Besökare

Bloggen har beökare online

Bloggen har unika besökare

Denna månaden har bloggen haft besökare

Denna veckan har bloggen haft besökare

Vi som bor här hemma!

Jag - Bloggerska här på denna sidan

Gubben - Bloggare på dalahavens.se

Hunden Skorpan - En tjock & trött livsnjutare

Katten Sally - En sur & tvär kärring

Katten Plutt - En kelen mammagris

Sweden Rock Festival

klart.se

söndag 30 november 2008

Nu efterlyser jag någon som är duktig på att göra bloggdesigner som kan tänka sig att göra en julig design till mig med 3 kolumner. Kommentera och berätta om ni kan tänka er att hjälpa mig med detta.

 

När första ljuset brinner
står julens dörr på glänt
och alla barnen glädjas
att fira få advent

Vaknade tidigt idag fastän klockan var mycket när vi gick och lade oss. Var tvungen att gå på toa, så då tänkte jag att jag kunde fortsätta vara vaken.

Idag ska jag dammsuga, nu har jag hoppat över dammsugaren i några dagar men nu jäklar! :)

lördag 29 november 2008

Vad kul att fler hittar hit och läser. Jag får väl tacka mamma som har fixat hit två läsare och jag hoppas att
Ni fortsätter att läsa här.

Idag hittade jag även två nya bloggar. Det är mina goda vänner Malin och Maria. Som inte bor så längt ifrån mig. Tyvärr är vi inte och hälsar på så mycket som man borde göra. Men jag får väl ta mig i kragen och åka dit någon dag och dricka kaffe. Malin och jag gick i samma klass på Furulundsskolan och vi fann varandra direkt, sen är ju Maria bara grädde på moset ;)

Nu ska jag äta köttsoppa. Ha det gött!

fredag 28 november 2008

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/idol2008/article3882416.ab

Detta är ju helt sjukt. För det första är det helt sjukt hur människor beter sig. Så häftig är inte Johan Palm. Jag har inte förstått varför alla är så besatta i denna snorvalpen.

För det andra så är det helt sjukt av Aftonbladets skribent att jämföra Johan Palm med John Lennon. Då har man noll musikgehör. Det The Beatles spelade var musik, och när de sjöng så hade de sångröster, det Johan Palm har vet jag inte vad man ska kalla det. Det har i alla fall inte med musik att göra.

Min kompis Malin måste gråta när hon läser aftonbladet! ;)

Fy fasiken vad glad jag är att svenska folket tog sitt förnuft till fånga och röstade ute den snorvalpen.
Han hade som sagt inte i Idol 2008 att göra. Juryn måste nästan ångra sig att de tog med honom från första början. Jag förstår bara inte att han varit med så länge som han varit.
”Sångröst? Vad är det, det räcker väl med att ha sin egen stil?”
Nej Idol handlar fortfarande om vem som är den bästa artisten, och då handlar det till största del om sångrösten. Jag gillar Alice och jag hade blivit så arg om hon också åkt ut, det var så himla synd att Anna åkte. *hoppar på ett ben av glädje*

Nu lyssnar jag på Karlavagnen. Pappa kanske skulle vara med ikväll. :) Ska hämta en kopp kaffe till så jag håller mig vaken en stund till.

Sist jag vägde mig så har jag för mig att vågen visade
94 kg (!) men nu när vi var hemma hos mamma och pappa
så vägde jag mig och då visade vågen bara 88 kg. Så en viktnedgång på 6 kg är ju bra. Blev så glad! :D Då har
det hjälpt att sluta använda lätta på mackorna, sen har vi ju slutat med mjukt bröd och kör bara med knäckebröd. Jag har försökt sluta dricka läsk men blir ju ibland så sugen på coca cola. :)

Nu ska jag bara ta tag i träningen också. Men har tänkt att jag ska börja cykla lite. Vet bara inte var jag ska cykla någonstans.

Nää nu ska jag fortsätta att spela lite olika flashspel och dricka lite mer kaffe om det finns något kvar.

