Besökare

Bloggen har beökare online

Bloggen har unika besökare

Denna månaden har bloggen haft besökare

Denna veckan har bloggen haft besökare

Vi som bor här hemma!

Jag - Bloggerska här på denna sidan

Gubben - Bloggare på dalahavens.se

Hunden Skorpan - En tjock & trött livsnjutare

Katten Sally - En sur & tvär kärring

Katten Plutt - En kelen mammagris

Sweden Rock Festival

klart.se

söndag 17 juli 2011

Nu är det “bara” 33 dagar kvar, sen ska jag ha semester. Blir nog att jag får en veckas semester innan gubben får sin semester.. Då hoppas jag att det blir sol så att jag kan vara ute och sola och åka och bada lite.. :)

Sen när gubben får sin semester så åker vi upp till hans föräldrar och hälsar på, och förhoppningsvis vill hans lillebror följa med ner och hälsa på oss... :) Det hade varit jätteskoj…

Tänk sen om vi kan köpa det huset i Ysane, då kan han komma ner mycket oftare, han hade nog till och med kunnat bo där, på ovanvåningen..
Fast det är klart, vill jag ha två Persson-bröder under samma tak? Jag tror att det skulle kunna bli en utmaning… ;)

På onsdag ska vi in till banken. Men det verkade inte speciellt lovande… :( Känns lite trist..

Nu behöver jag verkligen ett jobb, och jag har lagt ut lite krokar här och där. På ställen där jag kanske inte hade tänkt mig att jobba, där det kanske inte ens blir roligt att jobba, men jag behöver verkligen ett jobb nu.

Det är i alla fall 4 ställen som jag inte egentligen vill jobba på men men, sen 1 ställe där jag faktiskt kan tänka mig att jobba, i alla fall 1 år eller så. Men det enda problemet är att om det skulle bli något där så blir det nog bara 50%, men det skulle räcka ändå, för att vi ska få ett lån till huset.

Sen ska jag söka ett jobb som uska i Kristianstad. Men deras sida som man ska söka på har något fel så varje gång jag försöker skicka in min ansökan så får jag upp ett felmeddelande. Men jag har mailat en person om detta och frågade då om jag kunde skicka mitt CV och personliga brev till henne direkt.

Nu vill jag bara ha ett jobb.

måndag 11 juli 2011

Ju mer jag tänker på det ju mer exalterad blir jag… Nu vill jag inget annat än att flytta till hus.. Tänk att kunna göra vid saker som man stör sig på, typ måla en fönsterkarm eller en dörrkarm, istället för att färgen ska släppa här och där och ramla ner på golvet och få det att se ut som man aldrig städar… Tänk att veta att när man väl är på plats så kan man verkligen inreda ordentligt, för man vet att det är där man ska bo… Välja ut tapeter, köpa nya gardiner, inreda rum för rum, göra sig av med en massa gammalt, köpa både nya och gamla möbler…

Hoppas banken-tanten ringer imorgon…

Nu ska jag sätta mig och slänga ihop en ny bloggsdesign.. Nu när jag ändå är hemma från jobbet på grund av den här förbenade mensvärken.. Fick gå och lägga mig igen i morse för att tabletterna skulle börja verka.. Sen har jag ätit havregrynsgröt till frukost och bara tagit det lugnt.. Fick för mig att jag vill baka idag, men har ju inga ägg hemma så det får bli negerbollar eller nåt sånt.. Det heter faktiskt så..

Tänk om vi snart ska flytta?! Oj vad jobbigt det kommer bli.. Vi har ju samlat på oss en massa saker, och det finns inget tråkigare än att flytta… Hoppas bara att vi får hjälp av lillebror och mamma och pappa… Panik innan vi ens vet om vi kan köpa huset… ;) Det är jag i ett nötskal…

söndag 10 juli 2011

Ja, vi får se, om jag orkar gå till jobbet imorgon.. Inte för att jag denna gången har så ont som jag brukar, men det tär på en när man känner av värk hela tiden… Tabletterna blir jag ju loj i huvudet av, så det kanske inte är en dum idé att i alla fall stanna hemma en dag. Hoppas bara att det inte ställer till det för dom andra så hemskt.. :(

Nu ska jag nog hälla i mig lite kaffe  innan jag slänger in sista maskinen tvätt…

