Besökare

Bloggen har beökare online

Bloggen har unika besökare

Denna månaden har bloggen haft besökare

Denna veckan har bloggen haft besökare

Vi som bor här hemma!

Jag - Bloggerska här på denna sidan

Gubben - Bloggare på dalahavens.se

Hunden Skorpan - En tjock & trött livsnjutare

Katten Sally - En sur & tvär kärring

Katten Plutt - En kelen mammagris

Sweden Rock Festival

klart.se

fredag 31 december 2010

Eftersom jag garanterat inte kommer sitta vid datorn vid tolvslaget, lägger jag in detta automatiska inlägget som publiceras den 31/12 kl 23:59! Sista minuten av 2010.
Året har flugit förbi, jag hann börja i skolan, och har hunnit gå mer än halva utbildningen. Gubben har jobbat ännu ett år i Sweden Rock Shop.

Här kommer en rolig nyårsfilm, sjungen av katter. hi hi.

fredag 24 december 2010

Nu är då julafton här. Tomten kommer med paket ikväll och god mat ska ätas.

Här kommer några hundar som sjunger julsång för er :)

onsdag 15 december 2010

Idag fick vi lussebullar och glögg i skolan. Sen tittade vi på Tomten är far till alla barnen, sen fick vi åka hem.

Imorgon är vi lediga från skolan. Då ska det städas och handlas hem mat till alla djuren. På fredag har vi avslutning i skolan. Jag är med i kören, så vi ska sjunga på avslutningen. Sen har vi inte bestämt oss om vi ska åka direkt när gubben slutar jobbet eller om vi ska åka tidigt på lördag. Det får vi se.

Idag packade jag min väska. Har lite tjocka tröjor som inte fick plats, men jag ska leta upp en mindre väska eller en påse och lägga ner det i. Gubben får packa sin väska ikväll eller imorgon. Ska se om alla räkningarna hinner komma innan vi åker. Vi har ju de flesta på e-faktura, men vissa kommer ju hem i lådan. Men vi får lösa det på nåt vis.

Nu ska jag fortsätta dricka mitt kaffe..

tisdag 14 december 2010

Imorse körde pappa gubben till jobbet för att jag skulle få lite sovmorgon.
Satte inte klockan eftersom jag alltid vaknar tidigt ändå. Men typiskt nog så vaknade jag alldeles för sent idag. Tydligen var jag trött.

Nu ska jag sova…

söndag 5 december 2010

För en gångs skull har jag inte dödat en blomma, jag har lyckats “återuppliva” den, eller vad man nu ska säga.

Jag är helt lost när det gäller blommor, men tror den heter amaryllis.

Förra året i november fick gubben denna blomman av sin bror i födelsedagspresent. Den blommade på fint, fick sedan höra av en granne att man skulle sätta undan blomman när den blommat över, där det var mörkt. Jag satte krukan under vasken. Där har den då stått i ca ett år, jag har inte brytt mig om stackaren överhuvudtaget. Sen såg jag att den började få något grönt uppe på löken, för nån vecka sen tog jag då fram den och vattnade den lite och satte den i fönstret.

Kolla på den nu… :) Jag är faktiskt lite stolt. Känns som om jag börjar samla in lite vuxenpoäng, jag har äntligen lyckats med en blomma… :P

Men nu närmare 30 år så borde man ju få ihop lite vuxenpoäng. Lite sent kanske? Men som ordspråket säger, bättre sent än aldrig…

S1052183

S1052191

Namnlöst-2

onsdag 1 december 2010

Idag åkte jag till skolan för att göra provet i samhällskunskap, jag fick 49 av 51 poäng. Glömde två små fjuttiga saker… Jag stör mig på det, ena frågan var vad som hände den 11 september 2001, jag skrev om flygplanen, tornen, world trade center, men skrev inte att det var i New York. Därför missade jag ett poäng. Jag hade tänkt skriva det men sen gjorde jag inte det… Men jag åkte hem igen efter provet. Satans mensvärk. Orkade inta vara kvar, sen skulle vi bara titta på Yngsjömordet och den har jag sett innan.

tisdag 30 november 2010

Ikväll är garaget lånat så att det sista på 645:an kan fixas. Får se om jag orkar följa med upp. För det första har jag mensvärk och för det andra har jag ett prov i samhällskunskap imorgon. Idag är jag hemma, kände mig inte alls pigg i morse, kände att mensvärken var där, så jag stannade hemma. Imorgon måste jag ta mig till skolan, i alla fall för att göra provet, sen får vi se hur jag gör efter det.

Har precis bäddat rent i sängen, för ikväll blir det ett bad efter garaget, sen blir det hur skönt som helst att krypa ner i en nybäddad säng.

Skulle försöka hinna dammsuga, men jag får se om jag orkar med det.

Måste leta upp kameran så att jag kan ta lite fina vinterbilder. Jag ska försöka ta både här hemma och uppe i Bergslagen.

Nu har jag spelat klart spelet “Evil under the sun”

Nu skulle jag vilja ha dom andra med. :)

”Peril at the end house”

“Death on the Nile”

och “Double murder mystery pack”

fredag 26 november 2010

Idag skulle jag och Skorpan göra en snögubbe, men när jag paltat på mig termobyxor och jacka och gått ut så inser jag att jag inte har några vantar. Det blir lite väl kallt om fingrarna om man ska göra en snögubbe utan vantar. Så Skorpan och jag har lekt en halvtimme i snön istället.

Skorpan älskar snö, hon äter den, rullar sig i den och gräver i den. Så det är vad hon har gjort idag. När jag la mig på ryggen i snön så skällde hon på mig så jag fick sätta mig på knä och då ville hon bara kela. :) Hon är för söt. Man kan inte tro att hon är 8 år när hon är ute i snön och leker. Nu fick hon lite mat och jag ska sätta mig med lite läxor.

