Besökare

Bloggen har beökare online

Bloggen har unika besökare

Denna månaden har bloggen haft besökare

Denna veckan har bloggen haft besökare

Vi som bor här hemma!

Jag - Bloggerska här på denna sidan

Gubben - Bloggare på dalahavens.se

Hunden Skorpan - En tjock & trött livsnjutare

Katten Sally - En sur & tvär kärring

Katten Plutt - En kelen mammagris

Sweden Rock Festival

klart.se

söndag 31 januari 2010

Igår när vi skulle åka hem till mamma och pappa för att äta spagetti och köttfärssås så kom vi inte så långt. Rätt var det var så la bilen av, bara sådär, ingen förvarning, den bara dog. Varken jag eller gubben hade med oss mobiltelefon så jag fick gå in till närmaste huset för att låna en telefon. Jag ringde pappa så han fick komma och bogsera hem oss till dom. Jag trodde att det var generatorn som la av, för jag trodde att bilen dog då. Men när pappa kom och vi provade att starta den så sa han att det var kamremmen som nog hade gått av.

Så idag har vi varit i garaget och fixat med bilen. Det var inte alls roligt kan jag lova. Kallt och jävligt. I morse när vi vaknade hemma hos mamma och pappa så var det –17 ute och bara 15 inne i huset… Brrrr

Fryser_jpg

lördag 30 januari 2010

Idag är jag trött. Julia kom igår och hälsade på. Hon och Christer drack lite cider och vi satt och pratade. Det blev ganska sent och jag orkade inte köra hem henne så hon fick sova på soffan…

Idag blir det nog spagetti och köttfärssås hemma hos mamma och pappa.

Gubben har nog fått förkylningen som jag dragit med mig hem från skolan. Jag har visserligen inte blivit sjuk, men jag drack enchinagard när jag insåg att hela klassen började bli förkylda. Jag hatar att vara förkyld. Han ligger och vilar nu innan vi ska åka iväg…

På måndag är det vattengympa på schemat men jag tror inte att jag ska vara med eftersom jag tror att jag håller på att få min mens. Det känns så, och det är ju den tiden i månaden… :(

fredag 29 januari 2010

I onsdags blev det redovisning om vårt grupparbete, det handlade om stress. Det gick hur bra som helst. När jag gick på gymnasiet kunde jag inte redovisa utan att få panik, jag svettades, jag stakade mig och jag höll på att börja gråta. Då var vi bara 10 st i vår klass och nu är vi 20 st. Men nu gick det jättebra, jag stakade mig ett par gånger, men när man ska säga “nationalencyklopedin” så har man rätt att staka sig lite ;)

Idag lånade jag pappas bil eftersom vi slutade redan 12:00

Ikväll blir det god mat, TV och mys i soffan…

tisdag 26 januari 2010

Idag köpte jag ett nytt kollegieblock i bokhandeln. Det var ett 12 ämnes block med bara randiga papper, i de andra var det randigt, rutigt och helt blanka papper. Så nu har jag renskrivit och gjort en del i svenskaboken.

Idag hade vi etik/religion innan lunch och svenska efter lunchen. Vi hade lite rättstavning idag igen, och jag hade på första 13/15 rätt och på andra hade jag alla 15 rätt.

Imorgon blir det vård och omsorg hela dagen. Vi håller på med ett grupparbete om stress och imorgon ska vi göra klart innan redovisningen. Hoppas för guds skull inte att vi ska redovisa imorgon, för det är jag inte inställd på. Jag måste få lite tid att bearbeta min nervositet inför en redovisning.

Nu ska jag sova, eller i alla fall ligga i sängen och titta på TV.

måndag 25 januari 2010

Ja idag hade vi temadag med föreläsningar, temat var handikappidrott, och det har jag ju aldrig jobbat med…
Det jag hatar med föreläsningar är dom som gör det så tråkigt att man inte orkar lyssna, en power-point presentation och sen bara maler dom på…

Det positiva med dagen var väl att vi blev bjudna på mat (visserligen smakade den gummi) och att jag träffade Susanne.

Imorgon står det vård & omsorg och svenska på schemat, tror jag i alla fall. Man har inte riktigt fått in schemat i huvudet ännu.

Nu lite TV och sen sängen som längtat efter mig hela dagen… :)

söndag 24 januari 2010

Jag tror att det bor tomtar bakom tvättmaskinen som käkar strumpor, men inte hela par, nej bara en av varje…
Nu har jag suttit och parat ihop strumpor. Sparar alla ensamma strumpor i en tygkasse, och den var överfull nu, men efter en omgång parletande så halverade jag kassen…

Imorgon har vi friluftsdag i skolan och har inte en aning om vad vi ska göra… Men man får väl ha med sig lite mer vardagliga kläder och skor…

fredag 22 januari 2010

Nu är det då äntligen helg. Jag har dammsugit och torkat golven idag och tagit hand om disken. Nu vilar gubben en stund och jag har precis käkat ett äpple och ska ta mig en kopp kaffe.

Skolan flyter på som den ska, jag har nästan gjort allt som vi ska göra i svenska under hela terminen ;)
Jag måste erkänna att jag gillar att plugga.

Ikväll blir det nog att hämta pizza och bara ta det lugnt. Ska se om det är något bra på TV ikväll. Jag tror inte det, för när man har tid att sätta sig ner och titta på TV så är det bara gamla repriser som går. Allt som man kan tänka sig att se går ju på natten…

Jag ska berätta för er att Dalahavens.se börjar ta form också. Ni får gärna göra ett besök där. Jag ska väl så småningom försöka att blogga där också.