Här får ni ett litet bildkollage! :)

20081110911 20081021887
20080528673
20080718810
20081019878 20081019879 
20081019884
20080704784

Idag blir det till att städa lite innan helgen. Första advent är ju på söndag. Måste leta upp lite ljus och adventsljusstaken. Tycker om att elda på ljus.

Jag ska ner och hämta upp tvätten också så jag kan vika in det.

Trodde jag skule få pengar igår men tydligen får jag inte det förens den 4 december. Så vi får försöka att klara oss till dess.

torsdag 27 november 2008

Nu är jag hemma igen efter en kväll hos mamma och pappa. Gubben lagade god potatisgratäng och kassler. Tyvärr blev den lite vattnig och potatisen lite hård
men det smakade jättebra för det.
Jag hjälpte till med att skala potatis, annars kände jag mig rätt meningslös i köket. Jag satte mig i TV rummet för att istället titta på TV. Jag hoppas att det inte gjorde gubben något, men det tror jag inte för då hade han sagt till att han ville ha mer hjälp.

Tyvärr vann jag inte tävlingen hos My lovely Christmas Home. Lite tråkigt, men så är det ju när man tävlar.

Nu ska jag spela lite poker innan det är dags att sova.

onsdag 26 november 2008

Jag hittade en tävling hos Kronblad och lantliv som jag
är med i, gå med ni också. Man kan vinna dessa fina bokstäver.

Ja nu måste jag också testa Windows Live Writer. De
andra som använder den säger ju att den funkar så bra.

Nu har vi lämnat lillebror på praktiken. Jag har varit nere i tvättstugan och slängt i en maskin. Har hällt upp diskvatten så snart ska jag ut och diska också. Dammsugaren har nog gömt sig riktigt bra för mig, för den har inte kommit fram ännu. Men är det någon som gnäller på våra skitiga golv så får de faktiskt leta upp dammsugaren och köra runt den på golvet tills de vågar ta av sig skorna.

Tvn står på och det är “Full Pott” på kanal 5. Jag vet inte varför jag sitter och tittar på det för jag tycker det är helt värdelöst. Det har väl hänt att jag ringt någon gång, men det brukar kosta mer än det smakar. Förstår inte de som sitter och ringer flera gånger varje dag.

Vaknade idag klockan 6:00 av att lillebrors klocka ringde, men inte f*n vaknade han av det. Men jag ska snart väcka honom för han ska ju iväg på praktiken. Ska hinna springa ner och lägga i en maskin tvätt också.

Idag ska jag lägga över bilderna från min telefon till datorn så att jag kan uppdatera min fotoblogg.

Min mage mår inte så bra idag. Jag vet inte riktigt vad som är fel.
tisdag 25 november 2008
Nu har jag anmält mig i en del tävlingar! Ska bli kul och se om man har tur att vinna. Ska söka upp lite fler tävlingar. Visserligen brukar jag inte ha tur när det gäller tävlingar. Men vi får hålla tummarna och hoppas.
Är i alla fall med i en tävling hos My Lovely Christmas Home och hoppas verkligen att jag vinner flaskan. Kan bli kul att städa då, när hela huset luktar jul. Jag älskar julen ♥

Godmorgon på er alla.

Nu har jag ställt fram tvättkorgen till dörren, ska alldeles strax gå ner till tvättstugan och slänga i första maskinen.

Snart är det dax för julpynt. Jag vet inte om jag tänker julpynta så där himla mycket, men jag ska i alla fall slänga upp adventsljusstakarna och lite andra ljusstakar så att vi kan tända mycket ljus. Sen ska jag charma gubben så att vi kan åka in till ICA och köpa den där adventsstjärnan som jag så gärna vill ha. Det är en stor stjärna på fot som passar här eftersom vi har gigantiska fönster. Fast kanske man ska åka till markislagret istället och kolla, för de brukar ju vara billiga med allt sånt. Just det julgardiner ska man ju hänga upp också, men jag äger nog inga julgardiner.

Nu väntar tvättmaskinen och kaffebryggaren på mig!
måndag 24 november 2008
Vilka är ni som läser? Kommentera och berätta om er. Länka till er blogg så kommer jag och hälsar på!

