Besökare

Bloggen har beökare online

Bloggen har unika besökare

Denna månaden har bloggen haft besökare

Denna veckan har bloggen haft besökare

Vi som bor här hemma!

Jag - Bloggerska här på denna sidan

Gubben - Bloggare på dalahavens.se

Hunden Skorpan - En tjock & trött livsnjutare

Katten Sally - En sur & tvär kärring

Katten Plutt - En kelen mammagris

Sweden Rock Festival

klart.se

onsdag 29 april 2009

Ja nu finns söta Skorpan på YouTube

måndag 27 april 2009

front_nacht

zimmer_001

På detta hotell bor gubben just nu. Det är ett fyrstjärningt hotell i Lingen i Tyskland. Det ser väldigt fint ut. Han lovade att ta lite bilder när han är iväg, är ju alltid kul att titta på sen. Vi pratade nyss på mobilen. Det kostar ju en del att ringa när han är utomlands men man vill ju prata en stund och säga godnatt och så.

Jag tror jag ska titta på CSI innan jag går och lägger mig.

My man is staying at this hotel right now. It is a four star hotel in Lingen in Germany. It looks really nice. He promised to take some pictures when he’s away, it’s always fun to watch them later. We talked recently on the mobile. It’s  expensive to call when he is abroad but you want to talk a moment and say goodnight and so.

I think I’ll watch CSI before I go to bed.

söndag 26 april 2009

Susan Boyle medverkade i Britains Got Talent och ingen trodde att hon skulle sjunga så bra men ack så fel dom hade.

Både jag och gubben fick tårar i ögonen.

Susan Boyle

Susan Boyle participated in Britains Got Talent and nobody thought she could sing so good but oh so wrong they had.

Both me and my man had tears in our eyes.

fredag 24 april 2009

Jag hittade min lillebror på en bild på Umeå Vimmel.

Han sitter tillsammans med sin “kompis” ;) Madde.

I found a picture of my little brother on Umeå Vimmel.

He sits with his "friend" ;) Madde.


Visa större karta
torsdag 23 april 2009

Ja nu ska jag försöka utöka med fler besökare och fler kommentarer. Jag ska försöka att skriva min blogg på både svenska och engelska. Även om min engelska inte alls är bra så hoppas jag att jag gör mig förstådd.
Jag ska prova ett tag för att se om det är så att det hjälper. Vi lever ju i teknikens värld, där alla kan hitta min blogg.

Idag var min gubbe antagligen på polisstationen och hämtade ut sitt pass. På måndag åker han till Tyskland på affärsresa. Då blir jag ensam hemma men jag har ju en underbar granne att gå in till och prata med.

Idag ska jag tappa upp ett bad, ska bli skönt att slappna av i ett varmt bad.

Ha en trevlig dag alla bloggläsare

Now, I will try expand with more visitors and more comments. I’m gonna try write my blog in both English and Swedish. Although my English is not at all well, I hope that I make myself understood.
I will try for a while to see if it helps. We live after all in a technology world, where everyone can find my blog.

Today was my man probably at the police station and got ahold of his passport. On Monday he goes to Germany on a business trip. Then I am alone at home but I have a wonderful neighbor to go in to talk to.

Today, I will pour a bath, it will be nice to relax in a warm bath.

Have a nice day all blog readers

onsdag 22 april 2009








tisdag 21 april 2009

Nu ska jag snart bege mig ut i köket för att diska. Ska slå på en kanna kaffe också. Men först måste jag berätta om något hemskt vi var med om igår. Vi fick för oss att köra in till stan igår. Jag skulle ha cigaretter och så skulle vi tanka bilen. Sen så stod det en bil parkerad lite lustigt och vi tittade på den båda två och undrade varför den stod där. Sen stod det en kille en bit bort och viftade med sin mobil. Jag sa till gubben att låsa bilen, och så vevade vi bara ner rutan. Killen sa, kör lite försiktigt här framme för det har hänt en olycka. Jag undrade om de behövde hjälp men det sa han att de hade löst. Gubben rullade sakta iväg, då tyckte vi att vi såg en älg vi vägkanten, men efter ett par sekunder så såg jag att det var en häst. När vi nästan hade passerat hela olycksplatsen såg jag en tjej som jag känner så jag sa till gubben att stanna. Det var denna tjej som jag känner som hade kört på hästen, hon var chockad och visste knappt vad som hänt. När hon kom i mörkret så kom det en häst utspringandes på vägen. Hon bromsade och lyckades väja, men då kom det en andra häst som hon krockade med. Hela framrutan och huven på bilen fick åt fanders. Hästen verkade ha dött direkt.

Vi erbjöd oss att bogsera hem deras bil, för jag vet hur dyrt det är med bärgning när man inte har en sån försäkring som vi har skaffat oss.

Jag tänkte bara på vilken tur hon hade som klarade sig helt oskadd, ambulansen tog med sig henne in till sjukhuset i alla fall, eftersom de vill vara säkra på att inget har gått sönder inuti kroppen.