Ha det bra nu!

tisdag 19 januari 2010

Idag hade vi svenska igen, jag insåg att jag hade gjort klart halva läroboken och alla sex författarna som egentligen inte skulle vara klara förens i slutet av terminen. Men det känns skönt att ha det avklarat så man inte samlar allt på hög.

Vi hade även rättstavning idag, först 15 ord som jag hade ett fel på och sen 15 ord till som jag hade två fel på. Undrar om jag kommer ihåg vilka ord det var jag hade fel på, det var, broschyr, fascinerande och kollision. Jag stavade dem så här, brochyr, faschinerande och kollission.

Jag lovade ju att blogga mer men jag har inte haft tid helt enkelt. Jag har fullt upp med att vara plugghäst… ;)

I fredags insåg jag att CSN inte hade fattat ett beslut ännu och frågade en på skolan vad jag skulle göra. Hon sa att jag var tvungen att be om en studieförsäkran, så jag mailade CSN men fick inget svar. Men igår så sa jag till henne igen att jag inte fått nåt svar så hon ringde till CSN åt mig, där de sa att de hade bett mig om kompletterande uppgifter, men efter ett tag i telefonen så insåg handläggaren på CSN att de visst hade fått mina kompletterande uppgifter redan i november men att de hade “fastnat” i Lund. Nu skulle jag bara ringa och lämna en studieförsäkran, vilket jag gjorde, och imorgon börjar mina utbetalningar. Att det ska vara sånt krångel om allt och ingenting.

Imorgon kanske vi som inte ska ha engelska slutar en timme tidigare, men det kan vara så att jag och Malin stannar kvar ändå och gör lite uppgifter i svenska-boken.

Eftersom det blev diskussioner på rasten om hår och hur lång tid det tar att platta håret om man har tjockt hår, så kunde jag inte låta bli idag när vi hade duschat.

Nu ska jag gå och lägga mig, så ni får ha en underbar kväll/natt!

söndag 10 januari 2010

Jag visst ska jag erkänna att jag är lite nervös inför morgondagen. Nu ska man då gå i skolan igen…

Efter 31 vakna timmar igår kände jag att jag började bli trött så då blev det till att gå och lägga sig. Imorgon får jag stiga upp tidigt även om vi inte ska vara på valjeviken förens klockan 13:00, för att jag måste köra gubben till jobbet om jag ska ha någon bil.

Idag blir det dammsugning, en dusch, lite mat och sen blir det att slappa lite i soffan.

Katterna lever jävel här, Sally är ju lite trött på dom just nu, de börjar ju bli så gamla att hon ska lära dom ett och annat. Men sen nästa sekund så ligger dom och diar eller också så springer Sally runt och jagar dom så att dom välter ner allt som finns.

torsdag 7 januari 2010

Jag hade inget nyårslöfte i år, har faktiskt inte haft det nån gång tror jag. Men mitt nyårslöfte måste nog ändå vara att jag ska bli bättre på att blogga. Det kanske inte blir den mest intressanta blogg, för det blir mest vardagligt tjafs om skola, jobb, hemmet och sånt. Jag ska försöka ordna nåt program till telefonen så att man kan blogga med den, då är det ju smidigt och då blir det lättare att blogga varje dag. För min dator har börjat jävlas igen. Jag är så trött på skiten, får väl ta och ominstallera den.

Just nu har vi fyra katter här hemma, men två av dom ska vi ta bort. Jag kan bara inte bestämma vilken av småttingarna som vi ska behålla. Den minsta som kallas “Mao” är inte alls kelsugen, och eftersom jag vill ha en kelgris till katt så är det inte henne vi ska behålla i alla fall. Sen har vi Pricken och Plutten, det är där det svåra beslutet ligger. Pricken är en tjej och en riktig kelgris som gärna ligger på mig i soffan, eller mellan mig och gubben, hela tiden. Plutten är också en kelgris men han har sina stunder då han inte alls vill vara med oss utan sitter i hallen och bara tittar på oss.

Det blir inget lätt val men jag tror nog att vi kommer fram till något.

Idag håller jag på att diska lite och städa i köket, det blir mycket stök med så många katter, och lilla Skorpan som också kan stöka ner.

På måndag börjar som sagt skolan. Jag ska hämta Malin för hon kunde inte ta sig till stan själv.

fredag 1 januari 2010

Idag är det en slö dag, jag och gubben sitter hemma hos mamma och pappa och latar oss. Vi har datorena med oss och jag spelar sims 3. Imorgon blir det att städa hemma efter kisarna. När man inte varit hemma på länge så har de ju stökat ner överallt. Men vi har ju en underbar granne som har varit inne i vår lägenhet minst två gånger om dagen för att se till de små liven…

Etiketter

2006 (11) 2007 (126) 2008 (103) 2009 (154) 2010 (152) 2011 (67) arbetsförmedlingen (21) Bergslagen (9) Blekinge (222) dalahavens (6) Födelsedag (20) gubben (8) hemma (225) hund (6) jul (13) julpynt (12) kaffe (20) katt (8) mamma (17) mat (12) mjällby (4) musik (7) norje (14) skola (41) Skorpan (15) Städning (21) sweden rock (10) sweden rock festival (6) sweden rock shop (9) sölvesborg (225) tvätt (22) tävling (24) valjeviken (15) vardag (230)