Jag ska skriva om kulturen i Japan. Jag var hemma hos Malin igår, vi skulle plugga. Men som vanligt blev det mer kaffe än plugg. Men vi delade i alla fall upp arbetet. Malins pappa kom med lussebullar till oss innan han skulle till jobbet, det var gott som bara den. Tack Malins mamma för att du bakade så goda lussebullar. ;)

Igår kväll blev det stekt fläsk och bruna bönor och vita bönor till gubben. Idag blir det lasagnette.

Bara 21 dagar kvar tills skolan slutar.
Bara ca 23 dagar tills vi åker.
Bara 28 dagar kvar till julafton.


Bilden är lånad från http://www.skarvenaset.com
Skorpan är ju gul/vit, men lika snöig har hon varit idag.

Namnlöst-2

onsdag 24 november 2010

Idag hade vi samhällskunskap. Vi gick igenom det som ska komma med på provet. Det blev inte lika mycket som det brukar bli. Tror jag ska sätta mig med det nu och göra mina egna anteckningar av det. Det blir mycket lättare så, sen lär man sig ju när man skriver, jag gör det i alla fall.
Imorgon ska jag åka till Malin, då ska vi skriva om Japan. Hon hade hittat en hel del information. Det brukar bli bra när vi gör något tillsammans. “Great minds work together” som vi brukar säga.

Nu tänkte jag roa er, med att berätta om vad som kommer med på provet. :)

  • Ordbetydelser

Demokrati
Diktatur
Global
Bruttonationalprodukt
Devalvering
Revalvering
Urbanisering
Demografi

  • Årtal

Allmän värnplikt 1901
Kvinnlig rösträtt 1921
Allmänna barnbidraget 1948
4 veckors semester 1963
40-timmars arbetsvecka 1971
Ny grundlag 1974
Berlinmuren öppnades 9 november 1989
Forna Jugoslavien blir 6 självständiga länder 1991
World Trade Center 2001

  • Valrörelsen

val vart fjärde år
valsedlarnas färger och betydelse
valkretsar i Sverige
platser i riksdagen

  • NATO
  • Warszawapakten
  • G8-klubben
  • Världsproblemet, befolkningsfrågan
  • Asien
  • Arbetsmarknadens olika organisationer

Kul va? Äh, det går nog, brukar ju få bra på hans prov. Han gör det lätt, det han har gått igenom idag kommer garanterat på provet, han går inte igenom något som inte kommer på provet. Det värsta är att komma ihåg alla årtal, det är det som jag brukar falla på, men det där med kvinnlig rösträtt, det sitter, men det beror på att min morfar föddes 1921 så därför kommer man ju ihåg det.

Satte upp adventsljusstaken i köket idag, några tomtar och lite sånt med. Vi åker ju iväg så tidigt så jag satte upp det nu så vi hinner med att titta på det lite i alla fall. Hittar dock inte timern till ljusstaken, men får leta vidare.

Nej nu ska jag nog fixa iordning lite glögg. :) Julstämningen är här!

Idag fick vi skrapa rutorna och vi var glada att vi för en gångs skull hade lagt på vinterdäcken i tid. Jag avskyr att köra när det är hal men bara man kör försiktigt så går det ju bra. Jag är ett riktigt irritationsmoment på vägarna, det märktes idag. Bilarna bakom mig var lite smått irriterade på mina snigelfasoner. Men va fan, jag kommer hellre sent än inte alls.

På kvällspostens löpsedel sttår det "Väderdramat i Blekinge inatt". Väderdrama? Det vete katten om jag kallar det. Det ligger väl ca 2 mm snö på backen och det har slutat snöa.

Nu har jag ätit frukost på skolan, en tallrik havregrynsgröt med linfrö, äppelmos och mjölk, till det en halv fralla med leverpastej och på den andra halvan tog jag skinka med keso. Det satt precis där det skulle. Till lunsch är det ju äcklig fisk och det kan jag leva utan.

Heja Malin! Du kommer klara det! Nu ska jag upp till dig och se om du har klarat det. :)
tisdag 23 november 2010

Denna veckan har jag inte haft någon som helst lust till mina läxor. Vi fick två arbete i “människan socialt och kulturellt” ett som var en individuell uppgift, den är jag klar med. Sen fick vi en gruppuppgift, som jag och Malin ska göra tillsammans och den har vi inte ens börjat på. Sen fick vi två uppgifter i “Social omsorg” även där en individuell uppgift som jag redan har lämnat in, och en gruppuppgift som jag sitter med just nu, jag har ingen motivation överhuvudtaget. Vi ska skriva om Aspergers syndrom, i olika tider i livet, jag ska skriva om tonåren men jag hittar inte den informationen jag vill ha. Vi var från början tre i vår grupp, men blev fyra eftersom det finns vissa i klassen som aldrig är där. Lite dålig stil tycker jag det är mot alla andra.

Sen har vi en lärare som är dryg med, när vi läste ett ämne med honom så gick han igenom vad som skulle vara på provet, hälften av klassen var inte där som vanligt. Lektionen efter skulle vi göra nåt annat, men eftersom det var fler på plats då, så gick han igenom samma sak igen, med motiveringen att det var synd om dom som inte hade varit där förra lektionen. Missar man något får man ju skylla sig själv, då får man ju be någon om anteckningar eller be läraren om anteckningar på det han gått igenom.

Men det är inte bara det, det finns mycket orättvisa i vår klass. Man stör sig på sånt faktiskt. En tjej missade ett prov, efter några veckor när de inte hade lyckats få in ett datum när hon skulle göra provet så säger läraren till henne att hon behöver inte göra provet eftersom hon hade haft så bra närvaro (?), trots att det finns endel andra som aldrig missat en lektion.

I en kurs hade vi ett stort grupparbete vid kursens slut, tror att dom flesta valde att vara två och två, jag och Malin la ner en jävla massa tid på det arbetet, men det var två tjejer i klassen som valde att inte göra det arbetet, de tyckte inte att de hade tid att göra det, vi hade ju så många andra uppgifter. Alla i vår klass fick VG (utom Malin som fick MVG!) i den kursen. Även dom tjejerna som hade valt att inte göra arbetet.