Nu ska jag uppdatera lite i min fotoblogg!
Nu är det ganska skönt att sitta här en stund efter att jag stressat runt lite här och där. Fick hämta lillebror på praktiken, gubben hade ont i magen så han fick gå och vila en stund.
Sen var vi tvungna att åka in till mekonomen för att handla lite saker så att bilarna klarar av vintern. Inte alltid roligt med gamla bilar.

Sen in till ICA för att handla lite och in till systemet för att köpa lite vin till mamma.

Lyssnade på radion i bilen och nu är man lite glad att man inte är en sån där nyttig människa som köper sallad var och varannan dag. Salmonella i salladen, jag trodde att det bara var i kött som det fanns salmonella, men visserligen är jag inte alltid så smart. ;)

Jag funderar på att gå ut och slå på en kanna kaffe.
Nu faller snön här i Blekinge också. Man kan ju inte jämföra det med det man sett på nyheterna idag om hur vädret ser ut i resten av Sverige. Men kallt är det i alla fall, tyvärr har vi ingen termometer här så vi kan inte se hur kallt det är just nu men jag skulle tippa på att det är -2 grader ungefär. Det är tillräkligt kallt, tycker jag i alla fall.

Vi har varit med pappa uppe i skogarna utanför Olofström och hämtat ved precis. Nu sitter jag här i soffan och försöker få liv i mina tår igen. Jag lämnade min gröna jacka hos min mosters man så att min moster kan laga den. Den är varm och go att ha i vinter.

Vi ska snart hämta lillebror på praktiken.

Imorgon ska jag försöka att ha lite städdag här.
lördag 22 november 2008
Roligt klipp!

Idag ska vi äta samma mat som vi åt igår, det blev massor med mat över. Klockan är redan ycket men jag sov bort mycket av dagen idag. Jag var uppe klockan 9:00 och satt och spelade lite men sen fick jag så ont i magen att jag var tvungen att gå och lägga mig igen och då däckade jag verkligen.

Vi har varit hos mamma och pappa en stund och där drack vi kaffe och tittade på när min lillebror dampade loss. Han skulle på fest i Mörrum och var tydligen på bra humör. Mamma var avundsjuk på vad vi åt igår.

När vi kom hem så öppnade grannen dörren till Skorpan och hon smet så klart in och ville ha knäckebröd som vanligt. Sen blev vi sittande där en stund och drack kaffe.

Nu sitter jag här vid datorn och gubben spelar WoW. Imorgon ska jag försöka ta disken och leta upp dammsugaren som har sprungit och gömt sig för mig.
fredag 21 november 2008
Nu har jag inte skrivit på länge. De senaste två dagarna har jag inte mått så bra, har mensvärk och då får jag riktigt ont.
Idag har jag spelat sims på gubbens dator, det var jätteroligt. Det var längesedan jag spelade sims. Försökte spela det på min dator men det gick inte så då var gubben så snäll och installerade det på sin dator, han är bara för go!

Nu ska vi laga lite mat tror jag. Det blir varmrökt lax, potatis och hemmagjord sås, med stenbitsrom, creme fraiche och lite andra kryddor, ska väl inte lämna ut hela gubbens recept om han vill hålla det hemligt.
tisdag 18 november 2008
Idag fyller gubben 25 år och jag säger då GRATTIS på födelsedagen! Jag älskar dig och hoppas att du får en underbar födelsedag! Han fick i alla fall frukost på sängen idag, en kopp te räknas väl ;)

Snart ska vi väl åka hem till mamma och pappa och fika lite, jag måste hämta mitt hemmagjorda födelsedagskort där också. Jag har ju inte hunnit med att köpa en födelsedagspresent än, men jag ska försöka göra det idag när vi åker in till stan. Kanske gubben till och med får vara med och bestämma själv vad han vill ha.

Gubben ska in till arbetsförmedlingen och få lite papper ifyllda. Sen ska vi köpa något fint till vår granne som tack för att hon passade våra katter i helgen.

Sen blir det nog ett varmt bad idag, med skum och hela köret. Jag vet inte riktigt vad vi ska äta idag men jag ska nog komma på något som blir bra.

