Besökare

Bloggen har beökare online

Bloggen har unika besökare

Denna månaden har bloggen haft besökare

Denna veckan har bloggen haft besökare

Vi som bor här hemma!

Jag - Bloggerska här på denna sidan

Gubben - Bloggare på dalahavens.se

Hunden Skorpan - En tjock & trött livsnjutare

Katten Sally - En sur & tvär kärring

Katten Plutt - En kelen mammagris

Sweden Rock Festival

klart.se

onsdag 24 december 2008

    

När alla ljusen brinner
då blir det jättekul
med klapparna och tomtarna
som önskar oss GOD JUL!

Nettan önskar
er alla en
GOD JUL!

 

söndag 21 december 2008

 

När fjärde ljuset brinner
vi hämtar julegran
och alla barnen räknar
dan före dan före dopparedan

Nu hoppas jag snön kommer.
Hoppas ni alla får en trevlig dag.

Berätta gärna vilka bi är som läser min blogg.

lördag 20 december 2008

Ja jag vet att jag har bloggat dåligt på sista tiden. Men nu kommer jag igen! :)

Jag har börjat spela WoW lite grann. Är inte så duktig än, tycker det är mycket man ska lära in. Men gubben och hans pappa lär mig det mesta jag behöver veta. Men jag spelar i alla fall på två servrar, på ena spelar jag horde och på andra spelar jag alliance.

Idag har jag diskat, annars är här ganska välstädat sedan i veckan.

Vi ska väl åka hem till mamma och pappa sen och titta på dansbandskampen, det är tydligen final ikväll. Lite mat ska vi väl också få i oss.

torsdag 18 december 2008

Igår såg jag en liten del av dammsugaren, den var belägrad av elaka dammråttor. Jag funderade en stund på hur jag skulle befria dammsugaren. Jag tog på mig gummihandskar och begav mig in i sovrummet där jag sett dammsugaren. Efter en stunds kamp lyckades jag befria dammsugaren och de elaka dammråttorna försvann in i röret när jag lyckades koppla in sladden. Efter det blev hela huset rent. Både dammsugat och torkat.
Men efter den kampen orkade jag inte diska, så det fick jag göra idag istället.

tisdag 16 december 2008


En jordbävning har skakat om hela södra Sverige

Jordskalvet mätte mellan 4,5 och 5 på richterskalan.
Jag ska inte påstå att jag märkt något utav det, för jag och gubben sov nog gott. Men jag pratade med pappa för en stund sedan och de hade vaknat av att fönster och hela bokhyllan i vardagsrummet hade skakat. Först trodde de att det var pannan som hade stigit i temperatur men så var det ju inte.
Läste någonstans en som skrev att det kanske var Skåne som försökte skaka sig loss från Sverige. Det argumentet kommer gubben verkligen att gilla.

måndag 15 december 2008

Nu är andra maskinen istoppad idag. Jag tvättar lite påslakan först eftersom de torkar snabbt när det inte är en massa annan tvätt i torkrummet. När vi var i Mjällby på Extra för ett tag sedan köpte jag nytt sköljmedel,
jag brukar köpa Aroma Therapy från Softlan
 
Men denna gången tänkte jag att det kunde vara kul att prova något annat och då blev det två flaskor Comfort med den nya teknologin “Fresh release” som ska göra att varje gång man rör sig så släpper den ifrån sig doft. Vi får väl se hur väl det funkar. Jag ångrade mig lite redan i affären för att byta sköljmedel eftersom jag vet att jag är nöjd med de andra jag brukar köpa. Men man måste ju våga prova något nytt nån gång. Jag ångrade mig lite eftersom jag tyckte att den ena doften inte luktade så gott egentligen, men det handlar nog om att man inte är van vid den doften. Men när man hängde upp tvätten så luktade det gott i alla fall.

Nu kommer snart pappa för att hämta lillebror som ska in till stan och träffa en från kommunen.

söndag 14 december 2008

Idag har vi varit i mammas föräldrahem där vi firade mosters födelsedag. Lillebror fick köra hem därifrån eftersom vi andra tog en akvavit till maten.
Igår tänkte jag att jag skulle tagit lite foton ut över sjön men det glömde jag totalt bort idag. Så det får vi ta en annan dag.