Idag var det pasta carbonara i skolan och det var hur gott som helst. Imorgon funderar jag på att ha mackor eller nåt sånt med mig, för det är fisk. Det är halstrad gös, jag har ätit det innan på skolan och jag kan lova att det inte var någon höjdare.

Nu ska jag väcka gubben som ville vila en stund efter jobbet, jag var astrött när jag kom hem från skolan, men satte igång och greja här hemma så jag har kommit över tröttheten. Vi ska ta en dusch nu, sen ska jag sitta en stund med min del av grupparbetet och sen blir det Desperate Housewives för hela slanten! :) Funderar på att slänga upp en adventsljusstake i köket ikväll, det är så himla mysigt. Sen blir det nog saffransglögg! :D

torsdag 18 november 2010

Grattis på födelsedagen min älskling!

Du är underbar!

Här kommer The Beatles och sjunger för dig, i år slipper du lyssna på mig sjunga! ;)

Skorpan, Sally och Plutt hälsar också!

onsdag 10 november 2010

- Det är väl för fan bögigare att ligga med killar?
- Nej det är det väl för fan inte, jag tycker inte det. Det känns liksom mer softare, manligare framförallt. Två män, manligt.

söndag 7 november 2010

Nu börjar jag lyssna på julmusik. Förlåt gubben, jag vet att du inte fyllt år ännu, men det är en härlig känsla att lyssna på julmusik. :D

Saknar min skiva med Celine Dion. Nu har jag tydligen bara fodralet, men skivan fattas. Ska kolla i bilarna om den har lyckats hamna där.
Den har hängt med i ett antal år, men som tur är har man ju spotify så då kan man ju lyssna på den i alla fall… :)

Imorgon ska vi åka och kolla när Maries yngsta dotter spelar fotbollscup, efter det blir det Maries soffa för att se när Mjällby spelar mot Malmö. Hoppas bara att mamma och pappa kan passa Skorpan. Hon löper ju just nu, så det är ingen höjdare att ta med henne till två Jack Russel hanar. ;) Så skoj ska vi inte ha.

Namnlöst-2

lördag 6 november 2010

Ja snart är jag färdig med städandet! Bara sovrummet kvar, där ska jag torka golven, sen är det färdigt för denna gången.
Känns skönt att städa denna helgen, för nästa helg kommer gubbens pappa och bror på besök. Det ska bli så roligt. Vi brukar träffas vid jul eller nyår, men i somras var det ju bröllop i Kumla så då sågs vi ju med.
Dom kommer på lördagen och gubbens pappa åker hem på söndagen men hans lillebror stannar nog kvar ett tag efter det. Kanske han stannar tills vi åker upp runt den 18-19 december, det får vi se.

Idag har jag haft mensvärk igen. Jag börjar tröttna på det, häromnatten fick jag så ont att jag kräktes. Jag brukar ha så ont så jag mår illa, men det kommer liksom inget, men denna gången kom det. Att kräkas är något av det jävligaste jag vet. Jag håller liksom tillbaka och får panik. Men denna gången hann jag inte ens reagera, det bara kom. Usch och tvi. Kanske inget roligt att läsa om, men men, det är ju min blogg.

Vi ska hälsa på underbara Marie med nån dag. Ska prova henne furminator. Sen ska vi kolla på Paranormal Activity. Marie hade kollat på den innan (fuskis), men hon sa att den var fruktansvärt läskig. Men jag vill se den ändå, fastän att jag redan är mörkrädd och livrädd för att någon ska komma och hoppa på mig när jag är i tvättstugan. Men jag ska göra en deal med Marie. När det är som allra värst ska hon säga till, så att jag vet när jag kan blunda… :P

Jag är klar med arbetet som vi fick nu under lovet, om cancer. Jag skrev om prostatacancer. Men jag vet inte hur jag ska redovisa det. Tror det blir powerpoint, för då tittar klassen inte på mig när jag redovisar, utan på powerpointen. :) Men jag vill helst inte redovisa. Blir nervös bara jag tänker på det. Men men, det får bli som det blir.

Skulle hälsat på min söta Malin med nu när vi hade lov. Men så blev det inte. Vi får ta igen det sen. På måndag ses vi ju igen i skolan.
Jag ska försöka hitta en fin liten julklapp till henne med. Vi måste ju ge varandra, för risken finns ju att tomten faktiskt har fått reda på våra spydiga kommentarer och då får vi ju inga julklappar. Men jag har inte sett några nissar, så jag borde klara mig. :P Ha ha.

Nu skulle jag egentligen behöva åka och handla. Men insåg ju att det är röd dag idag så det är ju inte säkert att det är öppet. Men får väl åka in och kolla. Någonstans borde det ju vara öppet.

Namnlöst-2

måndag 1 november 2010

Idag firar jag och gubben 6 år tillsammans. Rött hjärta
Tänka sig att det är (lite mer än) 6 år sedan jag stod och väntade på dig på tågstationen i Kristianstad. Nervös, men med fjärilar i magen. När du sen kom så sa det inte bara klick utan snarare kaboom. ;)
Sen åkte vi på fest, en fest som spårade ur på alla tänkbara sätt. Men vi hade ju nyss funnit varandra, så vi var ju lyckliga ändå.
Jag har aldrig mött en människa som jag trivs så bra tillsammans med och som står ut med mig som du gör… Det är inte lätt, att stå ut med mig menar jag, jag har haft många knasiga idéer för mig, men du har alltid stått vid min sida oavsett vad jag hittar på…

Du är den enda som sett mig spy på fyllan, men det gjorde ingenting för du brydde dig inte, du var bara fascinerad över hur mycket alkohol jag faktiskt lyckades få i mig…

Du lyckades till och med bli pappa på köpet, till den underbara Skorpan. Jag är lycklig att du älskar henne lika mycket som jag gör.
Jag är lycklig över vår egen lilla familj, du, jag, Skorpan, Sally och Plutt. Rött hjärta

Men som pappa sa, vi har 24 år kvar på det 30-åriga kriget… ;)

••• Vi •••-2

Första gången du var nere på besök.
Innan den hemska festen vi åkte till!

