Besökare

Bloggen har beökare online

Bloggen har unika besökare

Denna månaden har bloggen haft besökare

Denna veckan har bloggen haft besökare

Vi som bor här hemma!

Jag - Bloggerska här på denna sidan

Gubben - Bloggare på dalahavens.se

Hunden Skorpan - En tjock & trött livsnjutare

Katten Sally - En sur & tvär kärring

Katten Plutt - En kelen mammagris

Sweden Rock Festival

klart.se

onsdag 24 december 2008

    

När alla ljusen brinner
då blir det jättekul
med klapparna och tomtarna
som önskar oss GOD JUL!

Nettan önskar
er alla en
GOD JUL!

 

söndag 21 december 2008

 

När fjärde ljuset brinner
vi hämtar julegran
och alla barnen räknar
dan före dan före dopparedan

Nu hoppas jag snön kommer.
Hoppas ni alla får en trevlig dag.

Berätta gärna vilka bi är som läser min blogg.

lördag 20 december 2008

Ja jag vet att jag har bloggat dåligt på sista tiden. Men nu kommer jag igen! :)

Jag har börjat spela WoW lite grann. Är inte så duktig än, tycker det är mycket man ska lära in. Men gubben och hans pappa lär mig det mesta jag behöver veta. Men jag spelar i alla fall på två servrar, på ena spelar jag horde och på andra spelar jag alliance.

Idag har jag diskat, annars är här ganska välstädat sedan i veckan.

Vi ska väl åka hem till mamma och pappa sen och titta på dansbandskampen, det är tydligen final ikväll. Lite mat ska vi väl också få i oss.

torsdag 18 december 2008

Igår såg jag en liten del av dammsugaren, den var belägrad av elaka dammråttor. Jag funderade en stund på hur jag skulle befria dammsugaren. Jag tog på mig gummihandskar och begav mig in i sovrummet där jag sett dammsugaren. Efter en stunds kamp lyckades jag befria dammsugaren och de elaka dammråttorna försvann in i röret när jag lyckades koppla in sladden. Efter det blev hela huset rent. Både dammsugat och torkat.
Men efter den kampen orkade jag inte diska, så det fick jag göra idag istället.

tisdag 16 december 2008


En jordbävning har skakat om hela södra Sverige

Jordskalvet mätte mellan 4,5 och 5 på richterskalan.
Jag ska inte påstå att jag märkt något utav det, för jag och gubben sov nog gott. Men jag pratade med pappa för en stund sedan och de hade vaknat av att fönster och hela bokhyllan i vardagsrummet hade skakat. Först trodde de att det var pannan som hade stigit i temperatur men så var det ju inte.
Läste någonstans en som skrev att det kanske var Skåne som försökte skaka sig loss från Sverige. Det argumentet kommer gubben verkligen att gilla.

måndag 15 december 2008

Nu är andra maskinen istoppad idag. Jag tvättar lite påslakan först eftersom de torkar snabbt när det inte är en massa annan tvätt i torkrummet. När vi var i Mjällby på Extra för ett tag sedan köpte jag nytt sköljmedel,
jag brukar köpa Aroma Therapy från Softlan
 
Men denna gången tänkte jag att det kunde vara kul att prova något annat och då blev det två flaskor Comfort med den nya teknologin “Fresh release” som ska göra att varje gång man rör sig så släpper den ifrån sig doft. Vi får väl se hur väl det funkar. Jag ångrade mig lite redan i affären för att byta sköljmedel eftersom jag vet att jag är nöjd med de andra jag brukar köpa. Men man måste ju våga prova något nytt nån gång. Jag ångrade mig lite eftersom jag tyckte att den ena doften inte luktade så gott egentligen, men det handlar nog om att man inte är van vid den doften. Men när man hängde upp tvätten så luktade det gott i alla fall.

Nu kommer snart pappa för att hämta lillebror som ska in till stan och träffa en från kommunen.

söndag 14 december 2008

Idag har vi varit i mammas föräldrahem där vi firade mosters födelsedag. Lillebror fick köra hem därifrån eftersom vi andra tog en akvavit till maten.
Igår tänkte jag att jag skulle tagit lite foton ut över sjön men det glömde jag totalt bort idag. Så det får vi ta en annan dag.

God mat fick vi som jag trodde. Kalkon, potatis och sås. Sen fick vi marängtårta till kaffet.
Gubben fick mat med sig hem eftersom han ska till praktiken imorgon. Jag ska tvätta, diska och dammsuga imorgon, passar på när man är hemma själv, så kan man poppa musik samtidigt.

Så det är väl snart dags att gå och lägga sig snart. Jag ska i alla fall spela lite innan jag går och lägger mig.


Vill du också vara med att tävla så går
du till FEBB

 

När tredje ljuset brinner
vi juleklappar syr
och mamma bakar kakor
och har ett fasligt styr

Idag ska vi hem till min moster som fyller år. Hon kommer nog att laga god mat till oss precis som hon brukar. Hon ville inte ha något i födelsedagspresent men något ska vi väl ändå hitta.

Ikväll har vi varit på disco-bowling. Var ett tag sedan jag bowlade men började med en strike, det kändes ju skönt. Sist vi spelade, så använde jag fel fingrar och fick inte ett enda klot att gå dit jag ville. Lite synd om gubben som hade lite ont i benet. Kändes skönt att både jag och gubben kunde ta en cider. Vi hade ju lillebror som körde (han körde bra mamma, om du vill veta), det är bara jag som är så känslig när man sitter i baksätet. Det har blivit så sedan man själv tog körkort, då sitter man ju sällan i baksätet. Det kan ju vara lite svårt att köra från baksätet. ;)

Zlatan mår bättre för er som vill veta. Nu ligger han och Sally på stolen i vardagsrummet där jag har lagt två filtar.

20081214121

Skorpan ligger här på golvet och vilar, hon har varit hemma hos mamma och pappa när vi var iväg och bowlade.

Imorgon åker vi till moster för att fira hennes födelsedag. Hon skulle fixa mat och det blir säkert jättegott som vanligt. Gubben älskar hennes matlagning.

lördag 13 december 2008

Då vill jag önska alla en trevlig lucia och hoppas att ni äter många pepparkakor så att ni blir snälla.

Jag ska ta och köpa mig lussekatter att mumsa på.

På måndag börjar gubben praktik i Norje. Hoppas han kommer tycka att det är kul, det kunde ju leda till ett vikariat på sex månader och efter det kanske till och med en tillsvidare tjänst på heltid. Men inget är som sagt säkert än utan det får framtiden visa. Men visst kunde det vara kul.

Nu är det sovdags, om det går att sova vill säga. Jag var i lägenheten ovanför klockan 01:48 och sa till att de kunde vara tysta. Det är de som renoverar lägenheten. Lägenheten skulle vara klar idag för att nya hyresgästen skulle flytta in men de har inte varit här på flera dagar, så nu har de väl bråttom, men de får ju inte hålla på så länge för det. Men han ville knappt lyssna på mig när jag var uppe, han gick och stängde av radion för att han trodde att det var det som lät trots att jag sa att det inte var det. Det dunsar i golvet, precis som om han tappar saker. Klockan är nu 02:30 och det låter fortfarande ibland. Imorgon ska jag ringa hyresvärden och säga till honom. Det gjorde jag sist och då blev han som renoverar sur för att jag inte sa till honom först. Men nu gjorde jag ju det och han ville ju inte lyssna på det.

Godnatt nu alla!

fredag 12 december 2008

Äntligen fick lillebror sitt körkort. Så skönt. Men ikväll ska han inte köra. Han har sin dator här och han och gubben dricker cider. Jag tog mig nyss ett glas coca cola, även om det inte är bra för vikten så måste man unna sig lite gott ibland. Vi äter ju fortfarande inget smör och äter bara knäckebröd.