God mat fick vi som jag trodde. Kalkon, potatis och sås. Sen fick vi marängtårta till kaffet.
Gubben fick mat med sig hem eftersom han ska till praktiken imorgon. Jag ska tvätta, diska och dammsuga imorgon, passar på när man är hemma själv, så kan man poppa musik samtidigt.

Så det är väl snart dags att gå och lägga sig snart. Jag ska i alla fall spela lite innan jag går och lägger mig.


Vill du också vara med att tävla så går
du till FEBB

 

När tredje ljuset brinner
vi juleklappar syr
och mamma bakar kakor
och har ett fasligt styr

Idag ska vi hem till min moster som fyller år. Hon kommer nog att laga god mat till oss precis som hon brukar. Hon ville inte ha något i födelsedagspresent men något ska vi väl ändå hitta.

Ikväll har vi varit på disco-bowling. Var ett tag sedan jag bowlade men började med en strike, det kändes ju skönt. Sist vi spelade, så använde jag fel fingrar och fick inte ett enda klot att gå dit jag ville. Lite synd om gubben som hade lite ont i benet. Kändes skönt att både jag och gubben kunde ta en cider. Vi hade ju lillebror som körde (han körde bra mamma, om du vill veta), det är bara jag som är så känslig när man sitter i baksätet. Det har blivit så sedan man själv tog körkort, då sitter man ju sällan i baksätet. Det kan ju vara lite svårt att köra från baksätet. ;)

Zlatan mår bättre för er som vill veta. Nu ligger han och Sally på stolen i vardagsrummet där jag har lagt två filtar.

20081214121

Skorpan ligger här på golvet och vilar, hon har varit hemma hos mamma och pappa när vi var iväg och bowlade.

Imorgon åker vi till moster för att fira hennes födelsedag. Hon skulle fixa mat och det blir säkert jättegott som vanligt. Gubben älskar hennes matlagning.

lördag 13 december 2008

Då vill jag önska alla en trevlig lucia och hoppas att ni äter många pepparkakor så att ni blir snälla.

Jag ska ta och köpa mig lussekatter att mumsa på.

På måndag börjar gubben praktik i Norje. Hoppas han kommer tycka att det är kul, det kunde ju leda till ett vikariat på sex månader och efter det kanske till och med en tillsvidare tjänst på heltid. Men inget är som sagt säkert än utan det får framtiden visa. Men visst kunde det vara kul.

Nu är det sovdags, om det går att sova vill säga. Jag var i lägenheten ovanför klockan 01:48 och sa till att de kunde vara tysta. Det är de som renoverar lägenheten. Lägenheten skulle vara klar idag för att nya hyresgästen skulle flytta in men de har inte varit här på flera dagar, så nu har de väl bråttom, men de får ju inte hålla på så länge för det. Men han ville knappt lyssna på mig när jag var uppe, han gick och stängde av radion för att han trodde att det var det som lät trots att jag sa att det inte var det. Det dunsar i golvet, precis som om han tappar saker. Klockan är nu 02:30 och det låter fortfarande ibland. Imorgon ska jag ringa hyresvärden och säga till honom. Det gjorde jag sist och då blev han som renoverar sur för att jag inte sa till honom först. Men nu gjorde jag ju det och han ville ju inte lyssna på det.

Godnatt nu alla!

fredag 12 december 2008

Äntligen fick lillebror sitt körkort. Så skönt. Men ikväll ska han inte köra. Han har sin dator här och han och gubben dricker cider. Jag tog mig nyss ett glas coca cola, även om det inte är bra för vikten så måste man unna sig lite gott ibland. Vi äter ju fortfarande inget smör och äter bara knäckebröd.

Idag var vi och handlade på Extra i Mjällby och vi tog med oss Ingalill eftersom hon inte har någon bil. Vi skulle köpa kattmaten som vi brukar köpa men det visade sig att de har slutat sälja den. Det enda stället jag vet som säljer den är ÖB i Kristianstad och dit åker man ju inte bara för att köpa kattmat.