Namnlöst-2

söndag 31 oktober 2010

54 dagar kvar till julafton

Då är det väl hög tid att knåpa ihop en önskelista. Jag har egentligen ingenting som jag önskar mig sådär. Det skulle väl vara lite såna där roliga medicinska grejer nu när vi snart är klara med utbildningen. Jag skulle vilja ha:

  • ett eget stetoskop
  • en blodtrycksmanschett
  • en blodsockermätare
  • och en fin förbandslåda.

Men det är ju ganska dyra grejer. Men det skulle vara kul att ha, speciellt när man vet hur man ska använda det. :)

Jag skulle även vilja ha en medicinsk ordbok och andra såna där bra-att-ha-böcker.

 

I år blir det inget julpynt här hemma, för vi kommer inte vara här alls under jul. Vi åker upp till gubbens släkt, jag slutar skolan den 17 december, så det blir väl att vi åker där i helgen 18-19 december. sen firar vi både jul och nyår där och kommer inte hem förens i januari när skolan börjar. Men jag längtar i alla fall tills advent, för ljusstakarna ska i alla fall upp. :) Jag älskar när adventsljusstakarna åker upp, det stämningen som blir då är helt underbar. Ska nog ställa fram tomten jag fick från Ingalill med, den är så fin och klart att Ingalill ska finnas med på dalahavens under jul. :)

Skorpan har börjat löpa igen. Jag som precis hade tänkt ta tag i en storstädning, men det känns inte så lockande när hon kommer vara överallt och droppa. Ska till ekohallen nån dag och köpa en sån där fin trosa, en sån som kommer göra att Skorpan kommer vara jättearg på mig ;)

Nej nu har jag ställt om klockan och insett att det är dags att dra sig mot sängen, egentligen för länge sen, men det är ju helg och jag är ledig hela nästa vecka! :P

34519-rescaledpic-300x300

Namnlöst-2

fredag 15 oktober 2010

Hej hopp allihop.

Bloggen blir lidande när jag inte har tid.

Nu är jag inne på 3:e veckan på praktiken. Idag skulle jag varit där 14:00-21:30 men med en dunderförkylning tyckte jag att det var bättre att stanna hemma och kurera mig istället för att smitta en hel avdelning gamla människor.

Innan vi gick ut på praktik fick vi en uppgift, att skriva ett arbete. Jag har skjutit på det länge nog, så i förrgår tog jag tag i det och gjorde arbetet färdigt. Jag hade redan kladd på allting, det skulle bara sammanställas och renskrivas. Nu är det i alla fall klart och kan lämnas in den 25:e.

Efter en hel veckas mensvärk som var ovanligt långdragen, fick jag då ont i halsen. Halsontet var inte det värsta, men jag vet med mig själv att när jag får den känslan i halsen så kommer det en förkylning.
Efter två dagars hostande och halsont, tänkte jag att det inte var en sån förkylning som jag brukar ha, kanske slapp jag förkylningen… Men så ska man aldrig tänka. Inatt kunde jag inte sova, jag svettades, jag frös, jag hade feber och vaknade dyngsur i sängen. Febern hade lagt sig men näsan har korkat igen och jag är allmänt trött och hängig.

Så nu tar jag det lugnt och försöker vila upp mig så att jag kan åka till praktiken imorgon. Imorgon är det delad tur, 7:30-13:30 & 16:30-20:30. Jag har bestämt mig för att åka dit i alla fall och sen se hur mycket jag orkar. Allt beroende på om febern håller sig borta. Jag vill inte jobba med feber, för då är man inte helt klar i huvudet.

 

Den 12 november får vi besök, det ska bli jätteroligt. :)

Namnlöst-2

torsdag 30 september 2010

Nu sitter jag och skriver arbetet till skolan. Varför valde jag en sån svår sjukdom. Visst visste jag att den var ovanlig, men det brukar ju ändå gå att hitta information. PAH – Pulmonell Arteriell Hypertension. Kanske ska jag vara glad att jag inte valde CTEPH – Chonic ThromoEmbolic PulmonaryHypertension. Där fanns det ännu mindre information.

Sen har jag ju bestämt mig för att skriva arbetet enligt VIPS modellen, men det var lättare sagt än gjort.
Men nu kan man ju inte bara ge upp, så därför var jag så smart så jag tog hjälp av Svenska PAH Föreningen, jag mailade deras ordförande och hoppas på ett svar därifrån. :)

Namnlöst-2

söndag 19 september 2010

Jag hoppas på att Sverige får den första kvinnliga statsministern! Mona Sahlin.
Kanske jag inte gillar Mona Sahlin lika mycket som många andra i de rödgröna, men att ha Fredrik Reinfeldt i fyra år till skrämmer mig.
Jag sa idag att om det bli allians i fyra år till funderar jag starkt på att ta mitt pick och pack och flytta till Danmark. Pappa tyckte att det var en bra idé, vi tyckte i så fall att varenda arbetare skulle följa med, så kan de rika knösarna leva i sin drömvärld själva. Då kan de själva vara med när Sverige går under.

Nu har vi i alla fall varit iväg och röstat.
Jag har röstat på Vänsterpartiet!

Nu ska jag ta en snabb dusch innan vi ska hem till mamma och pappa för en kopp kaffe innan vi åker och hämtar lillebror vid flyget.

Namnlöst-2

Då har dagen äntligen kommit, som jag längtat efter i fyra år.
Vi visste redan innan dessa fyra åren att det skulle gå åt helvete, och det kan man väl lugnt säga att det har gjort…

De fattiga har blivit fattigare.
De sjuka har blivit utförsäkrade och står helt utan försörjning.
De som vill jobba men inte har ett jobb, lever på existensminimum.

Slå på den som redan ligger ner, gör det, det verkar väldigt mänskligt.