Idag var vi och handlade på Extra i Mjällby och vi tog med oss Ingalill eftersom hon inte har någon bil. Vi skulle köpa kattmaten som vi brukar köpa men det visade sig att de har slutat sälja den. Det enda stället jag vet som säljer den är ÖB i Kristianstad och dit åker man ju inte bara för att köpa kattmat.

Nettans och Christers önskelista

Dammsugare
Vår gamla låter mer än den städar. Bilden är på en rosa hello kitty dammsugare, en aning överdrivet kanske. Då kommer nog gubben aldrig mer att dammsuga här hemma. ;)
Nintendo Wii
Jag visste redan innan Maria kommenterade mitt viktnedgång inlägg att jag ville ha ett Wii. Jag har velat ha ett Wii sedan jag för första gången provade det hemma hos en jobbarkompis. Både jag och gubben sparar till ett sånt här, men det passar in här på vår önskelista.
Bärbar dator
Jag behöver verkligen en ny dator snart, så därför lägger jag in den på min önskelista.
Extern hårddisk Bärbar Extern hårddisk Passport Essential 320 Gb USB 2.0 rosa
Vad passar bättre till en ny dator än en ny hårddisk?
Rovio rovio.jpg
Detta är mest en rolig sak. Klicka på bilden för att läsa mer om Rovio - roboten du fjärrstyr via internet.

Vill ni sponsra med något så hör av er till mig, alla bidrag är välkomna!

Ni kan också gå in på gubbens blogg för att sponsra med ett sms som kostar 5 kr, eller sponsra med valfri summa genom att klicka på “Donate-knappen”.

"Många bäckar små gör en stor å"

tisdag 9 december 2008

Nej det blev inget körkort idag. Men vi ska köra
lillebror till Olofström imorgon där han ska göra en ny uppskrivning. Han fick en sista-minuten tid. Han var
inte så lite besviken idag. Ännu en gång var han bara
ett poäng ifrån godkänt resultat. Kan det vara mer irreterande med ett sånt resultat? Så han kan ju, han bara otur med de där sista poängen.

Zlatan har fått två tabletter idag. Fast egentligen fick han nog bara en.
Jag bestämde mig för att ge Sally mat i skålen och sen ta upp Zlatan på diskbänken och ge honom leverpastej med tabletten gömd där i, men Zlatan fick för sig att han skulle ta med sig leverpastejen ner på golvet och tappade biten i sitt försök. Vem tror ni tog det som ramlade ner på golvet? Så jag vet inte om han fick i sig tabletten.

Nu ska jag nog snart gå och lägga mig för att komma upp i tid imorgon. Som tur är behöver vi inte upp lika tidigt imorgon.

Förresten, grattis anna på födelsedagen!

måndag 8 december 2008

Nu ligger Zlatan ute i köket som vanligt. Idag har vi varit hos veterinären med honom. Han hade tydligen blåskatarr och fick en penicillin-spruta hos veterinären och så fick vi tjugo tabletter med oss som han ska äta
i tio dagar, en på morgonen och en på kvällen. Så när vi var och handlade så köpte vi lite leverpastej så vi kan få i honom tabletterna. Jag vet inte riktigt hur jag ska lösa detta bara eftersom vi har två katter och det är väl inte så bra om Sally får i sig tabletterna. Jag tror jag får låsa in mig och Zlatan på toaletten så att han får äta sin leverpastej ifred. Sally är ju också väldigt förtjust i leverpastej, tro det eller ej. ;) Veterinären sa att Zlatan skulle må bättre redan imorgon. Vilken tur att han inte hade urinsten.

Imorgon gäller det för lillebror. Håll alla tummar och tår ni har för att han klarar uppskrivningen. Jag har inte skrivit innan om hans försök till att ta körkort eftersom vi höll det hemligt för mamma, men lillebror är ju lite trög ibland så han försa sig. Den 27:e november hade lillebror inbokat både uppskrivning och uppkörning men missade uppskrivningen med ett ynka poäng. Uppkörningen klarade han galant. Så imorgon gäller det verkligen. Vi ska vara i Karlskrona klockan 9:00 ungefär, så det är snart dags att gå till sängs nu. Ska nog bara spela en runda Ludotärning eller en runda Casino.

Jag älskar vår granne Ingalill. När vi kom hem och hade ätit så gick jag ner till tvättstugan eftersom jag kom på att jag ju hade börjat tvätta innan vi åkte iväg med Zlatan. Då hade Ingalill tvättat de högarna som jag sorterat upp. Är hon inte underbar. Jag slängde i våra jackor i tvättmaskinen eftersom Zlatan kissade på sig hos veterinären.

Nu har jag varit nere i tvättstugan och slängt in den andra maskinen för idag.

Jag måste ringa veterinären om Zlatan, han mår inte riktigt bra. Vi får hoppas att det inte är något allvarligt. Jag ska leta fram nummret till Ruben och ringa honom och höra om han kan ta en titt på honom.

Nu kan man ju undra hur det kommer gå med lägenheten ovanför oss. Den håller på att renoveras efter dem som bodde där innan. Men de som renoverar den åkte igår och sa att de inte skulle vara här på ett par dagar. Konstigt eftersom det är så mycket som ska göras och den ska vara klar på fredag. Idag är hyresvärden här och han verkar inte glad över detta.

söndag 7 december 2008

 

 

När andra ljuset brinner
är snart lucia här
hon bjuder oss på kaffe
och bud om julen bär

lördag 6 december 2008

Idag får jag gratulera min barndomsvän Rebecca på hennes 25 årsdag. Grattis vännen!

fredag 5 december 2008

Jag är med i härligheter enligt erika utlottning av ett LUSHigt paket. Gå gärna
in och tävla du också! Anmälningar tas emot till kl
23.00 den 21 december! Då hinner du få din julklapp lagom till julafton!

Satt och ögnade igenom reklamen idag för att få lite julklappstips. Men det är så svårt att veta vad folk vill ha. Vi har ju endel som vi ska fixa julklappar till, vi får hoppas att pengarna räcker bara.

Nu ska vi alldeles strax åka för att hämta lillebror på praktiken. Det är hans sista dag på A-skylt idag.

Jag har städat av i sovrummet idag. Jag har även slängt all reklamen i en papperspåse, för imorgon är det pappersinsamling. Så ska passa på att ta ut påsen nu när vi ska åka. Ska kolla posten också innan vi åker.

När vi kommer hem ska jag diska och kanske laga till pajen så vi kan bjuda in Ingalill på fika. Men först ska vi väl fika hemma hos mamma och pappa när vi lämnar av lillebror. Men att fika mer än en gång gör ju ingenting. :)

torsdag 4 december 2008

Idag har vi varit på sjukhuset igen med mamma. Hon hade beställt tid till vårdcentralen idag, men där sa de att de inte vågade göra någon diagnos med tanke på hennes bakgrund. Hon har ju en väldigt sällsynt sjukdom som heter Klippel-Trenaunay-Webers syndrom (Klippel-Trenaunay-Weber Syndrome). Så mamma blev skickad till Karlshamn, där de röntgade henne för att se om det var så att hon hade fått en propp igen. Men eftersom det inte visade något så fick hon åka hem igen. Antagligen har hon “bara” ischias. Hon fick tabletter som hon skulle äta och om det blev värre så skulle hon åka in direkt igen. Så nu får vi se hur det går för henne.

När vi kom hem så kom Ingalill och skulle visa oss julbocken hon har på balkongen. När jag berättade att vi suttit på lasarettet så frågade hon om vi hade ätit och jag sa att vi skulle värma från igår, men då fick vi god kasslergratäng av henne. Hon är så snäll.