Hoppas det blir banken nån dag denna veckan… :D

Tydligen så har mina facebokvänner tråkigt just nu… ;)

tråk

Igår var vi och tittade på två hus.. Både jag och gubben fastnade för det första huset vi var och tittade på även om det egentligen var det andra huset vi var mest intresserade av innan vi tittade. Men det andra huset, som visserligen låg bättre till, väldigt stor tomt och gott om plats för Skorpan att springa på, men planlösningen av huset var inte alls bra enligt oss. Köket var inte så stort och mitt i köket gick trappen upp till andra plan, köket satt ihop med vardagsrummet som i sin tur satt ihop med finrummet, alltså var hela nedervåningen ett enda stort rum, inga dörrar eller nånting. Visst tycker jag om en öppen planlösning, men där stämde det inte, det passade inte. Sen när man gick upp på övervåningen så visste jag att det skulle vara två sovrum, men jag trodde ju inte att dom också skulle sitta ihop, det var bara en dörr emellan, så om man skulle in i det bortre rummet så var man tvungen att springa igenom det andra sovrummet. Nej, det var inget för oss.

Men som sagt, det första vi var och tittade på stämde så bra med vad vi ville ha. Han som säljer huset sitter tydligen i nån knipa så vi kanske till och med kan få ner priset, utgångspriset var 495000 kr.

Köket var rymligt och hade gott om avställningsytor. Intill köket var en matplats, jag tycker inte om det i vanliga fall, för jag vill ha matsal i köket. Men det var bara en halvvägg emellan, så det kändes ändå som att det satt ihop. Intill köket var även utgång till en stor altan. Sen var det ett mindre sovrum och ett vardagsrum på nedre plan. Sen gick man upp på ovanvåningen och där var en stor hall/allrum, sen var det ett stort sovrum där uppe, som behövdes göras i ordning lite eftersom de nog hade slagit ut en vägg för att få sovrummet större, men då hade de inte gjort i ordning golvet där väggen hade stått. I källaren var det två förrådsrum, ett pannrum och en tvättstuga. Det kändes helt rätt. Tomten är inte så stor, och sen ligger E22:an intill, så Skorpan får inte springa runt, men då får jag helt enkelt gå långa rundor med henne istället, vägen som huset ligger på är ju (enligt i-Form:s mät din runda) ca 1,2 km om man går fram och tillbaka, det är ju tillräckligt för den gamla damen, i vanliga fall, sen kan man ju, om man vågar gå på E22, gå en längre runda på ca 3,6 km.

Så gubben ska maila tanten som vi har på banken, så att vi kan få ett möte och diskutera hur det skulle se ut om vi lägger bud på huset. Vi behöver lägga till ca 50000 kr på budet eftersom avloppet måste göras om innan 2014. Visst det är tre år tills dess, men det känns som om det är bättre att göra det med en gång, sen har taket läckt in vatten på ett ställe som också måste göras i ordning, men det var tydligen inte svårt att fixa. Annars är det inget som man måste göra med en gång, utan lite småfix som man kan göra efterhand, typ måla, tapetsera, kanske byta värmesystem till pellets eller kanske sätta in luftvärme. Ska kanske lägg ut lite bilder härifrån med.

 

hus
Huset.

altan
Altanen

kök1
Här har vi själva köket.

kök2
Här är skiljeväggen mellan köket och matplatsen

kök3
Här är matplatsen med ingång till vardagsrum och sovrum

hallvrum
Vardagsrummet mot hallen

vrum
Vardagsrummet

sovrum
Sovrummet

allrum

Trappen upp till allrummet

sovrum2
Sovrummet på ovanvåningen

 

Håll tummarna nu för att det går bra på banken… :D

måndag 4 juli 2011

Shit vad jag längtar tills imorgon när vi ska kolla på huset… Vi har tittat på hus innan, men jag har aldrig varit så entusiastisk som jag är nu… Kanske beror det på att priset ligger rätt till för vår ekonomi eller för att, ja jag vet inte riktigt… De trevliga grannarna kanske ;)

Fick migrän idag, trodde att det var åskväder-huvudvärk jag hade men det var tydligen en migrän som låg och lurade… :( Men jag ger mig inte så lätt, jag har tagit alvedon, jag har diskat, håller på med maten som jag lovat gubben och sen håller jag på med tvätten också… Mitt huvud ska inte jävlas med mig, då ska det få se på andra bullar… ;) Visst kanske man ska vila när man har migrän, men vissa saker måste man ju bara göra ändå… Jag står ju på benen än, så, så farligt kan det ju inte vara…

Nästa helg ska vi kanske hälsa på ett par som vi inte varit hos tidigare, grilla och lite sånt skoj.. Kul..