“Att arbeta ska löna sig” Jag vet inte hur många gånger jag hört det jävla uttrycket.
Så nu sänker vi a-kassan och tvingar ut folket på arbetsmarknaden (där det för övrigt inte finns några jobb).
Hade det inte varit bättre att börja i rätt ände? Att först skapa jobben?

 

Idag ska jag rösta!
För hela Sverige!

 

Jag gillar inte när man säger att rösta är en demokratisk plikt. Det är en rättighet, en rättighet som man ska vara rädd om och våga använda.
En plikt innebär att man i princip är tvungen, och det är väl inte speciellt demokratiskt?

Namnlöst-2

fredag 17 september 2010

Idag skulle jag åka med klassen till Danmark och Christiania. Efter Christiania skulle vi ut på ströget och shoppa. Jag bestämde mig för att åka med trots att jag inte var så sugen. Jag ville gärna med in på Christiania och se hur det ser ut nuförtiden, men sen hade jag tänkt gå till Hovedbanegård och åka med tåget hem till Sölvesborg. Jag var inte alls så sugen på att springa runt på ströget i ca 5 timmar.

Men idag åkte jag hem till mamma för att lämna av Skorpan. Jag hörde på vägen ett lite lustigt ljud, ett tyst ljud, jag vet att min bensinpump låter en hel del så jag tänkte att det var väl kanske den som lät. Precis innan jag skulle svänga in till mamma och pappas hus så hörde jag ett konstigt ljud, det lät inte alls friskt. Jag svängde in, parkerade och fick för mig att titta under bilen. Där var det vatten, jag trodde att kylaren hade gått sönder, men bilen hann ju inte bli varm så jag hoppades att toppen hade klarat sig. Jag ringde vår lärare och förklarade hur det låg till, att jag inte kunde ta mig till skolan, där bussen skulle plocka upp oss. Sen ringde jag pappa, för rådgivning. Men tyvärr kunde han inte lista ut vad felet var. Sen ringde jag gubben, han fick ju hämta mig, för det blåste kallt och jag ville inte gå de 3 km som det är hem. Gubben slog ett öga på bilen och vad vi kom fram till var att det troligtvis var vattenpumpen som hade gått sönder. Jag ringde pappa igen och förklarade vilken del det rann vatten ur och han höll med om att det nog var vattenpumpen. Så då började jag planera att köra till skroten och införskaffa en vattenpump, men eftersom pappa precis har köpt en gammal motor som han tagit nån del på så kollade vi på den utifall det satt någon vattenpump på den, och det gjorde det. Så ikväll eller till helgen blir det att byta vattenpump…

Jag vet en annan gång när vi hade problem med bilarna, så fick jag en massa kommentarer om att det var bättre att köpa en annan bil, som fungerar.
Då vill jag bara poängtera att, jag inte är gjord av pengar, och jag trivs med bilen jag har. Jag vill inte ha något annat än Volvo 740.

Här kommer en passande video. Tack Malin! :P

Namnlöst-2

torsdag 16 september 2010

Ja på söndag är det då val igen. Helt ofattbart att vi lyckats överleva med alliansen i fyra år. Undrar om vi ska fortsätta med synsättet att ta från dom fattiga och ge till dom rika?

Jag hoppas så innerligt på att de rödgröna vinner valet på söndag.
Jag hoppas att alla som vill ha förändring går och röstar på söndag.
Jag hoppas på ett Sverige där alla har råd att leva.
Jag hoppas på ett Sverige där alla kan få vård.
Jag hoppas på ett Sverige där gamla har rätt att leva ett värdigt liv tills den dag de dör.
Jag hoppas så innerligt på en rödgrön regering.NYHETER-28s08-teckn_203582w

söndag 12 september 2010

Idag ska jag, gubben och lillebror köra en runda till ÖB och Biltema i Kristianstad. Lillebror behöver ha växellådsolja till 760:n och på ÖB hade de en microvågsugn för 395 kr. Lillebror som precis flyttat har ju inte så mycket såna grejer. På ÖB fanns även vattenkokare, brödrost och kaffebryggare för 99 kr styck.

Jag skulle vilja inom en runda till Rusta med, gubben behöver lite nytt duschtvål och där brukar det finnas massor av sånt. Jag behöver en ny vinterjacka och det kanske man kan hitta på nåt ställe med.

Nu ska jag i alla fall dricka mitt kaffe i lugn och ro innan vi hör av oss till bror.
Vi har precis ätit världens nyttigaste frukost (eller inte), pizzarester! :)

lördag 11 september 2010

Idag ska vi på kalas hos Malin i Rosa huset. Jag har slagit in presenterna, så det är färdigt och fixat.

Jag städade igår, trots mensvärk som senare byttes ut mot migrän. Nu ska bara golven dammsugas och torkas, sen är det klart. Det tror jag att jag hinner göra innan vi åker iväg.
Sen har jag hårfärg som jag köpte innan bröllopet som jag ännu inte haft tid att sätta i håret, så det får nog bli dagens eller morgondagens projekt.

Nu ska jag i alla fall dricka kaffe och kanske äta lite frukost.

torsdag 9 september 2010

Ja, då har vi varit på röntgenavdelningen på CSK idag. Det var intressant, kanske något jag skulle kunna tänka mig att arbeta med. Vi fick dock inte se några maskiner, men det berodde på att det var så mycket patienter överallt så det hade liksom inte gett oss så mycket ändå. Vi får ju ändå inte vara med när någon ska röntgas.

När jag ändå körde hem från Kristianstad passade jag på att köra inom Ekohallen, där hittade jag finfina presenter till Malin. Kan ju inte lägga upp det här, för Miss Sherlock skulle ju såklart hitta det då… :P

Fikade hemma hos mamma när jag ändå hämtade Skorpan. Sen åkte jag hem och fyllde i min nyinköpta almanacka. Har varit och hämtat gubben på jobbet och han tar sig en lur nu, ska väcka honom om en halvtimme sisådär.

Sen blir det väl att spela lite minecraft ikväll med gubben, Fjutt och bror

Imorgon är det en ledig dag till, då ska jag passa på att städa. Jag tänkte gå upp tidigt och göra det så att jag kan ta det lugnt på eftermiddagen.