Kolla in på gubbens sida, han har så fina bilder där. Nu ska han bara lära mig hur jag får upp såna fina bilder här också :)

onsdag 3 december 2008

Ja nu ska jag tävla om en Louis Vuitton väska hos Moonzanna

Inte illa!

Glöm inte att prenumerera på mina inlägg via
bloglovin’ så missar du inga av mina inlägg. Jättebra om det är så att man läser många bloggar,
då väljer man att prenumerera på de bloggarna så ser man alla nya inlägg varje gång man loggar in.

Här sitter jag som vanligt med en kopp kaffe i handen. Har kopplat in sladden i mobilen, för att lägga över de senaste bilderna. Jag ska lägga upp några av dom här, vill ni se fler får ni gå in i min bilddagbok

Här kommer lite bilder på julpyntet som gubben fixade och så en bild på katten Zlatan.

200811309602008113096720081130966 20081130964

Inte alls roligt idag. TV bänken som vi hade i bilen var bara tvungen att välta så att ena hörnan träffade bakrutan så att hela rutan sprack. Som tur är sitter
den kvar i alla fall men måste ju ändå lagas. Det positiva
i detta är i alla fall att TVn som vi fick till så bra pris är på plats i sovrummet nu, inkopplad med både DVD och VHS. Så nu ska vi kolla igenom alla gamla VHS filmer, alltid hittar man väl något intressant. Nu ska vi bara lösa att få in en antennkabel dit på ett smidigt sätt. Man får ju inte göra några större förändringar när man bor i hyreslägenhet. Och vi har alltid sovrumsdörren stängd för att inte ha katterna i sovrummet.

Hadet bra nu alla så ska jag faktiskt dricka en kopp kaffe innan jag går och lägger mig. Har inga problem med att sedan somna.

tisdag 2 december 2008

Jag vann hos My Lovely Christmas home!

Nu är det bara att invänta posten.

Igår skrev jag inte så mycket, jag hann liksom inte med det riktigt.
För på dagen var gubben iväg, på något som arbetsförmedlingen tyckte verkade bra.
Under tiden så dammsugade jag här hemma och gjorde fint. När gubben sen kom hem så var vi tvungna att åka iväg och hjälpa en vän att flytta. Vi fick även köpa hans TV och TV-bänk väldigt billigt. Det passade bra eftersom vi har pratat om att sätta in en TV i sovrummet.

Nu ska jag dricka klart mitt kaffe och titta efter julklappar på Cool Stuff

måndag 1 december 2008

Nu har jag precis tittat på reprisen av Insider. Jag
älskar detta program som vågar ta tag i saker som ingen annan vågar prata om.

Jag har ju förstått att vi lever i en sjuk värld, men nu har det gått så långt att en lärare blir uppsagd på grund av att han bloggar och har egna åsikter. Jag förstår
inte vad som är problemet egentligen. Enligt en av våra fyra grundlagar så har alla människor yttrandefrihet, men det gäller tydligen inte om man är lärare.

En annan lärare blev uppsagd för att han på sin fritid spelar hårdrock. Rektorn på skolan hade uppmärksammat att låtarna handlar om bland annat självmord. Rektorn själv spelar Jazz på sin fritid. Enligt en jazzforskare så handlar jazzen om prostitution, narkotika, sprit och våld. Borde då inte rektorn också avgå? Rektorns svar till detta var att barnen inte lyssnade på ett par gamla gubbar som spelade amatörmusik. Men vem har sagt att barnen lyssnar på hårdrock? Alla gillar inte hårdrock, eller förlåt, nu glömde jag ju att dra alla över en kam. Det är ju tydligen det man ska göra.

Mina fritidssysslor är inte min arbetsgivares bekymmer. Inget som de behöver oroa sina små hjärnor med. Just nu är jag bara så irreterad på hur människor är funtade. Bara för att man sitter i kommunen så har man inte rätt att bedriva häxjakt på oskyldiga människor bara för att man har lust med det.

söndag 30 november 2008

Nu efterlyser jag någon som är duktig på att göra bloggdesigner som kan tänka sig att göra en julig design till mig med 3 kolumner. Kommentera och berätta om ni kan tänka er att hjälpa mig med detta.

 

När första ljuset brinner
står julens dörr på glänt
och alla barnen glädjas
att fira få advent

Vaknade tidigt idag fastän klockan var mycket när vi gick och lade oss. Var tvungen att gå på toa, så då tänkte jag att jag kunde fortsätta vara vaken.

Idag ska jag dammsuga, nu har jag hoppat över dammsugaren i några dagar men nu jäklar! :)

lördag 29 november 2008

Vad kul att fler hittar hit och läser. Jag får väl tacka mamma som har fixat hit två läsare och jag hoppas att
Ni fortsätter att läsa här.

Idag hittade jag även två nya bloggar. Det är mina goda vänner Malin och Maria. Som inte bor så längt ifrån mig. Tyvärr är vi inte och hälsar på så mycket som man borde göra. Men jag får väl ta mig i kragen och åka dit någon dag och dricka kaffe. Malin och jag gick i samma klass på Furulundsskolan och vi fann varandra direkt, sen är ju Maria bara grädde på moset ;)

Nu ska jag äta köttsoppa. Ha det gött!

fredag 28 november 2008

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/idol2008/article3882416.ab

Detta är ju helt sjukt. För det första är det helt sjukt hur människor beter sig. Så häftig är inte Johan Palm. Jag har inte förstått varför alla är så besatta i denna snorvalpen.

För det andra så är det helt sjukt av Aftonbladets skribent att jämföra Johan Palm med John Lennon. Då har man noll musikgehör. Det The Beatles spelade var musik, och när de sjöng så hade de sångröster, det Johan Palm har vet jag inte vad man ska kalla det. Det har i alla fall inte med musik att göra.

Min kompis Malin måste gråta när hon läser aftonbladet! ;)

Fy fasiken vad glad jag är att svenska folket tog sitt förnuft till fånga och röstade ute den snorvalpen.
Han hade som sagt inte i Idol 2008 att göra. Juryn måste nästan ångra sig att de tog med honom från första början. Jag förstår bara inte att han varit med så länge som han varit.
”Sångröst? Vad är det, det räcker väl med att ha sin egen stil?”
Nej Idol handlar fortfarande om vem som är den bästa artisten, och då handlar det till största del om sångrösten. Jag gillar Alice och jag hade blivit så arg om hon också åkt ut, det var så himla synd att Anna åkte. *hoppar på ett ben av glädje*

Nu lyssnar jag på Karlavagnen. Pappa kanske skulle vara med ikväll. :) Ska hämta en kopp kaffe till så jag håller mig vaken en stund till.

Sist jag vägde mig så har jag för mig att vågen visade
94 kg (!) men nu när vi var hemma hos mamma och pappa
så vägde jag mig och då visade vågen bara 88 kg. Så en viktnedgång på 6 kg är ju bra. Blev så glad! :D Då har
det hjälpt att sluta använda lätta på mackorna, sen har vi ju slutat med mjukt bröd och kör bara med knäckebröd. Jag har försökt sluta dricka läsk men blir ju ibland så sugen på coca cola. :)

Nu ska jag bara ta tag i träningen också. Men har tänkt att jag ska börja cykla lite. Vet bara inte var jag ska cykla någonstans.

Nää nu ska jag fortsätta att spela lite olika flashspel och dricka lite mer kaffe om det finns något kvar.

Här får ni ett litet bildkollage! :)

20081110911 20081021887
20080528673
20080718810
20081019878 20081019879 
20081019884
20080704784

Idag blir det till att städa lite innan helgen. Första advent är ju på söndag. Måste leta upp lite ljus och adventsljusstaken. Tycker om att elda på ljus.

Jag ska ner och hämta upp tvätten också så jag kan vika in det.