Var uppe vid 8:00 idag men fick igång datorn för en liten stund sedan. Gubben har ju tagit tillbaka sin plats vid skrivbordet, så just nu sitter jag vid vardagsrummsbordet. Får se hur vi ska lösa det sedan med plats och så, jag kanske får hämta min sekretär från sovrummet igen.

Nu ska jag dricka lite kaffe till!
lördag 15 november 2008
Inatt sov vi i en husvagn. Det var lagom varmt och så, men vi låg ju på en varsin sida, vi som är vana att ligga i samma säng. Men det är ett par nätter till sen ska vi hem och sova i vår vanliga säng.

Idag ska vi hem till gubbens mamma och hälsa på.

Ha det gött allihop!
fredag 14 november 2008
Nu hinner jag egentligen inte skriva. Gubben hade fått ett sms för en halvtimme sedan där det stod att det var dags att vakna. Så snart kommer nog gubbens pappa, och då åker vi iväg.

Jag ska försöka uppdatera bloggen under tiden men det blir kanske lite si och så med det.

Önska mig en trevlig resa :)
torsdag 13 november 2008
Nu har jag suttit här en stund med en kopp kaffe i handen. Har registrerat min blogg på bloggportalen.

Nu vill jag veta vad ni tycker om min nya design. Jag gillar den. Den passade inte riktigt men med lite hjälp från gubben så blev det perfekt. Vilken tur att han är så duktig.
Jag älskar honom! <3 :D

Nu vill gubben sitta vid datorn innan vi ska åka. Vi ska in till stan för att han ska fixa praktikplats, vi får hoppas att det går bra.

Sen är det ju tusen saker som ska fixas innan morgondagen.

Får inte glömma att säga grattis till gubben och lillebror som har namnsdag idag!
onsdag 12 november 2008
Ska försöka lägga över lite musik på telefonen idag så att man har något att lyssna på, på tåget ner hit. Det är ju ganska tråkigt att åka tåg, men med lite musik i öronen ska det nog gå bra.

Ska även sätta mig ner och bränna över alla mina bilder på skiva idag. Är så tråkigt när bilderna försvinner. Det hände ju mig förra året. Då kraschade hela hårddisken, pappa försökte med alla knep för att få igång den så att man i alla fall kunde lägga över bilderna men det gick inte.
Nu ska jag och gubben iväg och handla lite. Ska se om jag kan få honom att börja packa sin väska, eftersom det är lite annat som ska göras idag och imorgon. Vi ska hinna städa här innan hans pappa kommer ner. Vill ju inte att han ska tro att vi är skitgrisar, fast det är vi ju lite :)

Lagt in en ny design i bloggen idag, får se om jag är nöjd eller också så byter jag igen, det är bara att hålla koll så ser ni om jag byter. Är lite kräsen av mig, ungefär som med mobiler (internt skämt).

Håll ut så uppdaterar jag igen senare idag.
tisdag 11 november 2008
Jag har verkligen världens snällaste hund. Jag gav henne och katterna mat nyss och då åt Skorpan ett par tuggor sen tittade hon på mig och viftade med svansen, så gjorde hon ett par gånger till. Hon har absolut inga aggressionsproblem den hunden. Vad skönt att man lyckats uppfostra en hund så perfekt utan att gå på en massa kurser och så. Jag vet inte om man behöver alla dessa lydnadskurser när man ska ha en sällskapshund. Jag vet att min pappa och jag var på valpkurs med Chippie när hon var liten, och den kursen kan jag minnas var bra, för det var lite inkallning och lite annat som kan vara bra att kunna när hundarna är små.

Det enda problemet som finns med min hund är att hon inte kan vara själv här hemma, i bilen är det inga problem. Vi får vara glada att mamma och pappa är så snälla att de vill ta hand om henne när vi åker iväg på något. Annars har vi grannen, hon och Skorpan har så roligt ihop och Skorpan älskar henne så där får hon också vara ibland. Det enda problemet när hon är där det är att hon blir lite bortskämd men det får man ju ta.