Idag ringde en av dem som var med på platsen som lånade vår reflexväst, han ville veta hur det hade gått med tjejen som var med i olyckan. Det var ju deras hästar som hade slitit sig och sprungit ut på vägen.

Nu har vi gjort vår goda gärning! Det känns skönt att hjälpa andra, när de behöver hjälp.

måndag 20 april 2009

Ibland kan det vara knepigt att ha en privat hyresvärd. Vår hyresvärd har nog inte läst igenom lagarna så himla bra. För ett tag sen så fick vi vår hyresavi och den var högre än vanligt, tydligen så ville han försöka sig på att höja hyran utan att meddela oss. Jag tog då kontakt med hyresgästföreningen (tack gode gud att vi gick med där) som då säger att så får han absolut inte göra, han måste meddela tre månader i förväg att han vill göra en hyreshöjning, och om man inte vill betala det så måste hyresvärden gå till hyresnämnden. Jag har betalat den tidigare hyran och ska nästa månad börja betala den höjda hyran. Idag hittade jag ett meddelande från hyresvärden där det står att de inte ha någon skyldighet att meddela om en hyreshöjning. De har dessutom skrivit att de höjer hyran för att de har för låga inkomster och för höga kostnader, han som jag pratade med på hyresgästföreningen sa “Då har de ju för höga lån och har köpt huset för dyrt, men det är ju deras huvudvärk.”
Sen försöker de dessutom att höja hyran ytterligare, hyreshöjningen som var innan var på 56 kronor och är nu helt plötsligt på 116 kronor. Men jag blev tillsagd att betala den första höjningen och strunta i den andra som de skickade nu.

Vår hyresvärd ska inte tro att vi är dumma. Det finns ett inspelat telefonsamtal till hyresgästföreningen från idag om det är så att de tror att de kan jävlas med oss.

söndag 19 april 2009

Kolla gärna på min pop-it sida.

Idag blir det köttfärssås och spagetti, men först bär det av till garaget för att ordna med bilen. Det ska bytas bromsklossar och bromsslangar, sen ska det bytas något rör till avgasröret men när vi var på biltema igår så hade de inte den delen vi behövde så det får vi fixa nästa helg.

200903241269

lördag 11 april 2009

Min moster ligger på sjukhuset. Hon fick åka in med ambulansen igår. Det var nåt med hjärtat. Men hon mådde bra nu. Så vi ska se om vi åker och hälsar på idag eller imorgon.

Nu har jag fått en mailadress till han som jag kanske är släkt med. Så nu får vi se, ska mejla och hoppas på svar.

fredag 10 april 2009

Gert Fylking är nog den mest pinsamma människa jag känner till, men visst är han rolig.

Passar på att önska Ystad-Haparanda gänget glad påsk och kämpa på!

 

Nu bär det av till mamma och pappa och hälsa på.

torsdag 9 april 2009

Både jag och gubben kom över en hel del roliga namn i min släkt. Till exempel, Ingar Olsdotter, Truen Olsdotter, Lusse Niklasdotter, Olu Olofsdotter och Svenborg Larsdotter. Herrarna hade ju de lite mer vanliga namnen. Karl, Johan, Måns, Nils, Jöns, Olof och Per.

Men även många fina namn, min mammas farmor Vendela hade en mormor som hette Elna Månsdotter, det namnet tycker jag låter jättefint, även Elna Nilsdotter är ett fint namn. Jag gillar dotternamnen mer och mer efter att ha släktforskat fram fina namn.

Igår såg jag ett program på teven om Malin Berghagen när hon sökte sina rötter. Detta fick mig att vilja börja släktforska. Detta började jag med och hade ren tur att någon annan redan börjat forska i min släkt. Så på mammas sida är jag nu uppe i personer som är födda på 1600-talet. Men däremot på pappas sida har jag inte kommit längre än till pappas farmor. Så det blir till att fortsätta där. Men är rädd att jag måste åka till Danmark för att göra det. Får ta en tripp till sommaren till Langeland där pappas farbror med fru bor som antagligen har en hum om hur det står till. Även pappas kusin, har nog koll på hur släkten ser ut.

Nu försöker jag få kontakt med han som börjat forska i min släkt så att man kanske kan sammanfatta det hela lite. Han hade till exempel inte alla namnen på morfars syskon, vilket mamma har hjälpt mig att reda ut.

tisdag 7 april 2009

Jag äger Adam, jag äger Adam, jag äger Adam, jag äger Adam, jag äger Adam, jag äger Adam, jag äger Adam, jag äger Adam, jag äger Adam!!!!!

Etiketter

2006 (11) 2007 (126) 2008 (103) 2009 (154) 2010 (152) 2011 (67) arbetsförmedlingen (21) Bergslagen (9) Blekinge (222) dalahavens (6) Födelsedag (20) gubben (8) hemma (225) hund (6) jul (13) julpynt (12) kaffe (20) katt (8) mamma (17) mat (12) mjällby (4) musik (7) norje (14) skola (41) Skorpan (15) Städning (21) sweden rock (10) sweden rock festival (6) sweden rock shop (9) sölvesborg (225) tvätt (22) tävling (24) valjeviken (15) vardag (230)