Trodde jag skule få pengar igår men tydligen får jag inte det förens den 4 december. Så vi får försöka att klara oss till dess.

torsdag 27 november 2008

Nu är jag hemma igen efter en kväll hos mamma och pappa. Gubben lagade god potatisgratäng och kassler. Tyvärr blev den lite vattnig och potatisen lite hård
men det smakade jättebra för det.
Jag hjälpte till med att skala potatis, annars kände jag mig rätt meningslös i köket. Jag satte mig i TV rummet för att istället titta på TV. Jag hoppas att det inte gjorde gubben något, men det tror jag inte för då hade han sagt till att han ville ha mer hjälp.

Tyvärr vann jag inte tävlingen hos My lovely Christmas Home. Lite tråkigt, men så är det ju när man tävlar.

Nu ska jag spela lite poker innan det är dags att sova.

onsdag 26 november 2008

Jag hittade en tävling hos Kronblad och lantliv som jag
är med i, gå med ni också. Man kan vinna dessa fina bokstäver.

Ja nu måste jag också testa Windows Live Writer. De
andra som använder den säger ju att den funkar så bra.

Nu har vi lämnat lillebror på praktiken. Jag har varit nere i tvättstugan och slängt i en maskin. Har hällt upp diskvatten så snart ska jag ut och diska också. Dammsugaren har nog gömt sig riktigt bra för mig, för den har inte kommit fram ännu. Men är det någon som gnäller på våra skitiga golv så får de faktiskt leta upp dammsugaren och köra runt den på golvet tills de vågar ta av sig skorna.

Tvn står på och det är “Full Pott” på kanal 5. Jag vet inte varför jag sitter och tittar på det för jag tycker det är helt värdelöst. Det har väl hänt att jag ringt någon gång, men det brukar kosta mer än det smakar. Förstår inte de som sitter och ringer flera gånger varje dag.

Vaknade idag klockan 6:00 av att lillebrors klocka ringde, men inte f*n vaknade han av det. Men jag ska snart väcka honom för han ska ju iväg på praktiken. Ska hinna springa ner och lägga i en maskin tvätt också.

Idag ska jag lägga över bilderna från min telefon till datorn så att jag kan uppdatera min fotoblogg.

Min mage mår inte så bra idag. Jag vet inte riktigt vad som är fel.
tisdag 25 november 2008
Nu har jag anmält mig i en del tävlingar! Ska bli kul och se om man har tur att vinna. Ska söka upp lite fler tävlingar. Visserligen brukar jag inte ha tur när det gäller tävlingar. Men vi får hålla tummarna och hoppas.
Är i alla fall med i en tävling hos My Lovely Christmas Home och hoppas verkligen att jag vinner flaskan. Kan bli kul att städa då, när hela huset luktar jul. Jag älskar julen ♥

Godmorgon på er alla.

Nu har jag ställt fram tvättkorgen till dörren, ska alldeles strax gå ner till tvättstugan och slänga i första maskinen.

Snart är det dax för julpynt. Jag vet inte om jag tänker julpynta så där himla mycket, men jag ska i alla fall slänga upp adventsljusstakarna och lite andra ljusstakar så att vi kan tända mycket ljus. Sen ska jag charma gubben så att vi kan åka in till ICA och köpa den där adventsstjärnan som jag så gärna vill ha. Det är en stor stjärna på fot som passar här eftersom vi har gigantiska fönster. Fast kanske man ska åka till markislagret istället och kolla, för de brukar ju vara billiga med allt sånt. Just det julgardiner ska man ju hänga upp också, men jag äger nog inga julgardiner.

Nu väntar tvättmaskinen och kaffebryggaren på mig!
måndag 24 november 2008
Vilka är ni som läser? Kommentera och berätta om er. Länka till er blogg så kommer jag och hälsar på!

Nu ska jag uppdatera lite i min fotoblogg!
Nu är det ganska skönt att sitta här en stund efter att jag stressat runt lite här och där. Fick hämta lillebror på praktiken, gubben hade ont i magen så han fick gå och vila en stund.
Sen var vi tvungna att åka in till mekonomen för att handla lite saker så att bilarna klarar av vintern. Inte alltid roligt med gamla bilar.

Sen in till ICA för att handla lite och in till systemet för att köpa lite vin till mamma.

Lyssnade på radion i bilen och nu är man lite glad att man inte är en sån där nyttig människa som köper sallad var och varannan dag. Salmonella i salladen, jag trodde att det bara var i kött som det fanns salmonella, men visserligen är jag inte alltid så smart. ;)

Jag funderar på att gå ut och slå på en kanna kaffe.
Nu faller snön här i Blekinge också. Man kan ju inte jämföra det med det man sett på nyheterna idag om hur vädret ser ut i resten av Sverige. Men kallt är det i alla fall, tyvärr har vi ingen termometer här så vi kan inte se hur kallt det är just nu men jag skulle tippa på att det är -2 grader ungefär. Det är tillräkligt kallt, tycker jag i alla fall.

Vi har varit med pappa uppe i skogarna utanför Olofström och hämtat ved precis. Nu sitter jag här i soffan och försöker få liv i mina tår igen. Jag lämnade min gröna jacka hos min mosters man så att min moster kan laga den. Den är varm och go att ha i vinter.

Vi ska snart hämta lillebror på praktiken.

Imorgon ska jag försöka att ha lite städdag här.
lördag 22 november 2008
Roligt klipp!

Idag ska vi äta samma mat som vi åt igår, det blev massor med mat över. Klockan är redan ycket men jag sov bort mycket av dagen idag. Jag var uppe klockan 9:00 och satt och spelade lite men sen fick jag så ont i magen att jag var tvungen att gå och lägga mig igen och då däckade jag verkligen.

Vi har varit hos mamma och pappa en stund och där drack vi kaffe och tittade på när min lillebror dampade loss. Han skulle på fest i Mörrum och var tydligen på bra humör. Mamma var avundsjuk på vad vi åt igår.

När vi kom hem så öppnade grannen dörren till Skorpan och hon smet så klart in och ville ha knäckebröd som vanligt. Sen blev vi sittande där en stund och drack kaffe.

Nu sitter jag här vid datorn och gubben spelar WoW. Imorgon ska jag försöka ta disken och leta upp dammsugaren som har sprungit och gömt sig för mig.
fredag 21 november 2008
Nu har jag inte skrivit på länge. De senaste två dagarna har jag inte mått så bra, har mensvärk och då får jag riktigt ont.
Idag har jag spelat sims på gubbens dator, det var jätteroligt. Det var längesedan jag spelade sims. Försökte spela det på min dator men det gick inte så då var gubben så snäll och installerade det på sin dator, han är bara för go!

Nu ska vi laga lite mat tror jag. Det blir varmrökt lax, potatis och hemmagjord sås, med stenbitsrom, creme fraiche och lite andra kryddor, ska väl inte lämna ut hela gubbens recept om han vill hålla det hemligt.
tisdag 18 november 2008
Idag fyller gubben 25 år och jag säger då GRATTIS på födelsedagen! Jag älskar dig och hoppas att du får en underbar födelsedag! Han fick i alla fall frukost på sängen idag, en kopp te räknas väl ;)

Snart ska vi väl åka hem till mamma och pappa och fika lite, jag måste hämta mitt hemmagjorda födelsedagskort där också. Jag har ju inte hunnit med att köpa en födelsedagspresent än, men jag ska försöka göra det idag när vi åker in till stan. Kanske gubben till och med får vara med och bestämma själv vad han vill ha.

Gubben ska in till arbetsförmedlingen och få lite papper ifyllda. Sen ska vi köpa något fint till vår granne som tack för att hon passade våra katter i helgen.