Skorpan har ju till och med varit hos polisen en gång, och då avläste de hennes chip. Då skulle tydligen Skorpan varit uppe hos en granne och ätit upp deras höns, men det tror jag inte en sekund på. Jag tror det var deras egen hund för han är mer livlig än vad Skorpan är. De ringde och klagade, för att Skorpan kom upp till dom, men det kanske inte är så konstigt när deras egen hund var nere och "hämtade" Skorpan. Men efter det så höll jag extra stor koll på Skorpan så hon inte skulle springa upp där, och vem tror ni var på vår tomt och hälsade på nästan dagligen?
måndag 10 november 2008
Ja, jag vet att det är sent att äta mat nu, men vad gör man då när man inte blir färdig tidigare? Alla dietister och annat kunnigt folk säger att man inte ska äta efter klockan sex, fast jag har hört både klockan 5 och klockan 7 så man vet inte riktigt vilket man ska följa. Men om jag inte ätit på hela dagen och är riktigt hungrig klockan 18:01 så ska jag då tänka att det är bara 15 timmar tills jag ska äta frukost så jag klarar mig nog. Hur många tänker så när man är hungrig? Är man hungrig, så äter man, så enkelt är det.

Mamma tipsade mig om en blogg idag. Den måste jag bara fortsätta att läsa. Tror det var http://www.blt.se/bloggar/karins_varld/ precis en sån blogg som jag letat efter. Vardagligt tjafs som man egentligen inte behöver läsa men ändå gör läsarens vardag en aning roligare. För vilken människa är inte lite sugen på att gotta sig i andras liv? Man sitter där småleende när man läser att andra också kan misslyckas lite.

Mamma "tvingade" mig att gå in och läsa på Claudia Gallis blogg, hon tyckte att jag skulle kommentera hennes inlägg så att jag kanske får mer besökare i min blogg. Visserligen kan det vara kul att få lite besökare till för just nu känns det inte som om någon mer än släkt och vänner som kikar på min blogg. Men det är ju alltid kul att ha något att läsa när man inte har något att göra. *harklar mig* Det finns alltid något att göra, disk, tvätt, städning m.m. men när man sätter sig vid datorn så försvinner dom problemen en kort sekund.

Nu är gubben klar med maten och jag kommer nog sätta mig i soffan efter det och knäppa upp byxorna så därför passar jag på att säga godnatt nu!
Idag håller jag på att tvätta. Känns skönt att göra det innan vi åker så man slipper göra det, det första man gör när vi kommer hem. Dessutom så svämmade tvättkorgen över nu.

Var nere vid vägen idag och tog lite bilder som förhoppningsvis hamnar på Dalahavens. Ska bara stajla om dem lite innan. Just nu ser de inte så roliga ut.

Men det gick någon skum människa där och tog bilder på husen, vet inte vad han var för en. Men jag tog några smygbilder på honom. Man vet ju aldrig, här har ju hänt ganska mycket skumma saker så man vill vara på den säkra sidan.

Datorn hängde sig idag, måste försöka spara lite så jag kan köpa mig en ny bärbar dator. Vill ha en lite snabbare än den här. Denna datorn har nog gjort sitt, den tycker det i alla fall.

Nej nu ska jag gå och göra iordning en kopp te till gubben.

Ska försöka återkomma lite senare idag. Håll ut tills dess!
Har ett önskemål, ni som läser får gärna kommentera så jag vet att ni finns! :)
söndag 9 november 2008
Idag är det fars dag och vi ska väl så småningom åka hem till mamma och pappa och dricka kaffe. Vi satt uppe ganska länge igår, vi hade nämligen vårat egna "lan" hemma hos mamma och pappa. Vi fikade och åt äppelkaka som grannen bakat. Hon är så underbar.

Jag lade upp lite nya bilder på min fotoblogg, kolla gärna.


Här är en bild på nya draperiet på toaletten
lördag 8 november 2008

Jag lade upp lite auktioner idag på tradera. Kolla här!

Gubben har fått upp en ny blogg som är skitsnygg! Den måste ni bara besöka.

Kom nyss hem från mamma och pappa, vi satt i köket där och pratade skit som vanligt. Roligt hade vi i alla fall.