Nettans och Christers önskelista

Dammsugare
Vår gamla låter mer än den städar. Bilden är på en rosa hello kitty dammsugare, en aning överdrivet kanske. Då kommer nog gubben aldrig mer att dammsuga här hemma. ;)
Nintendo Wii
Jag visste redan innan Maria kommenterade mitt viktnedgång inlägg att jag ville ha ett Wii. Jag har velat ha ett Wii sedan jag för första gången provade det hemma hos en jobbarkompis. Både jag och gubben sparar till ett sånt här, men det passar in här på vår önskelista.
Bärbar dator
Jag behöver verkligen en ny dator snart, så därför lägger jag in den på min önskelista.
Extern hårddisk Bärbar Extern hårddisk Passport Essential 320 Gb USB 2.0 rosa
Vad passar bättre till en ny dator än en ny hårddisk?
Rovio rovio.jpg
Detta är mest en rolig sak. Klicka på bilden för att läsa mer om Rovio - roboten du fjärrstyr via internet.

Vill ni sponsra med något så hör av er till mig, alla bidrag är välkomna!

Ni kan också gå in på gubbens blogg för att sponsra med ett sms som kostar 5 kr, eller sponsra med valfri summa genom att klicka på “Donate-knappen”.

"Många bäckar små gör en stor å"

tisdag 9 december 2008

Nej det blev inget körkort idag. Men vi ska köra
lillebror till Olofström imorgon där han ska göra en ny uppskrivning. Han fick en sista-minuten tid. Han var
inte så lite besviken idag. Ännu en gång var han bara
ett poäng ifrån godkänt resultat. Kan det vara mer irreterande med ett sånt resultat? Så han kan ju, han bara otur med de där sista poängen.

Zlatan har fått två tabletter idag. Fast egentligen fick han nog bara en.
Jag bestämde mig för att ge Sally mat i skålen och sen ta upp Zlatan på diskbänken och ge honom leverpastej med tabletten gömd där i, men Zlatan fick för sig att han skulle ta med sig leverpastejen ner på golvet och tappade biten i sitt försök. Vem tror ni tog det som ramlade ner på golvet? Så jag vet inte om han fick i sig tabletten.

Nu ska jag nog snart gå och lägga mig för att komma upp i tid imorgon. Som tur är behöver vi inte upp lika tidigt imorgon.

Förresten, grattis anna på födelsedagen!

måndag 8 december 2008

Nu ligger Zlatan ute i köket som vanligt. Idag har vi varit hos veterinären med honom. Han hade tydligen blåskatarr och fick en penicillin-spruta hos veterinären och så fick vi tjugo tabletter med oss som han ska äta
i tio dagar, en på morgonen och en på kvällen. Så när vi var och handlade så köpte vi lite leverpastej så vi kan få i honom tabletterna. Jag vet inte riktigt hur jag ska lösa detta bara eftersom vi har två katter och det är väl inte så bra om Sally får i sig tabletterna. Jag tror jag får låsa in mig och Zlatan på toaletten så att han får äta sin leverpastej ifred. Sally är ju också väldigt förtjust i leverpastej, tro det eller ej. ;) Veterinären sa att Zlatan skulle må bättre redan imorgon. Vilken tur att han inte hade urinsten.

Imorgon gäller det för lillebror. Håll alla tummar och tår ni har för att han klarar uppskrivningen. Jag har inte skrivit innan om hans försök till att ta körkort eftersom vi höll det hemligt för mamma, men lillebror är ju lite trög ibland så han försa sig. Den 27:e november hade lillebror inbokat både uppskrivning och uppkörning men missade uppskrivningen med ett ynka poäng. Uppkörningen klarade han galant. Så imorgon gäller det verkligen. Vi ska vara i Karlskrona klockan 9:00 ungefär, så det är snart dags att gå till sängs nu. Ska nog bara spela en runda Ludotärning eller en runda Casino.