Sen blir det nog ett varmt bad idag, med skum och hela köret. Jag vet inte riktigt vad vi ska äta idag men jag ska nog komma på något som blir bra.

Var uppe vid 8:00 idag men fick igång datorn för en liten stund sedan. Gubben har ju tagit tillbaka sin plats vid skrivbordet, så just nu sitter jag vid vardagsrummsbordet. Får se hur vi ska lösa det sedan med plats och så, jag kanske får hämta min sekretär från sovrummet igen.

Nu ska jag dricka lite kaffe till!
lördag 15 november 2008
Inatt sov vi i en husvagn. Det var lagom varmt och så, men vi låg ju på en varsin sida, vi som är vana att ligga i samma säng. Men det är ett par nätter till sen ska vi hem och sova i vår vanliga säng.

Idag ska vi hem till gubbens mamma och hälsa på.

Ha det gött allihop!
fredag 14 november 2008
Nu hinner jag egentligen inte skriva. Gubben hade fått ett sms för en halvtimme sedan där det stod att det var dags att vakna. Så snart kommer nog gubbens pappa, och då åker vi iväg.

Jag ska försöka uppdatera bloggen under tiden men det blir kanske lite si och så med det.

Önska mig en trevlig resa :)
torsdag 13 november 2008
Nu har jag suttit här en stund med en kopp kaffe i handen. Har registrerat min blogg på bloggportalen.

Nu vill jag veta vad ni tycker om min nya design. Jag gillar den. Den passade inte riktigt men med lite hjälp från gubben så blev det perfekt. Vilken tur att han är så duktig.
Jag älskar honom! <3 :D

Nu vill gubben sitta vid datorn innan vi ska åka. Vi ska in till stan för att han ska fixa praktikplats, vi får hoppas att det går bra.

Sen är det ju tusen saker som ska fixas innan morgondagen.

Får inte glömma att säga grattis till gubben och lillebror som har namnsdag idag!
onsdag 12 november 2008
Ska försöka lägga över lite musik på telefonen idag så att man har något att lyssna på, på tåget ner hit. Det är ju ganska tråkigt att åka tåg, men med lite musik i öronen ska det nog gå bra.

Ska även sätta mig ner och bränna över alla mina bilder på skiva idag. Är så tråkigt när bilderna försvinner. Det hände ju mig förra året. Då kraschade hela hårddisken, pappa försökte med alla knep för att få igång den så att man i alla fall kunde lägga över bilderna men det gick inte.
Nu ska jag och gubben iväg och handla lite. Ska se om jag kan få honom att börja packa sin väska, eftersom det är lite annat som ska göras idag och imorgon. Vi ska hinna städa här innan hans pappa kommer ner. Vill ju inte att han ska tro att vi är skitgrisar, fast det är vi ju lite :)

Lagt in en ny design i bloggen idag, får se om jag är nöjd eller också så byter jag igen, det är bara att hålla koll så ser ni om jag byter. Är lite kräsen av mig, ungefär som med mobiler (internt skämt).

Håll ut så uppdaterar jag igen senare idag.
tisdag 11 november 2008
Jag har verkligen världens snällaste hund. Jag gav henne och katterna mat nyss och då åt Skorpan ett par tuggor sen tittade hon på mig och viftade med svansen, så gjorde hon ett par gånger till. Hon har absolut inga aggressionsproblem den hunden. Vad skönt att man lyckats uppfostra en hund så perfekt utan att gå på en massa kurser och så. Jag vet inte om man behöver alla dessa lydnadskurser när man ska ha en sällskapshund. Jag vet att min pappa och jag var på valpkurs med Chippie när hon var liten, och den kursen kan jag minnas var bra, för det var lite inkallning och lite annat som kan vara bra att kunna när hundarna är små.

Det enda problemet som finns med min hund är att hon inte kan vara själv här hemma, i bilen är det inga problem. Vi får vara glada att mamma och pappa är så snälla att de vill ta hand om henne när vi åker iväg på något. Annars har vi grannen, hon och Skorpan har så roligt ihop och Skorpan älskar henne så där får hon också vara ibland. Det enda problemet när hon är där det är att hon blir lite bortskämd men det får man ju ta.

Skorpan har ju till och med varit hos polisen en gång, och då avläste de hennes chip. Då skulle tydligen Skorpan varit uppe hos en granne och ätit upp deras höns, men det tror jag inte en sekund på. Jag tror det var deras egen hund för han är mer livlig än vad Skorpan är. De ringde och klagade, för att Skorpan kom upp till dom, men det kanske inte är så konstigt när deras egen hund var nere och "hämtade" Skorpan. Men efter det så höll jag extra stor koll på Skorpan så hon inte skulle springa upp där, och vem tror ni var på vår tomt och hälsade på nästan dagligen?
måndag 10 november 2008
Ja, jag vet att det är sent att äta mat nu, men vad gör man då när man inte blir färdig tidigare? Alla dietister och annat kunnigt folk säger att man inte ska äta efter klockan sex, fast jag har hört både klockan 5 och klockan 7 så man vet inte riktigt vilket man ska följa. Men om jag inte ätit på hela dagen och är riktigt hungrig klockan 18:01 så ska jag då tänka att det är bara 15 timmar tills jag ska äta frukost så jag klarar mig nog. Hur många tänker så när man är hungrig? Är man hungrig, så äter man, så enkelt är det.

Mamma tipsade mig om en blogg idag. Den måste jag bara fortsätta att läsa. Tror det var http://www.blt.se/bloggar/karins_varld/ precis en sån blogg som jag letat efter. Vardagligt tjafs som man egentligen inte behöver läsa men ändå gör läsarens vardag en aning roligare. För vilken människa är inte lite sugen på att gotta sig i andras liv? Man sitter där småleende när man läser att andra också kan misslyckas lite.

Mamma "tvingade" mig att gå in och läsa på Claudia Gallis blogg, hon tyckte att jag skulle kommentera hennes inlägg så att jag kanske får mer besökare i min blogg. Visserligen kan det vara kul att få lite besökare till för just nu känns det inte som om någon mer än släkt och vänner som kikar på min blogg. Men det är ju alltid kul att ha något att läsa när man inte har något att göra. *harklar mig* Det finns alltid något att göra, disk, tvätt, städning m.m. men när man sätter sig vid datorn så försvinner dom problemen en kort sekund.

Nu är gubben klar med maten och jag kommer nog sätta mig i soffan efter det och knäppa upp byxorna så därför passar jag på att säga godnatt nu!
Idag håller jag på att tvätta. Känns skönt att göra det innan vi åker så man slipper göra det, det första man gör när vi kommer hem. Dessutom så svämmade tvättkorgen över nu.

Var nere vid vägen idag och tog lite bilder som förhoppningsvis hamnar på Dalahavens. Ska bara stajla om dem lite innan. Just nu ser de inte så roliga ut.

Men det gick någon skum människa där och tog bilder på husen, vet inte vad han var för en. Men jag tog några smygbilder på honom. Man vet ju aldrig, här har ju hänt ganska mycket skumma saker så man vill vara på den säkra sidan.

Datorn hängde sig idag, måste försöka spara lite så jag kan köpa mig en ny bärbar dator. Vill ha en lite snabbare än den här. Denna datorn har nog gjort sitt, den tycker det i alla fall.

Nej nu ska jag gå och göra iordning en kopp te till gubben.

Ska försöka återkomma lite senare idag. Håll ut tills dess!
Har ett önskemål, ni som läser får gärna kommentera så jag vet att ni finns! :)
söndag 9 november 2008
Idag är det fars dag och vi ska väl så småningom åka hem till mamma och pappa och dricka kaffe. Vi satt uppe ganska länge igår, vi hade nämligen vårat egna "lan" hemma hos mamma och pappa. Vi fikade och åt äppelkaka som grannen bakat. Hon är så underbar.

