Besökare

Bloggen har beökare online

Bloggen har unika besökare

Denna månaden har bloggen haft besökare

Denna veckan har bloggen haft besökare

Vi som bor här hemma!

Jag - Bloggerska här på denna sidan

Gubben - Bloggare på dalahavens.se

Hunden Skorpan - En tjock & trött livsnjutare

Katten Sally - En sur & tvär kärring

Katten Plutt - En kelen mammagris

Sweden Rock Festival

klart.se

lördag 28 februari 2009

Idag fick vi besök av “nya” grannen, han är ju inte speciellt ny, eftersom han bott här innan. Han kom ner och var ganska trött efter att ha burit ut all skit som är i lägenheten som han ska hyra.

Lillebror kom på besök med pappa och sin nybesiktigade bil. Den gick igenom besiktningen med enbart en tvåa, tror det var bromsröret som var lite dåligt. Han hade en bra och veta också, men det är ju inte farligt eftersom bilen stått stilla i över ett år. Så nu har han sin alldeles egna bil att köra med. Såg honom i stan en stund senare och då hade han satt upp sin fina dekal i rutan också.

kfs fixad3

Imorgon är det bilfixardags för vår del också. Vi ska besiktiga på tisdag, och jag vet att det finns en del som behöver fixas på bilen. Vi får bara hoppas att garaget är ledigt så att vi kan hissa upp bilen och se så att det ser bra ut under också.

fredag 27 februari 2009

Nu är designen klar! Tack min älskling för att du hjälpte mig med det sista! Jag älskar dig.

Kommentera gärna om vad ni tycker!

Idag ringde jag hyresgästföreningen för att prata om vår hyra. Vi har fått en höjning som vi inte visste om. Höjningen var inte på så mycket men rätt ska ju vara rätt eller hur? Hon som jag pratade med var trevlig och sade att enligt förhandlingslagen ska hyresvärden på något vis förmedla att en höjning kommer, men ska göra detta tre kalendermånader innan höjningen äger rum. Han har inte sagt något till oss om en höjning, så hon tyckte att jag skulle säga till hyresvärden att jag godtar höjningen men inte förens den 1 juni. Så jag får väl ringa honom idag för han körde precis härifrån. Då får vi se hur sur han blir. :)

torsdag 26 februari 2009

Jag är riktigt nöjd med min nya design. Den är dock inte helt klar eftersom den ska kodas om lite till. Ni får gärna kommentera och berätta vad ni tycker om den nya designen.

Godnatt Sverige!

Ja nu har Skorpan varit ute och lekt med Ice. Men eftersom det regnar och här är en grusplan så är inte Skorpan lika ljus och fin som vanligt utan riktigt skitig. Dessutom har hon legat på golvet i vardagsrummet och kladdat ut smuts där. Så det blir till att städa golven idag.

Tänkte att jag skulle bada Skorpan men det var lättare sagt än gjort. Hon ville absolut inte bada och blev alldeles konstig när jag skulle försöka lyfta i henne i badkaret. Så det får vänta till gubben kommer hem, han är ju lite starkare än mig så han får hjälpa till att lyfta i henne. För när hon väl är i badkaret brukar det gå jättebra. När hon var mindre så hoppade hon själv i badkaret när man sa till henne, men numera vill hon inte bada alls.

Här är en bild på Skorpans kompis Ice.

 200902191017

Nej nu ska jag testa att designa om bloggen lite. Så när ni kommer in kan det ju hända att det ser konstigt ut men då vet ni ju varför.

Vet någon om det hänt en olycka i Norje? Gubben ringde och sa att han såg en massa blålysen utan för Statoil i Norje. Hoppas inte att det är något allvarligt.

tisdag 17 februari 2009

Idag fick jag ringa till det där stället igen, för hon ringde aldrig upp, trots att jag lämnat meddelande om att hon skulle ringa upp mig igår. Nu var det ju endast en punkt som var fel på arbetsgivarintyget, det kan väl till och med en idiot som hon klara av. Blir det inte rätt denna gången så ringer jag till VD:n. Man kan ju inte ha sådant folk till att göra såna viktiga saker om de inte kan med det. Lite smått galen blir man allt.


Gör IQ testet du med!

Kan du slå mig?

iq test

lördag 14 februari 2009
http://www.blocket.se/vi/20252020.htm
fredag 13 februari 2009

Ska det vara så jävla svårt att få rätt papper? Fick ännu en gång fel på arbetsgivarintyget. Hon har ändrat en
sak när jag bad henne ändra två… Jag orkar snart inte
ringa kärringen….

 

Nu ska jag skicka in papper till polisen för att få ett utdrag ur belastningsregistret. Sen är jag inskriven på vikarielistan…

Igår städade jag här hemma. Ska fortsätta idag. Tror fanimej att jag ska ta och dra fram soffan och städa där bakom. Det har en tendens att hamna saker där som man sen inte kommer åt utan att dra fram hela soffan. Sen tror Zlatan och Sally att det är jätteroligt att leka med saker tills de hamnar under soffan. Sen är dom sakerna inte roliga längre. Jag ska ta en titt på blocket idag också, ska leta efter en ny soffa. Denna är riktigt sliten nu. Men det går inte att åka och köpa en helt ny soffa när man har två katter och en hund, då kan man lika gärna ta en sdelbunt och tända fyr på den :)
Ha det bra nu alla och passa på att vädra idag i solen :D
onsdag 11 februari 2009

Då får jag passa på att önska min käre lillebror grattis
på födelsedagen.