Vi hittade lite gamla bilder och lite gamla hemsidor.
Min hemsida
Skorpans hemsida


Saknar dig Chippie

fredag 7 november 2008
Idag har jag köpt lite nya skivor. Måste ju ha lite att spela i bilen nu när gubben varit så himla duktig att koppla in stereon rätt. De som kopplat sladdarna innan har nog inte haft alla hästarna i stallet.
Skivorna som det blev denna gången är:
* Absolute 90s
* Absolute Hits 2007
* Absolute Hits 2008
* Pink - Funhouse

Gubben tycker nog att jag är lite trist som sitter vid datorn när han sitter där ensam i soffan, men tycker ju att det är så roligt på stallet.

Nu får jag gå och hålla gubben sällskap och titta lite på slutet av numbers.
måndag 3 november 2008
Idag ska jag ändra storleken på texten på mina inlägg, har fått klagomål från mamma att det kan vara svårt att läsa för dem som är lite äldre och har lite sämre syn.

Om lite mindre än två veckor ska vi åka uppåt i landet, då kommer gubbens pappa ner och hämtar oss. Vi ska fira gubbens födelsedag där uppe, han fyller 25 år snart och detta var ett smart sätt att lösa allt på så att alla slipper resa ner här och hälsa på. Vi har ju ingen stor herrgård utan bara en tvårummare och det kan bli lite svårt att trycka in hela tjocka släkten här samtidigt.

Sally är tjock som en kossa. Snart kommer det mer bebisar. De ska vi inte behålla men jag hoppas att de kommer innan vi ska åka så att grannen slipper oroa sig över det. Hon ska nämligen passa katterna den helgen vi är iväg. Hon ska gå in och mata dem och tömma lådan medans vi är iväg.

Ha det bra allihop!
Idag är jag nästan lite arg.

Fick reda på att en vän till familjen fått nej till behandling på ett behandlingshem för sitt missbruk eftersom att socialen här i kommunen först måste göra en utredning om han ska få hjälp eller inte. Jag tycker detta låter så löjligt att det knappt kan vara sant. När man som missbrukare erkänner för sig själv och andra att man behöver hjälp, ska man då inte få den hjälpen man behöver? Det är ju inte alla som klarar av att sluta med sitt missbruk själva utan behöver den där extra puffen i sidan för att bli fria skiten, ska det då vara så j*vla svårt att hjälpa dem med det?

Det som irreterar mig mest är att personen i fråga haft problem med alkoholmissbruk sedan tidigare och har fått hjälp med detta, detta vet ju socialen om och borde ju då hjälpa honom direkt när han ber om hjälp. Men om vi nu hade ringt in och bett dem att hjälpa honom, så hade han kanske blivit tvångsintagen och fått den hjälpen som han nu snällt ber om att få. Hur sjukt ska vi leva här i världen egentligen?
lördag 1 november 2008
Idag firade jag och gubben fyra fina år tillsammans. Vi var inne och handlade för vi skulle ha något gott att äta. Vi gick länge inne i affären eftersom jag hade lite beslutångest för vad för kött jag ville ha till potatisgratängen. Till slut bestämde vi oss och åkte hem för att ha det mysigt. Vi tog även ett varmt bad och det var riktigt skönt.

Tog lite bilder på det fina som gubben lagade till. Vi valde att sätta oss framför TV:n och äta.

Här har vi en bild på hela bordet

Här är det upplagt och fint

Blog Archive

Etiketter

2006 (11) 2007 (126) 2008 (103) 2009 (154) 2010 (152) 2011 (67) arbetsförmedlingen (21) Bergslagen (9) Blekinge (222) dalahavens (6) Födelsedag (20) gubben (8) hemma (225) hund (6) jul (13) julpynt (12) kaffe (20) katt (8) mamma (17) mat (12) mjällby (4) musik (7) norje (14) skola (41) Skorpan (15) Städning (21) sweden rock (10) sweden rock festival (6) sweden rock shop (9) sölvesborg (225) tvätt (22) tävling (24) valjeviken (15) vardag (230)