Jag lade upp lite nya bilder på min fotoblogg, kolla gärna.


Här är en bild på nya draperiet på toaletten
lördag 8 november 2008

Jag lade upp lite auktioner idag på tradera. Kolla här!

Gubben har fått upp en ny blogg som är skitsnygg! Den måste ni bara besöka.

Kom nyss hem från mamma och pappa, vi satt i köket där och pratade skit som vanligt. Roligt hade vi i alla fall.

Vi hittade lite gamla bilder och lite gamla hemsidor.
Min hemsida
Skorpans hemsida


Saknar dig Chippie

fredag 7 november 2008
Idag har jag köpt lite nya skivor. Måste ju ha lite att spela i bilen nu när gubben varit så himla duktig att koppla in stereon rätt. De som kopplat sladdarna innan har nog inte haft alla hästarna i stallet.
Skivorna som det blev denna gången är:
* Absolute 90s
* Absolute Hits 2007
* Absolute Hits 2008
* Pink - Funhouse

Gubben tycker nog att jag är lite trist som sitter vid datorn när han sitter där ensam i soffan, men tycker ju att det är så roligt på stallet.

Nu får jag gå och hålla gubben sällskap och titta lite på slutet av numbers.
måndag 3 november 2008
Idag ska jag ändra storleken på texten på mina inlägg, har fått klagomål från mamma att det kan vara svårt att läsa för dem som är lite äldre och har lite sämre syn.

Om lite mindre än två veckor ska vi åka uppåt i landet, då kommer gubbens pappa ner och hämtar oss. Vi ska fira gubbens födelsedag där uppe, han fyller 25 år snart och detta var ett smart sätt att lösa allt på så att alla slipper resa ner här och hälsa på. Vi har ju ingen stor herrgård utan bara en tvårummare och det kan bli lite svårt att trycka in hela tjocka släkten här samtidigt.

Sally är tjock som en kossa. Snart kommer det mer bebisar. De ska vi inte behålla men jag hoppas att de kommer innan vi ska åka så att grannen slipper oroa sig över det. Hon ska nämligen passa katterna den helgen vi är iväg. Hon ska gå in och mata dem och tömma lådan medans vi är iväg.

Ha det bra allihop!
Idag är jag nästan lite arg.

Fick reda på att en vän till familjen fått nej till behandling på ett behandlingshem för sitt missbruk eftersom att socialen här i kommunen först måste göra en utredning om han ska få hjälp eller inte. Jag tycker detta låter så löjligt att det knappt kan vara sant. När man som missbrukare erkänner för sig själv och andra att man behöver hjälp, ska man då inte få den hjälpen man behöver? Det är ju inte alla som klarar av att sluta med sitt missbruk själva utan behöver den där extra puffen i sidan för att bli fria skiten, ska det då vara så j*vla svårt att hjälpa dem med det?

Det som irreterar mig mest är att personen i fråga haft problem med alkoholmissbruk sedan tidigare och har fått hjälp med detta, detta vet ju socialen om och borde ju då hjälpa honom direkt när han ber om hjälp. Men om vi nu hade ringt in och bett dem att hjälpa honom, så hade han kanske blivit tvångsintagen och fått den hjälpen som han nu snällt ber om att få. Hur sjukt ska vi leva här i världen egentligen?
lördag 1 november 2008
Idag firade jag och gubben fyra fina år tillsammans. Vi var inne och handlade för vi skulle ha något gott att äta. Vi gick länge inne i affären eftersom jag hade lite beslutångest för vad för kött jag ville ha till potatisgratängen. Till slut bestämde vi oss och åkte hem för att ha det mysigt. Vi tog även ett varmt bad och det var riktigt skönt.

Tog lite bilder på det fina som gubben lagade till. Vi valde att sätta oss framför TV:n och äta.

Här har vi en bild på hela bordet

Här är det upplagt och fint

lördag 4 oktober 2008
Nu har jag läst en sjuhelsikes massa inlägg i mammas blogg! :)
Nu har mama gnällt på mig att jag inte läst hennes blogg, hon gnällde lite på att jag inte skrivit något i min blogg också. Så nu får jag försöka att gottgöra det.
Jag ska erkänna att jag varit dålig på att läsa andras bloggar den senaste tiden. Inte bara mammas blogg utan alla bloggar. Ska väl erkänna at jag inte skrivit något heller. Har lixom inte känt för det.
Ska ta mig i kragen och läsa mammas blogg när jag skrivit klart detta inlägget.

Idag slog jag mig ner i soffan och zappade lite på TVn och såg då att det var singing bee, då sa jag till gubben att vi skulle titta på det, han satt vid datorn och var halvintresserad, men när de ropade upp den sista deltagaren så sa han att han kände igen henne. Han hade jobbat tillsammans med henne på Gröna Lund. Då sa jag att det kunde vara roligt att titta på. Sen slutade programmet med att hon tog hem spelet och vann 20000 kronor, det var roligt.

Idag har jag och gubben borrat och donat i sovrummet. Ingen av oss är särskilt duktig när det gäller att borra och så, men vi lyckades till slut att få upp gardinstängshållare som vi har tänkt göra sen vi flyttade in, och det är ett tag sen. Så nu har vi hängt upp gardiner och gjort fint. Bytte gardiner i köket för några dagar sen. Blir tröttsamt med samma gardiner för länge.

Imorgon ska vi åka med mamma och pappa på shoppingrunda. Hoppas man hittar något kuligt.
Jag ska hinna med att diska innan vi åker också. Har lite disk som jag inte har hunnit med idag.

Har förresten varit inne hos grannen idag och lånat både det ena och det andra, ingen ovanlighet, vi får bara hoppas hon inte tröttnar på det ;) men det ska nog inte vara några problem.

Nää, nu får jag säga godnatt till er alla om jag ska hinna läsa och kommentera mamma blog.

Natti natti
fredag 15 augusti 2008
The Beatles var en stilbildande britisk pop- och rockgrupp under 1960-talet. Gruppen bestod av fyra medlemmar: John Lennon (1940-1980), Paul McCartney (född 1942), George Harrison (1943-2001) och Ringo Starr (född 1940). Samtliga medlemmar kom från Liverpool i Storbritanien.
The Beatles upplöstes 1970
men är fortfarande en av världens populäraste popgrupper. Deras skivor och låtar brukar toppa omröstningar när kritiker och lyssnare röstar om världens bästa skiva eller låt.

Historik
1957 ledde John Lennon gruppen The Quarrymen. Han träffade Paul McCartney den 6 juli 1957 på ett torg i St Peter's Church i Wolton, Liverpool där då John uppträdde. John Lennon blev imponerad över Pauls kunskaper om ackord och hur gitarrer skulle stämmas, så John lät honom vara med. Paul, som hade kontakt med George Harrison, ville ha med även honom (det sägs att John lät George vara med för att han hade ett ställe att repa på). I början var de mycket inspirerade av samtida amerikanska musiker som Chuck Berry,