Jag älskar vår granne Ingalill. När vi kom hem och hade ätit så gick jag ner till tvättstugan eftersom jag kom på att jag ju hade börjat tvätta innan vi åkte iväg med Zlatan. Då hade Ingalill tvättat de högarna som jag sorterat upp. Är hon inte underbar. Jag slängde i våra jackor i tvättmaskinen eftersom Zlatan kissade på sig hos veterinären.

Nu har jag varit nere i tvättstugan och slängt in den andra maskinen för idag.

Jag måste ringa veterinären om Zlatan, han mår inte riktigt bra. Vi får hoppas att det inte är något allvarligt. Jag ska leta fram nummret till Ruben och ringa honom och höra om han kan ta en titt på honom.

Nu kan man ju undra hur det kommer gå med lägenheten ovanför oss. Den håller på att renoveras efter dem som bodde där innan. Men de som renoverar den åkte igår och sa att de inte skulle vara här på ett par dagar. Konstigt eftersom det är så mycket som ska göras och den ska vara klar på fredag. Idag är hyresvärden här och han verkar inte glad över detta.

söndag 7 december 2008

 

 

När andra ljuset brinner
är snart lucia här
hon bjuder oss på kaffe
och bud om julen bär

lördag 6 december 2008

Idag får jag gratulera min barndomsvän Rebecca på hennes 25 årsdag. Grattis vännen!

fredag 5 december 2008

Jag är med i härligheter enligt erika utlottning av ett LUSHigt paket. Gå gärna
in och tävla du också! Anmälningar tas emot till kl
23.00 den 21 december! Då hinner du få din julklapp lagom till julafton!

Satt och ögnade igenom reklamen idag för att få lite julklappstips. Men det är så svårt att veta vad folk vill ha. Vi har ju endel som vi ska fixa julklappar till, vi får hoppas att pengarna räcker bara.

Nu ska vi alldeles strax åka för att hämta lillebror på praktiken. Det är hans sista dag på A-skylt idag.

Jag har städat av i sovrummet idag. Jag har även slängt all reklamen i en papperspåse, för imorgon är det pappersinsamling. Så ska passa på att ta ut påsen nu när vi ska åka. Ska kolla posten också innan vi åker.

När vi kommer hem ska jag diska och kanske laga till pajen så vi kan bjuda in Ingalill på fika. Men först ska vi väl fika hemma hos mamma och pappa när vi lämnar av lillebror. Men att fika mer än en gång gör ju ingenting. :)

torsdag 4 december 2008

Idag har vi varit på sjukhuset igen med mamma. Hon hade beställt tid till vårdcentralen idag, men där sa de att de inte vågade göra någon diagnos med tanke på hennes bakgrund. Hon har ju en väldigt sällsynt sjukdom som heter Klippel-Trenaunay-Webers syndrom (Klippel-Trenaunay-Weber Syndrome). Så mamma blev skickad till Karlshamn, där de röntgade henne för att se om det var så att hon hade fått en propp igen. Men eftersom det inte visade något så fick hon åka hem igen. Antagligen har hon “bara” ischias. Hon fick tabletter som hon skulle äta och om det blev värre så skulle hon åka in direkt igen. Så nu får vi se hur det går för henne.

När vi kom hem så kom Ingalill och skulle visa oss julbocken hon har på balkongen. När jag berättade att vi suttit på lasarettet så frågade hon om vi hade ätit och jag sa att vi skulle värma från igår, men då fick vi god kasslergratäng av henne. Hon är så snäll.

Kolla in på gubbens sida, han har så fina bilder där. Nu ska han bara lära mig hur jag får upp såna fina bilder här också :)

onsdag 3 december 2008

Ja nu ska jag tävla om en Louis Vuitton väska hos Moonzanna

Inte illa!

Glöm inte att prenumerera på mina inlägg via
bloglovin’ så missar du inga av mina inlägg. Jättebra om det är så att man läser många bloggar,
då väljer man att prenumerera på de bloggarna så ser man alla nya inlägg varje gång man loggar in.