Nu ska jag dricka kaffe och spela Yatzy på Facebook!

onsdag 8 september 2010

Ja nu var det ett tag sen jag skrev sist. Detta har hänt sedan sist.

* Jag har börjat sticka
* Vi har besökt släkten uppåt landet
* Gubbens bror gifte sig den 21 augusti
* Jag har börjat spela Minecraft
* Skolan har börjat igen
* Jag har fått VG i Vård och omsorg
* Jag har stuckit Madde i magen med en spruta.


* Lillebror har flyttat till lägenhet
* Jag och Malin har täljt i tallbark
* Jag och Malin har fikat ett par gånger.

 

Malin fyller år imorgon så jag ska se om jag kan hitta en fin liten present till henne. Kanske ska man passa på när man är i Kristianstad. På lördag ska vi på födelsekalas i Rosa huset! :) Mamma och pappa har lovat att passa Skorpan då.

Idag har vi varit lediga från skolan, eller egentligen har vi självstudier, men om man redan är klar med det så kan man ju bara ta det lugnt. Imorgon ska vi på studiebesök på röntgenavdelningen på CSK. Sen efter det är vi lediga. På fredag har vi också självstudier, som jag också är färdig med, så då blir det en till ledig dag. På måndag har vi självstudier från klockan 12.

Idag skulle jag städat, men jag hade verkligen ingen lust med det, har känt mig så seg idag. Jag dammade och diskade i alla fall, så imorgon får jag dammsuga och torka golv. Ska se om tvättstugan är ledig med så jag kan bädda rent i sängen och tvätta sängkläderna. Det blev inte tid till det när jag tvättade sist.

Nu letar jag stickmönster till en tröja som jag såg på tradera. Någon som har ett sådant mönster eller som kanske kan hjälpa mig med att göra ett eget mönster på en liknande tröja? Bara skriv en kommentar i så fall.

107781120_1

Bilden är lånad från en tradera-auktion.

tisdag 17 augusti 2010

Fyyyyy *censur* vad jag har ont… :(
Jag köpte en epilator häromdagen och använde den för första gången idag.
Jag ångrar mig nästan att jag köpte den, för fyyyyyy *censur* vad det för ont…

Sen känns det som tredagars stubb på benen, så jag vet inte om det var så himla bra.
Rakar man benen är de ju åtminstone lena ett par dagar…

Ja ja, som rubriken lyder, vill man vara fin får man lida pin…
Men fin? Det vete katten om jag är! Ser ut som en prickig korv.

 

Bona valetudo melior est quam maximae divitiae

"God hälsa är mer värd än största rikedom"

 

20100817211

lördag 14 augusti 2010

Ja nu är det helg igen. Bara en vecka kvar på jobbet, eller rättare sagt 4 dagar kvar, för jag är ledig på fredag. Gubben har också tagit ledigt, så antagligen åker vi upp redan på torsdag efter jobbet… :) Sen är det bröllop som står på schemat.

På måndag börjar mina klasskompisar skolan. Hoppas de får schemat direkt så att Malin kan kolla upp några tider till mig.De behöver mig ju på jobbet så jag ska bara kolla så att jag inte missar något viktigt i skolan.

Jag har börjat sticka, har stickat ett par fina tofflor till mig! :) Malin har beställt ett par röda och Angela beställde ett par blåa. Det lovade jag att göra till dom, men sen måste jag göra lite till mig själv med. Det blir ju snart kallt igen, så jag får väl göra en lång halsduk med. ;)

 

Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo

"Droppen urholkar stenen, inte genom sin kraft, utan genom att ständigt falla."

 

20100813200

Dom är mycket mer rosa än på bilden, riktigt chockrosa är dom. :)

måndag 9 augusti 2010

Idag är jag hemma på grund av min hemska mensvärk. Jag sitter och filar lite på en utvärdering till enhetschefen på mitt sommarjobb. Vi får se vad det blir med det. Det är svårt att skriva sådant. Man vill inte att någon tar illa vid sig när man skriver så som man tycker man har uppfattat olika situationer. Men det är ju så jag har uppfattat det, det betyder inte att det är rätt eller fel…

Jag har i alla fall diskat idag, mycket mer har jag inte orkat med. Gubben kommer hem om lite mer än en timme och då ska han byta luftfilter på min bil, för att se om den går bättre sen.

Eftersom jag är hemma så kunde gubben ha min bil idag, lillebror har gubbens bil eftersom han börjar jättetidigt. Hans bil är ett skrotningsobjekt nu, kamremmen gick av och nu är även denna toppen paj. Så vi får se hur vi ska göra. Han får låna vår bil denna veckan, som jag har sagt innan, det löser sig. Men sen när han får sin första lön så ska han kolla på en ny bil. Hoppas nu han köper en riktig VOLVO… ;)

Quod scripsi scripsi

"Vad jag har skrivit, det har jag skrivit" (Pontius Pilatus)

 

 Skorpan

söndag 8 augusti 2010

Det blev inte bio igår. Jag gick och vilade och klockan hann bli ganska mycket. Vi åkte in till stan för att ha något att äta, det slutade med att vi handlade en massa grillmat och åkte hem till mamma och pappa i hopp om att de inte hade ätit. Det hade de inte, så det blev grillning och lite alkohol, inte för mig dock, för någon ska ju köra bilen hem med.

Efter grillningen blev det Trivial Pursuit i reseformat, mamma vann som vanligt. Jag är inte alls förtjust i frågesport, men det beror på att jag inte är speciellt allmänbildad. Men sen var det ganska svåra frågor också.