Elvis Presley, Buddy Holly med flera och gruppen var först ett rent coverband. Ganska snart började Lennon och McCartney att skriva egna låtar. Gruppens namn ändrades flitigt under de första åren, bland annat hette de Johnny and The Moondogs och Long John and the Silver Beatles. Men från och med 1960 var det det dubbeltydiga namnet The Beatles som gällde. Namnet kommer av orden beat, som betyder takt, och beetle, (skalbagge). Ett ord som också associerade till den frisyr med lång lugg som gruppen skaffade sig. Den som anses vara uppfinnaren av namnet The Beatles är gruppens dåvarande basist Stu Sutcliffe.
Åren 1960-1962 spelade The Beatles på olika klubbar i
Liverpool såsom The Cavern, och gjorde även gästspel i Hamburg då de spelade på bland annat Kaiserkeller och Star-Club. The Beatles hade ett "kontrakt" med The Cavern, och ägaren till The Cavern sa åt dem: "om ni spelar på Kaiserkeller så ska jag se till att ni aldrig kommer tillbaka till Hamburg." Men The Beatles lyssnade inte. De åkte en kväll till Kaiserkeller för att se hur det såg ut. Ägaren till Kaiserkeller kände förstås igen dem (eftersom de var stora i Hamburg, de hade flera spelningar i veckan för att göra fansen nöjda) och frågade om de inte ville spela där. Beatles kunde inte motstå frestelsen, eftersom Kaiserkeller var betydligt "hippare". Beatles åkte tillbaka till Cavern och smög in på sina rum för att hämta sina grejer. De tände eld på kondomer och hängde dem på väggen för att kunna se någonting. De tog sina instrument och packning och åkte tillbaka till Kaiserkeller och spelade samma kväll. Nästa dag kom ägaren till Cavern tillsammans med polisen. Ägaren hade då anmält The Beatles för brandförsök, de brända kondomerna. Gruppen blev gripna och var tvungna att vända hem igen till Liverpool.
The Beatles första skivinspelning gjordes när de ackompanjerade
Tony Sheridan på hans inspelning av My Bonnie i Hamburg 1961

När The Beatles återvände till England, samma år, kom de i kontakt med skivförsäljaren Brian Epstein, som blev deras manager. Brian hade fått höras talas om The Beatles när en grabb kommit in i hans skivaffär och frågat efter deras skiva. Det var tack vare honom och hans sökande efter skivbolag som ville kontraktera The Beatles, som gruppen fick en provspelning hos det stora skivbolaget Decca. Men de nobbade gruppen med hänvisningen "gitarrgrupper är på väg ut"! Detta har kallats för en av musikhistoriens största tabbar.
Efter att ha fått nobben av Decca, vände sig Epstein till skivproducenten
George Martin vilket så småningom resulterade i att Beatles fick kontrakt med Parlophone, ett dotterbolag till EMI. Det var Martin som bytte ut den dåvarande trummisen Pete Best och ersatte honom med Ringo Starr i augusti 1962.
Den
11 september 1962 spelade The Beatles in sin första egna skiva, en singel med låtarna Love Me Do och B-sidan P.S. I Love You vilken nådde 17:de plats på Englandslistan. Året därefter, 1963, kom det stora genombrottet med hiten Please Please Me, och Merseybeat-soundet började spridas över världen.

Genombrottet
George Harrison, 1974
The Beatles andra singel, Please Please Me, släpptes 11 februari 1963 och gick rakt in på förstaplatsen på brittiska försäljningslistan. Succésinglarna avlöste sedan varandra, och i januari 1964 gick de för första gången in på den amerikanska Billboard-listan Top Pop Singles Chart. Den 4 april skrev de historia då alla fem singlarna överst på listan var deras, med Can't Buy Me Love överst - ett rekord som fortfarande inte slagits. Som enda grupp i världen som samtidigt under 3 veckor haft 1 och 2 på singellistan. 1 och 2 på EP listan och 1 och 2 på LP listan. Inträffade 12 december 1963

The Beatles första utlandsturné i oktober
24-31 1963 gick till Sverige, där de spelade i Borås, Karlstad, Göteborg, Stockholm och Eskilstuna. De har även varit i till exempel Falsterbo och många andra svenska städer. Bandet var då i stort sett okända i Sverige. Pressens recensioner var blandade, efter den allra första spelningen i Sverige, på Sundsta Läroverk i Karlstad den 25 oktober 1963, var Nya Wermlands-Tidningens omdöme att bandet spelade "amatörmässig hambo". The Beatles var även med i TV-programmet Drop-In som sändes den 3 november, och Sveriges Radio sände 11 november programmet "The Beatles, popgrupp från Liverpool på besök i Stockholm." .
Samma vecka som The Beatles planerat att åka till USA, placerade sig låten I Want To Hold Your Hand på USA-listans förstaplats. Därmed hade gruppen sin första hit i USA i februari 1964. Gruppens första uppträdande i The Ed Sullivan Show ses som en milstolpe i den amerikanska popkulturen och inledningen av den brittiska musikinvasionen i USA.
The Beatles hade 1965 inbokats för att framträda i Israel. Landets regering förbjöd dock gruppen inresetillstånd med motiveringen att de kunde undergräva landets moral.


Slutar turnera
När The Beatles turnerat färdigt i USA, väntade resten av världen. Nu begav de sig till bland annat
Japan, Australien och Filippinerna.Vart de än reste var det kaos när de snabbt blev omringade av "galna" och skrikande fans. Fenomenet kallades för Beatlemania -"Beatleshysteri". Samma sak skedde vid live-konserterna. Detta var en av anledningarna till att The Beatles slutade turnera. Den sista konserten gavs 29 augusti 1966Candlestick Park i San Francisco.
Från och med nu var det livet i studion som gällde. Nu kunde The Beatles koncentrera sig på låtskrivandet, och fick chans att ge uttryck för sin experimentlusta. Från och med skivan
Rubber Soul kan man säga att det var en ny typ av musik som presenterades. Beatles började då att blanda popen med olika musikstilar, bland annat klassisk och indisk musik. The Beatles bidrog starkt med hjälp av sina arrangemang, instrumentering och utnyttjandet av studioteknik till att popmusiken fick ett erkännande utanför tonårsgruppen.
År
1965 tilldelades The Beatles medlemmar Brittiska Imperieorden, och tas upp i ordens lägsta klass som Member of the British Empire (MBE), bland annat för de stora skatte- och exportinkomster deras verksamhet gett den brittiska staten.
År
1967 gavs albumet Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band ut, vilket räknas som en milstolpe i pophistorien. Denna skiva är mytomspunnen och många rykten florerade när den släpptes, bland annat att låten Lucy In The Sky With Diamonds skulle stå för LSD och att The Beatles förhärligade knark. Enligt John Lennon var ursprunget var en teckning som Lennons son Julian hade ritat av sin dagiskompis Lucy. "LSD-teorin" förnekades bestämt av Lennon och McCartney, även om låtens text är kalejdoskopisk. Ett rykte uppstod även att Paul skulle vara död, bland annat på grund av att han vänder ryggen till på en bild på omslaget. Blomarrangemanget skulle då vara Pauls grav och hans namn finnas i den gula gitarren (se även Paul is dead). Samma år släppte gruppen EP'n Magical Mystery Tour som var soundtracket till deras film med samma namn. I USA släpptes låtarna på en LP tillsammans med singel-låtar från samma tid (Strawberry Fields Forever, Penny Lane, All You Need Is Love). LP-versionen blev senare officiell version även i Storbritannien och kom att bli den sista Beatles släppte för skivbolaget Parlophone.
Nästföljande år,
1968 släppte gruppen sin enda dubbel-LP, (det vill säga den enda dubbel-LP som gavs ut under gruppens existens) kallad kort och gott The Beatles. Albumet blev snabbt känt som "det vita albumet" (The White Album) då omslaget var helt vitt. Det enda som fanns på omslaget var en präglad text med gruppnamnet och ett serienummer. Denna skiva kom att bli en av de mest självreflekterande album som gruppen gav ut. Många låtar på albumet är i hög grad personliga. Skivan var också den första som gavs ut på gruppens egna skivbolag, Apple Records. John Lennons fru Yoko Ono medverkar på albumet vid några tillfällen.
The Beatles spelade in sitt sista album
Abbey Road i mitten på 1969, men det sista albumet som släpptes var Let It Be. Redan vid dessa inspelningar stod det klart att gruppmedlemmarna var mer intresserade av att påbörja egna karriärer än att fortsätta som grupp.