2 3   år idag!!!

tisdag 10 februari 2009

Jaha då har man blivit utmanad av mamma. Utmaningen lyder så här:
Gå in i mappen "mina bilder"'. Gå till den sjätte mappen och välj därefter den sjätte bilden i den mappen.
Visa bilden i bloggen och skriv något om den!!”

Jag var lite osäker på om jag ens hade 6 mappar i mina bilder, det hade jag innan men efter att ha bytt dator har jag inte lagt över alla bilderna. Men efter att ha slängt ett öga i mappen mina bilder insåg jag att jag visst hade 6 mappar men i den sjätte mappen låg det bara tre bilder så därför tar jag den, alltså den tredje bilden.

Denna bilden blev det

sunshine
Detta är en av Sallys och Zlatans bebisar. De fick fem små pojkar den 27 maj 2008

Så nu är det dags att skicka utmaningen vidare till några andra. Jag skickar denna utmaning till:

Malin på bloggen Tramptass

Maria på bloggen Bijeda

Emelie på bloggen Semlesara

Lotta på bloggen ♥ Fyra årstider ♥

lördag 7 februari 2009


Min käre lillebror har börjat blogga igen.

Jag har nu börjat svara på kommentarer som ni skrivit till mig. Så läs kommentarerna så ser ni vad jag svarat. :)

Ska bara berätta att det inte bara är arbetsgivarintyget som blir rätt på det där förbannade stället. Idag fick vi kontrolluppgifter och jag tänkte inte så mycket på det och la dom åt sidan. Sen ringde mamma och bad mig kolla ifall det stämde på dom för det gjorde tydligen inte det på lillebrors papper. Jag tittade på mitt och jag hade tjänat ungefär 8700 under år 2008 och de hade dragit ungefär 1100 i skatt. Sen tittade jag på gubbens papper och han hade tjänat mer än mig men ändå hade de dragit mindre skatt på honom. Det kan ju bara inte stämma. Så jag slog en signal till dom för att begära alla våra lönespecifikationer under 2008, men det var tydligen bara en som kunde skriva ut som och det är kärringen som jag helst inte vill prata med. Men jag får ringa henne på måndag så för det var ju fel på arbetsgivarintyget igen som jag hade bett henne ändra på. Jag önskar jag slapp ringa för jag avskyr henne verkligen.

fredag 6 februari 2009

Jag undrar om det är någon som kollar i min fotodagbok…

20081225972

Jag skulle kunna göra en följetång av detta. Kanske skulle fundera på att göra det för det verkar inte som om dom har alla hönsen hemma. Idag kom arbetsgivarintyget, jag slet ivrigt upp det för att se om det nu äntligen var rätt. Allt såg ut att vara rätt, men ack så fel jag hade. Hon har ändrat slutdatumet på ett ställe men inte på ett annat. Så kan man ju inte ha det. Dessutom står det att jag hade en deltidstjänst på 20 %, det stämmer inte heller. Jag hade varken deltid eller heltid, jag hade varierande arbetstid. Annars blir det väl fel när jag skickar det till a-kassan. Men det är klart, om de skriver att jag hade en deltid på 20 % så får de ju betala ut lön för den tiden. :D Jag ska nog ta och sätta dit dom på ett eller annat sätt. Bara vänta ni….….….…

 

torsdag 5 februari 2009

 

katt

En riktigt liten katt.. ;)

Ja idag måste det bli till att tvätta lite. Har en hel del tvätt just nu. Sen får det bli till att diska och städa golven. Skulle gjort nästan allt detta igår men så blev det inte. Jag kände helt enkelt inte för det. Sen måste jag ju erkänna att jag fastnade lite i WoW.
Maria, inte gnälla nu.

onsdag 4 februari 2009

Det är ju tur att man inte har bråttom med att få sitt arbetsgivarintyg för det verkar inte vara prioritet nummer ett på företaget där jag jobbade innan. Dessutom är det nästan alltid fel på dom när man får dom. Blir faktiskt lite trött på att ringa kärringen som har hand om det varje gång. För det första låter hon som om det är jag som har gjort fel, och för det andra så smaskar hon på sitt jävla tuggummi i luren. Inte riktigt seriöst tycker jag.

Fick ju ringa henne för några månader sedan när det blev fel på gubbens intyg. Till slut fick han rätt papper i alla fall. Men nu när jag ringde så verkade hon ha helt fel uppgifter så imorgon blir det till att leta upp mitt anställningsavtal så att jag kan köra upp det i ansiktet på dom. Åhh vad trött jag blir att ett relativt stort företag inte kan anställa folk som inte är antingen helt okunniga med vad de ska göra eller folk som helt enkelt är otrevliga.

Etiketter

2006 (11) 2007 (126) 2008 (103) 2009 (154) 2010 (152) 2011 (67) arbetsförmedlingen (21) Bergslagen (9) Blekinge (222) dalahavens (6) Födelsedag (20) gubben (8) hemma (225) hund (6) jul (13) julpynt (12) kaffe (20) katt (8) mamma (17) mat (12) mjällby (4) musik (7) norje (14) skola (41) Skorpan (15) Städning (21) sweden rock (10) sweden rock festival (6) sweden rock shop (9) sölvesborg (225) tvätt (22) tävling (24) valjeviken (15) vardag (230)