Lillebror  fick hjälp av en kompis med att få igång sin bil. Till slut gick den igång men det var lite missljud, troligtvis kamremmen som lät. De har bytt topp, kamrem och grejat med bilen hela dagen. Jag hoppas verkligen han får igång den nu så att han kan ta sig till jobbet. Men som vi sa, vi löser det annars, vi löste det ju hela förra veckan så vi får försöka lösa det nu också. Man ställer ju upp! :)

Nej nu ska jag ta lite kaffe och bara ta det lugnt, vi kom hem skitsent igår så egentligen skulle man inte vara vaken nu, men med lite kaffe så går det bra ;)

 

Nihil impossibile est

"Inget är omöjligt"

Plutt sover på min datorväska :)

lördag 7 augusti 2010

Ja, då var det helg igen, äntligen måste jag faktiskt få lov att säga. Denna veckan har varit hur dryg som helst på jobbet. Varför vet jag inte, men det kan ju bero på att man inte fått vara ledig något under sommaren. Förra sommaren på samma jobb var inte alls så dryg, men då var jag ju arbetslös och gjorde inget varken för eller efter sommarjobbet. Nu kom man direkt från skolan till jobbet och kommer gå direkt till skolan när jobbet är slut. Det känns att man skulle behöva lite ledighet, men det blir man inte rik av… Visst var jag ledig under Sweden Rock, men då jobbade jag ju röven av mig i shopen.

Men men, jag får se det som så att det bara är två veckor kvar på jobbet nu, sen börjar skolan och där är det inte alls samma tempo. Visst, man ska upp tidigt, men inte lika tidigt, man går varje dag (nästan i alla fall), man får sluta tidigare vissa dagar, och så får jag ju träffa Malin varje dag :)

Snart ska vi resa uppåt, det är bröllop som står på schemat, gubbens storebror ska gifta sig och gubben ska vara best-man tillsammans med deras yngre bror. Jag har bett om att få vara ledig på fredagen, sista arbetsdagen så att vi inte behöver stressa upp på fredagskvällen, nu kan vi åka torsdagskväll och ta det lite lugnt på fredagen, eftersom bröllopet är på lördagen. Ska bli skoj att träffa alla igen.

Idag är det då lördag och jag och gubben pratade lite om att gå på bio, vi har ju två biobiljetter liggandes så då kan man ju passa på. Men eftersom det är SF-biobiljetter måste vi åka till Kristianstad, men det är ju skoj.

 

Nää om det skulle bli lite brunch här hemma nu.. :)
Tills imorgon ska jag nog köpa ägg och bacon så vi får en riktig frukost… ;)

 

Amor vincit omnia et nos cedamus amori

"Kärleken övervinner allt, så låt oss besegras av kärleken"

 

Sommarbild
måndag 2 augusti 2010

Jag förundras över hur folk kan ändras så mycket av någon sorts operation för viktminskning. Skönheten sitter inte i det yttre, det är det man har på insidan som gör oss unika, som gör oss vackra.
Visst skulle jag också vilja gå ner några kilo, men det är mest för att man fysiskt mår bättre, kanske är lite lättare att hitta kläder som sitter bra och inte är svindyra, inte för att man ska bli en bättre människa.
Det är så himla många man hör som har fått så mycket bättre självförtroende för att de gått ner i vikt. Jag tror inte att flera års mobbning, eller annat som gjort att man fått ett dåligt självförtroende bara försvinner så där hux flux för att man går ner i vikt. Det kanske försvinner precis då när man går ner i vikt, för att det är det som upptar mest av ens tid, men vad händer om det kommer tillbaka, när man t.ex inte går ner mer i vikt, eller något annat som gör att man mår lite dåligt?

Man ska vara glad för den man är, med eller utan fettvalkar! Tänk om alla skulle se likadana ut, hur roligt skulle det vara? Att aldrig se någon som vågar sticka ut? Jag skulle tycka att det var dötrist.

Har man fina vänner som jag, så bryr de sig inte om hur man ser ut, man ska inte ens få någon gliring om att man ska fundera på vad man stoppar i sig. För dom som känner mig vet att jag inte äter mycket mer än någon annan, jag äter inte en massa godis och sånt. För min del är det genetiskt, finns många stora damer i mitt släkte. Min morfar sa till exempel om sin mor (som för övrigt inte var så lång, också något som ligger i vår släkt) “Hon vägde 90 kilo när hon var 20 år” sen såg han riktigt stolt ut. För honom var det en riktig kvinna, han sa till min mamma när hon bantade i 18-årsåldern att sluta upp med det där för tids nog får man inte i sig någon mat ändå, det kommer kanske en tid när vi blir sjuka eller när vi blir gamla och inte orkar äta, vilka klarar sig bäst då? Jo vi som har något att ta ifrån.

Så du, som gjort en operation, eller gått ner i vikt själv (vilket är mycket starkt isåfall!), och säger hur äcklig du var innan eftersom du var överviktig, du måste tycka att jag också är äcklig?! Det är inte speciellt snällt i så fall!

 

Jag vill tacka Ingela för den fina kommentaren när vi diskuterade viktminskning, fettvalkar och andra sådana obetydliga saker.
”Vissa passar i att vara lite större, du är en sån som passar i det, jag skulle inte ens kunna tänka mig dig smal.”

Sen vill jag passa på att tacka Malin för att hon aldrig skulle bry sig om jag så gick upp 10 kilo till, hon är en äkta vän som ser människors inre skönhet, det där som gör oss speciella! :)

 

Idag har jag druckit bosniskt kaffe, det smakade inte hallon (det smakade för jävligt)!