Upplösningen
I april
1970 upplöstes gruppen, och medlemmarna inledde solokarriärer. Fans världen över hoppades länge på en återförening, men när John Lennon blev mördad 1980, gick de förhoppningarna i kras. En liten återförening kom dock till stånd 1994. Då samlades nämligen de kvarvarande medlemmarna och arbetade med två tidigare outgivna Lennon-låtar: Free As A Bird och Real Love. De gavs sedan ut som singlar och nådde stor framgång. Numera finns endast två av originalmedlemmarna i livet, då George Harrison dog i cancer 2001.

Hämtat från Wikipedia
tisdag 12 augusti 2008
Imorgon kommer de och hämtar en av kisarna.
I söndags ringde det en som vill ha två katter. De ska komma och kolla nån dag. Ska ringa dem och säga att de kan komma i helgen. För då kan de kanske ta med sig katterna på en gång.




Här ska ni få se lite bilder.




Tjockisen Sally 2008-05-19



2008-05-27

Sally ska snart föda. Jag satt vid lådan nästan hela tiden, gubben tyckte att jag var tramsig men jag ville ge henne lite omtanke.


Skorpan låg på golvet vid sidan om mig.

Sally har nu äntligen efter mycket ståhej fått sin första bebis. Nu hoppas jag att de andra går lättare.

Pappa Zlatan var väldigt nyfiken på vad som händer.


Så här små blev vi!!

torsdag 7 augusti 2008
http://www.blocket.se/vi/17318892.htm?ca=22_s
Ja, det blir jag verkligen. Anmälde en granne för djurmisshandel men de verkade inte bry sig. Så trött blir jag.
fredag 25 juli 2008
Imorgon blir det en heldag här hemma.
Vi ska fika vid tiotiden imorgon, grannen ska göra sin fantastiskt goda rabarberkaka och efter fikat ska vi gå till loppiset som är i gamla skolan. På kvällen ska vi grilla och vi blir då bjudna på päronkonjakslikör. Det kommer bli riktigt mysigt.
tisdag 22 juli 2008
Nu är det pride vecka på kanal 5 och de ska visa en film som hette "transamerica" och den verkade vara bra. Ska bara komma ihåg vilken dag den går så att jag inte glömmer den. Den borde vara bra eftersom det är Felicity Huffman som spelar huvudrollen och hon är min favorit i Desperate Housewives som Lynette Scavo.

Godnatt
måndag 21 juli 2008
En ny vecka är kommen. På torsdag ska vi storhandla för då får vi pengar. Jag vet bara inte var vi ska handla. I Mjällby har de billig kattmat som vi brukar köpa på 15 kg säckar, på ICA har de den billigaste hundmaten, men den hade jag planer på att storhandla på LIDL eller NETTO.

Jag ska gå igenom räkningarna idag och se vad som måste betalas in.
Ska åka in till ICA och köpa kattsand också, går ju en del nu med en massa kattungar. Imorgon är dom åtta veckor gamla. Bara fyra veckor kvar innan de är leveransklara. Så jag ska försöka sätta ut en annons på blocket snart.

Kanske ska lägga upp lite bilder här också. Det finns fem kattungar och allihop är hanar.
onsdag 16 juli 2008
Ja nu är jag mätt och trött. Det blev ingen köttfärssås idag utan den gör jag imorgon istället. Gubben pratade med en kompis i telefon och han åt tydligen korvstroganoff så då blev gubben sugen på det. Han gick och vilade efter maten så jag får väl gå och väcka honom nu om vi skulle hitta på något ikväll. Kanske blir till att gå ut till "fjabba grillen" igen. Jag ska ta med mig lite värmeljus och den där "olje-sprutar-makapären", kommer inte ihåg vad det heter.

Det blev inga gräsfrön idag, hyredvärden var här men tro inte att han hade någonting med sig. Vi får väl se när det kommer.

jag dricker i alla fall en kopp kaffe nu efter maten. Är ju en stunds sen vi åt nu men gott var kaffet i alla fall.
Nu är det bekräftat. Arbetsförmedlingen är en lekskola.
Gubben fick papper idag som verkligen var på lekskolenivå. Man skulle fylla i saker som "Min favoritfilm" och "Detta gör mig arg". Vad har det med arbetssökande och göra?

Idag när jag diskade gick en av kopparna sönder, örat trillade av så jag skar mig i tummen. Det blöder lite fortfarande. Fick plåster hemma hos mamma, men det har jag redan tappat bort.

Idag ska jag göra spagetti och köttfärssås. Det är jag superduktig på. sen ska jag kika in på bloggkoll.com för att se vilka som skrivit nya inlägg.

Igår satt vi och eldade i "Fjabba grillen" efter att vi jobbat med att gräva upp jord och lägga utanför rabatten där hyresvärden sen ska slänga ut gräsfrö. Det var roligt att alla var ute och hjälpte till.

Ska söka lite utbildningar, för det enda är väl att vidareutbilda sig för att man ska få ett vettigt jobb. Jag har funderat på läkarsekreterare. Jag skriver ju hyfsat bra och snabbt. Får se vad jag hittar.
fredag 11 juli 2008
*smatter* *smatter* *smatter* Regnet bara öser ner. Det är grymt hur mycket det regnar. Jag skulle inte för allt smör i Småland gå ut nu. Skulle behöva kolla posten och så men jag gör det INTE nu. :)
Men jag ska istället gå och göra lite kaffe och mackor och sen väcka gubben. Får väl göra lite te till honom.

Förresten så blev det inget jobb, inte så oseriös som han verkade vara. Han ville nog egentligenhaft någon som jobbade där gratis åt honom.

onsdag 9 juli 2008
Musicmanager är riktigt roligt. Ni borde prova det.

Nu ska jag snart slå på en kanna kaffe och ta det lite lugnt idag. Gubben ska till ett ställe idag och diskutera lön, och om det är så att de kommer överrens så kommer han troligtvis börja jobba imorgon. :)
tisdag 8 juli 2008
Idag var jag hos tandläkaren och det gick faktiskt ganska så bra. Nu har jag blivit av med visdomstanden som har jävlats. Det blev inte så farligt dyrt heller. 1050 kr totalt. Så nu får jag inte röka, har precis ätit sallad och det kändes att maten gjoprde lite ont i hålet. Nu ska jag dricka mer loka och kolla på TV.

Ha det skönt alla
lördag 5 juli 2008
Var hemma hos mamma och pappa idag och firade Skorpans födelsedag. Vi åkte på en loppisrunda och shopade. Jag har haft mensvärk och tandvärk så jag var inte så pigg.
Gubben gjorde en riktig festmåltid idag med nypotatis och sill. Jag hjälpte mamma att starta upp en blogg, kika gärna in där och kommentera så blir hon glad. Mammas blogg

Sen när vi kom till Gammalstorp var vi ute och eldade med grannarna. Jag kom in för en liten stund sedan eftersom jag mådde lite dåligt. Gubben kommer nog snart in också.
fredag 4 juli 2008

Idag fyller Skorpan 6 år!!

Blog Archive

Etiketter

2006 (11) 2007 (126) 2008 (103) 2009 (154) 2010 (152) 2011 (67) arbetsförmedlingen (21) Bergslagen (9) Blekinge (222) dalahavens (6) Födelsedag (20) gubben (8) hemma (225) hund (6) jul (13) julpynt (12) kaffe (20) katt (8) mamma (17) mat (12) mjällby (4) musik (7) norje (14) skola (41) Skorpan (15) Städning (21) sweden rock (10) sweden rock festival (6) sweden rock shop (9) sölvesborg (225) tvätt (22) tävling (24) valjeviken (15) vardag (230)