Här sitter jag som vanligt med en kopp kaffe i handen. Har kopplat in sladden i mobilen, för att lägga över de senaste bilderna. Jag ska lägga upp några av dom här, vill ni se fler får ni gå in i min bilddagbok

Här kommer lite bilder på julpyntet som gubben fixade och så en bild på katten Zlatan.

200811309602008113096720081130966 20081130964

Inte alls roligt idag. TV bänken som vi hade i bilen var bara tvungen att välta så att ena hörnan träffade bakrutan så att hela rutan sprack. Som tur är sitter
den kvar i alla fall men måste ju ändå lagas. Det positiva
i detta är i alla fall att TVn som vi fick till så bra pris är på plats i sovrummet nu, inkopplad med både DVD och VHS. Så nu ska vi kolla igenom alla gamla VHS filmer, alltid hittar man väl något intressant. Nu ska vi bara lösa att få in en antennkabel dit på ett smidigt sätt. Man får ju inte göra några större förändringar när man bor i hyreslägenhet. Och vi har alltid sovrumsdörren stängd för att inte ha katterna i sovrummet.

Hadet bra nu alla så ska jag faktiskt dricka en kopp kaffe innan jag går och lägger mig. Har inga problem med att sedan somna.

tisdag 2 december 2008

Jag vann hos My Lovely Christmas home!

Nu är det bara att invänta posten.

Igår skrev jag inte så mycket, jag hann liksom inte med det riktigt.
För på dagen var gubben iväg, på något som arbetsförmedlingen tyckte verkade bra.
Under tiden så dammsugade jag här hemma och gjorde fint. När gubben sen kom hem så var vi tvungna att åka iväg och hjälpa en vän att flytta. Vi fick även köpa hans TV och TV-bänk väldigt billigt. Det passade bra eftersom vi har pratat om att sätta in en TV i sovrummet.

Nu ska jag dricka klart mitt kaffe och titta efter julklappar på Cool Stuff

måndag 1 december 2008

Nu har jag precis tittat på reprisen av Insider. Jag
älskar detta program som vågar ta tag i saker som ingen annan vågar prata om.

Jag har ju förstått att vi lever i en sjuk värld, men nu har det gått så långt att en lärare blir uppsagd på grund av att han bloggar och har egna åsikter. Jag förstår
inte vad som är problemet egentligen. Enligt en av våra fyra grundlagar så har alla människor yttrandefrihet, men det gäller tydligen inte om man är lärare.

En annan lärare blev uppsagd för att han på sin fritid spelar hårdrock. Rektorn på skolan hade uppmärksammat att låtarna handlar om bland annat självmord. Rektorn själv spelar Jazz på sin fritid. Enligt en jazzforskare så handlar jazzen om prostitution, narkotika, sprit och våld. Borde då inte rektorn också avgå? Rektorns svar till detta var att barnen inte lyssnade på ett par gamla gubbar som spelade amatörmusik. Men vem har sagt att barnen lyssnar på hårdrock? Alla gillar inte hårdrock, eller förlåt, nu glömde jag ju att dra alla över en kam. Det är ju tydligen det man ska göra.

Mina fritidssysslor är inte min arbetsgivares bekymmer. Inget som de behöver oroa sina små hjärnor med. Just nu är jag bara så irreterad på hur människor är funtade. Bara för att man sitter i kommunen så har man inte rätt att bedriva häxjakt på oskyldiga människor bara för att man har lust med det.

Etiketter

2006 (11) 2007 (126) 2008 (103) 2009 (154) 2010 (152) 2011 (67) arbetsförmedlingen (21) Bergslagen (9) Blekinge (222) dalahavens (6) Födelsedag (20) gubben (8) hemma (225) hund (6) jul (13) julpynt (12) kaffe (20) katt (8) mamma (17) mat (12) mjällby (4) musik (7) norje (14) skola (41) Skorpan (15) Städning (21) sweden rock (10) sweden rock festival (6) sweden rock shop (9) sölvesborg (225) tvätt (22) tävling (24) valjeviken (15) vardag (230)