 

Maior e longinquo reverentia

"På avstånd är allt vackert"

 

Bacardi Breezer är gott... :)

söndag 25 juli 2010

Kan vara bra att lyssna på om man stör sig på grannarna… :P

 

Grannlåten
Av: Tomas Järvheden


"Grannar, grannar, shit vad jag förbannar att ni lever,
Att ni finns, ni gör mig klenare
Grannar, grannar, aldrig att jag stannar
Nu förstår jag vandringfolket och zigenare
(Aldrig att jag stannar)


Jag hatar mina grannar, vet inte varför jag stannar
Dom har aldrig vart schysta, dom har aldrig vart tysta
Grannen till vänster, stirrar in i mitt fönster
Okej om det varit ett sexigt våp, men det är en gubbe med teleskop

Och jag hatar han där uppe, hans unge vaknar med tuppen
Låter som en orkan eller kuling, en mongolid på trehjulig
Festprissen under borde blivit vräkt, men han skriver lappar som ursäkt
Komma med på festen om du blir störd, ja men va fan tror du din jävla nörd.
Det e du som e störd

Jag flyyr, jag spyyr, jag bryyr mig bara om själv,
För shit, vad jag hatar mina grannar,
Shit, vad jag hatar mina grannar,
Shit, vad jag hatar mina grannar

Jag flyr till en stuga, men det kryllar av myggor och fluga
För bonden bredvid har hästar, som med insektssvärmar förpestar
Jag spenderar varje sedel, på att spreja mig med myggmedel
Men innan soljäveln gått upp, väcks jag av bondgubbtjyvens tupp

Så jag köper en villa, jag tänker: här blir det stilla
Men grannen kör med grästrimmer, nu får jag fan hjärtflimmer
Han står och eldar nån lövhög, brinn upp själv jävla trädgårdsbög
Det ryker in över min mark, jag måste lugna mig med knark

Jag flyyr, jag spyyr, jag bryyr mig bara om själv,
För shit, vad jag hatar mina grannar,
Shit, vad jag hatar mina grannar,
Shit, vad jag hatar mina grannar

Såg på grannen genom rutan, bestämde mig för o skjutan
Från min grannfobi jag blev kurerad, för jag blev tvångsisolerad
Men jag fick frustrationsrekord, när jag äntligen fick psykisk vård
Blev jag inlåst i ett dubbelrum, och min cellkamrat är inte lite skum
För han saknar kontroll över blåsa och tarm, han sitter och tuggar sin egen arm

Jag saknar min första lya, grannarna där var ändå rätt krya

Jag flyyr, jag spyyr, jag bryyr mig bara om själv,
För shit, vad jag hatar mina grannar,
Shit, vad jag hatar mina grannar,
Shit, vad jag hatar mina grannar

Grannar, grannar, shit vad jag förbannar att ni lever,
Att ni finns, ni gör mig klenare
Grannar, grannar, aldrig att jag stannar
Nu förstår jag vandringfolken och zigenare

Grannar, grannar, shit vad jag förbannar att ni lever,
Att ni finns, ni gör mig klenare
Grannar, grannar, aldrig att jag stannar
Nu förstår jag vandringfolken och zigenare
(aldrig att jag stannar)

Grann (håll käften)"

Hej hopp!

Igår startade jag tvättmaskinerna och skulle sätta igång med städningen här hemma, men det blev inte så mycket gjort igår eftersom vi tog en shoppingrunda istället. Vi åkte till Markislagret för att införskaffa ett sånt där universal munstycke till dammsugaren, jag har använt en hel del såna inom jobbet nu och märkt hur bra dom faktiskt är. Sen blev det ju lite annat, lite rengöringsmedel men även en riktigt snygg skylt att hänga på toadörren. Sen skulle vi till biltema för att köpa nya antenner till våra bilar. Sen blev det ÖB och en lite saker därifrån. Men det bästa köpet var på Ekohallen, där hittade vi en sån där H2O dammsugare som vi länge funderat på att köpa, och till ett vetigt pris dessutom. Jag köpte även lite nya foppadojjor, dom är helt underbara att ha på jobbet, för då behöver man inte ha några strumpor, jag hatar att ha strumpor på sommaren.

S1052148
Skylten fick vi för 20 kronor då det saknades förpackning och skruvar, det var den sista de hade och vi fastnade direkt för den… :) De små figurerna tror jag vi köpte på biltema för 9,90 kronor styck…

S1052156 S1052155
Här är dammsugaren som vi köpte på Ekohallen… :)

S1052159
Vi hittade även en veckoplanerare som man kan skriva på när det är något speciellt som ska hända… :)

 

Så idag ska jag köra med den nya dammsugaren, den verkar vara skitbra.

Mamma blev inlagd på sjukhuset igår, hon hade fått en infektion i blodet. Det kom från ett sår under foten. Där ser man, hon har ju kämpat för att få fotvård eftersom hon har lätt för att få infektioner, och för varje infektion man får ju sämre blir försvaret mot det. Här i Sölvesborg har hon bara fått svaret att fotvård gäller de som har diabetes eller reumatism eftersom de har lättare för att få infektioner(?!?!).
Så imorgon blir det pappa som får passa Skorpan, men mamma kommer hem igen under dagen imorgon.

onsdag 14 juli 2010

Jag såg på Amandas blogg att Lunarstorm skulle försvinna. Jag trodde det var ett skämt, men så var det ju inte. Så bara för att var jag tvungen att smita in och kolla igenom mitt “krypin” på lunarstorm.

Detta är lite av vad jag hittade… :)

chippieFull
christian1cmp5
jag o skorpannettan1
nettan2vi3
vi2vi1
tjockskorpan1tjockskorpan2
tjockskorpan3valpar1 

Jag och min kära sambo träffades ju på lunarstorm Hur fjortis är inte det? :P Men vi har ju i år varit tillsammans i 6 år, och utan Lunarstorm hade vi kanske aldrig träffat varandra…

Ska försöka få ner bloggen också, fanns tydligen ett program till det, men det fungerade inte att få hem det just nu. För i lunarstorm bloggen har jag ju skrivit då när vi träffades för första gången :D

Blog Archive

Etiketter

2006 (11) 2007 (126) 2008 (103) 2009 (154) 2010 (152) 2011 (67) arbetsförmedlingen (21) Bergslagen (9) Blekinge (222) dalahavens (6) Födelsedag (20) gubben (8) hemma (225) hund (6) jul (13) julpynt (12) kaffe (20) katt (8) mamma (17) mat (12) mjällby (4) musik (7) norje (14) skola (41) Skorpan (15) Städning (21) sweden rock (10) sweden rock festival (6) sweden rock shop (9) sölvesborg (225) tvätt (22) tävling (24) valjeviken (15) vardag (230)