Sen måste vi ju hitta på något med underbara Marie också, där ska vi ju dricka Sweden Rock vin och sova över i en stuga på tomten…

Sen underbara Malin, ja henne måste vi också hälsa på någon helg…

Det är mycket nu.. Men det är härligt att veta att man har så många fina vänner…

Lovade gubben att maten skulle vara klar när han kom från jobbet, han är snart hemma och jag har inte bara börjat. :P Men jag väntar till lite senare och hoppas att den värsta huvudvärken lagt sig. Kommer säkert få ett migränanfall. :( Bara det inte kommer imorgon när vi ska kika på huset och bara det inte kommer på lördag när lilla Ellie ska döpas.

Jag har i alla fall tagit en kopp kaffe och en macka nu i förhoppning om att det var det som behövdes för huvudvärken.

Jag mailade synoptik igår om deras superbraiga putsmedel som man fick med när man köpte glasögonen, jag har provat det som man fick med från LensWay men det var inte hälften så bra. Men det putsmedlet från synoptik gick i alla fall att köpa, en liten flaska kostade 25 och en stor kostade 35, så jag ska in till Karlshamn någon dag och köpa mig en-två, kanske tre stora flaskor… :D

söndag 3 juli 2011

Syntesta dig! :P

http://www.synoptik.se/syntest/

Så himla bra musik.. Det var en på min facebook som la upp ett klipp med The Beatles, och då kunde jag inte låta bli att gå in och lyssna igenom alla låtarna som jag älskar. Det måste vara Malins förtjänst att jag gillar dom så, hon spelade dom mycket när vi var yngre och satt på hennes rum och pluggade. Eller pluggade är väl att ta i lite väl, vi drack kaffe, fikade, läste tidningar och spelade in band… ;)

Undrar var mitt band är som Malin spelade in till mig, som jag sen körde hemma på rummet konstant… Få se om jag kommer ihåg ungefär vilka låtar som var med på bandet…

Help!
(Det var min absoluta favorit, så den minns jag väl att den var med)

Yesterday
(Min andra favorit!)

Eleanor Rigby
(Var en låt jag lärde mig att tycka om, först tyckte jag inte att den var så bra, men efter att ha lyssnat så insåg jag vilken bra låt det faktiskt är)

Here comes the sun

Let It Be

Yellow Submarine
(Den vet jag att den var med eftersom Malin tyckte så illa om den att hon var tvungen att gå ut medans hon spelade in den..) ;)

Nowhere Man
(En till av mina favoriter)

Twist and Shout
(Denna var med för jag minns att Malin berättade en rolig historia om hur inspelningen gick till. Finns samma historia här på Wiki)

Please Mr. Postman

Ticket To Ride

I Saw Her Standing There

Eight days a week

A Hard Days Night

I Want To Hold Your Hand
(Tror denna var med.)

 

Ja sen var det ju fler, men jag kommer inte ihåg alla… :)

Sen lite bilder till det med :D

John LennoncddGeorge HarrisonRingo Starr

beatles-bw-cp-1233567

konfliktQuiz

Tvättuggla

Tvättuggla

Du är en riktig tvättstuge-Mandelasson! Du ser både till dina egna behov och till andras och ditt kloka sätt går ut på att göra alla nöjda, nå en så kallad ”win-win-situation”, som bygger på samarbete, förhandling, dialog och kreativitet. Tyvärr finns det inte så många som du i verkligheten. Och framför allt inte i en tvättstuga. Keep on the good work för en bättre värld!

 

tvattlicensQuiz

Igår hade vi en trevlig kväll hos Pelle och Ilona. Om vi köper huset är det de grannar vi kommer att få, känns skönt att veta. Alltid lite osäkert när man flyttar till ett nytt ställe hur grannarna är.

Tvätta skulle jag göra idag, men när jag kom ner så hade polackerna bokat upp hela dagen i tvättstugan, de tvättade hela förra helgen också, fredag, lördag och söndag. När fan ska man då hinna tvätta? Dessutom har de inte varit nere ännu och börjat tvätta, men i det här huset får man inte lov att börja använda tvättstugan även om de som har bokat inte tvättar… Idiotiskt…

Jag är hemma själv idag, för gubben är med Pelle på en golftävling, han skulle vara caddy åt Pelle…

Så nu ska jag snart sätta igång och dammsuga och torka golven, jag orkar inte damma så det ger jag fan i.

Jag funderar på en ny bloggdesign, eller kanske ett nytt bloggställe?! Ja ja, vi får se…

lördag 2 juli 2011

betyg

Jag är verkligen nöjd med vad jag har åstadkommit. :)

Som sagt så kommer jag antagligen få nya betyg eftersom ena läraren i arbetsmiljö och säkerhet är en tönt som inte kan läsa mail… Han hade fått mitt VG/MVG arbete skickat på mailen av den andra läraren… Efter att jag mailat honom så ska betyget ändras, men när det sker vet jag inte…

äntligen börjar jag se en ände på all skiten…

Nu är det bara dammning, och golvvård kvar… :) Sen kan man nästan bjuda hit någon utan att skämmas… ;)

 

Jag längtar tills på tisdag, då ska jag och gubben åka och titta på ett hus. Det kostar bara 395 000, men det är lite att göra på det då såklart. Men det är inga mängder som behöver göras och det är inga saker som man måste göra på en gång. Huset är så att säga inflyttningsklart och sakerna som behöver göras kan man göra lite efterhand som man känner, Då hinner man ju också spara undan lite pengar och inte behöva låna till det som behöver göras.

Nu ska jag ta och göra mig en kopp kaffe, synd att man inte har något fika hemma till kaffet, det hade varit gott nu efter städningen… :)

3TE22T57GUT55JK0_3TL39PEBLC7PL9G0_____resize_s_800_0

Så här ser huset ut från vägen.

3TE22T57GUT55JK0_3TL39PD71C7PL9FE_____resize_s_800_0

och från andra hållet ser det ut så här.

3TE22T57GUT55JK0_3TL39PAQ9C7PL9EA_____resize_s_800_0

Utsikten på baksidan

3TE22T57GUT55JK0_3TL39PFERC7PL9GI_____resize_s_800_0

I köket finns det mesta som behöver göras, men som ni ser är det inte mycket som behöver göras.

3TE22T57GUT55JK0_3TL39P89NC7PL9C6_____resize_s_800_0

Toaletten

3TE22T57GUT55JK0_3TL39P6V7C7PL9B4_____resize_s_800_0

Vardagsrummet

3TE22T57GUT55JK0_3TL39P68NC7PL9AJ_____resize_s_800_0

En del av vardagsrummet

Jag känner inte för att städa egentligen, men nu är det så att jag måste… Kommer någon hit just nu så tror de att vi är värsta skitgrisarna, jag skojar inte, det ser ut som FAN här… Men så blir det när man först jobbar på sweden rock festival i 14 dagar utan att ha någon ledighet, sen dessutom började sommarjobbet i mndags så jag har varit helt slut på kvällarna. Men idag har jag i alla fall satt fart på städandet. Jag har städat toaletten och diskat nästan all disk som nu har stått hur länge som helst…

Som sagt, sommarjobbet har börjat, en hel vecka har redan gått, det går snabbt. Och lika snabbt går det för dom som har semester. Bara tre veckor till sen får jag jobba med underbar Ingela igen… :)

 

Nej nu ska jag ta och fortsätta…

Etiketter

2006 (11) 2007 (126) 2008 (103) 2009 (154) 2010 (152) 2011 (67) arbetsförmedlingen (21) Bergslagen (9) Blekinge (222) dalahavens (6) Födelsedag (20) gubben (8) hemma (225) hund (6) jul (13) julpynt (12) kaffe (20) katt (8) mamma (17) mat (12) mjällby (4) musik (7) norje (14) skola (41) Skorpan (15) Städning (21) sweden rock (10) sweden rock festival (6) sweden rock shop (9) sölvesborg (225) tvätt (22) tävling (24) valjeviken (15) vardag (230)