Besökare

Bloggen har beökare online

Bloggen har unika besökare

Denna månaden har bloggen haft besökare

Denna veckan har bloggen haft besökare

Vi som bor här hemma!

Jag - Bloggerska här på denna sidan

Gubben - Bloggare på dalahavens.se

Hunden Skorpan - En tjock & trött livsnjutare

Katten Sally - En sur & tvär kärring

Katten Plutt - En kelen mammagris

Sweden Rock Festival

klart.se

onsdag 30 september 2009

 

S1051469

Nu ska jag avnjuta min frukost. Idag är det tvättstugan som gäller. Jag har precis diskat.
Jag ska skala potatis och diska vår stekgryta tills gubben kommer hem, för idag blir det kåldolmar.
tisdag 29 september 2009

Behöver man ingen utbildning för att arbeta på försäkringskassan?
Det är vad jag undrar…

När man går från a-kassa till aktivitetsstöd så får man först et beslut på ersättning som nästan alltid är fel, det beror på att kontakten mellan, arbetsförmedlingen, a-kassan och försäkringskassan inte fungerar.

Förra veckan blev jag avskriven från arbetsförmedlingen och inskriven i något som heter arbetslivsresurs. Att man blir avskriven från arbetsförmedlingen handlar ju om att statistiken över arbetslösa ska se bättre ut. När man inte är inskriven på arbetsförmedlingen så är man inte arbetslös!!!???

Då har jag igen blivit inskriven på försäkringskassan, de var ju tvungna att ta ett nytt beslut eftersom jag har bytt, fastän att jag kommer få exakt samma bidrag och pengarna kommer från samma ställe…

Men det roliga är att jag får då ett beslut som är utskrivet den 21 september, med en väldigt låg dagpenning, sen kommer det ett beslut som är utskrivet den 23 september där jag får min rätta dagpenning… Det visste de väl eftersom jag har gått med aktivitetsstöd nu i ungefär 4 månader. Jag blir inte klok på dem.

Så nu måste jag ringa försäkringskassan och höra om jag måste göra ett “avslut” på det aktivitetsstödet jag hade innan eftersom de nu gjort en ny “utredning”……

måndag 28 september 2009
Ja nu har jag glömt bort att blogga igen. I helgen hade vi grannen på besök, han kom innan vi hade vaknat och ville börja måla, men jag sa att vi precis hade vaknat, så då tyckte han att vi kunde få lite lugn och ro. Gubben gjorde en kalasfrukost med kokta ägg och jag gjorde te och kaffe. Målat blev det ju sen, och efter att vi målat klart stängde vi dörren till köket och åkte och lämnade Skorpan och Rocky hos mamma och pappa.

Igår bestämde vi oss för att hämta pizza. Vi gjorde oss klara och gick ut, men när gubben slog igen dörren så undrade han om jag hade nycklar med mig..... Vi hade låst oss ute. Ingen fara tänkte jag eftersom granntanten har nyckel, men hon var ju naturligtvis inte hemma. Först tänkte vi sitta ner och vänta på att hon skulle komma hem, men vi visste ju inte var hon var, så det kunde ju ta lång tid. På garagenedfarten låg det en stege och jag hade insett att vädringsfönstret i sovrummet var öppet, så gubben fick klämma igenom sig där. Så nog händer det mycket på dalahavens väg.....

Efter pizzan åkte vi till mamma och pappa och hämtade hem hundarna. Vi kollade på Kommisarien och havet, och efter det bestämnde vi oss för att krypa ner i sängen.

Idag har jag diskat och plockat lite i köket. Det har ju inte gått att göra så mycket där så länge vi inte var klara med målandet.

Just nu sitter jag på mötesplatsen i Sölvesborg och väntar på att min handledare, elöler vad det nu är, ska luncha klart så att vi kan bli klara, så att jag kommer hem.

Ha en bra dag så hörs vi igen!
fredag 25 september 2009

Igår vad jag, gubben och lillebror på Mjällbys match. Vi stod i klacken och vrålade så idag har jag lite ont i halsen. Det var fantastiskt roligt, det glömmer man inte i första taget. Till och med gubben vrålade som egentligen inte gillar fotboll.

Grannen var nere och hämtade de sista luckorna idag, nu är det bara en låda kvar som vi ska ta upp sen, men den får sitta kvar ett par dagar till. Jag sa till grannen att vi hade varit på fotboll igår och att vi hade vrålat. Då sa han “Jaha, så helt plötsligt gillar man fotboll"?” Ja men herregud, jag har alltid gillat fotboll. Jag är ingen fantast men jag tycker man ska hålla på sitt hemmalag!

Jag vill i alla fall säga grattis till Mjällby AIF!

Välkomna till Allsvenskan 2010!

S1051415

S1051434

onsdag 23 september 2009


Va? Ska man välja jobb istället för bidrag? Jag som trodde att alla ville leva på en låg a-kassa eller på existensminimum…

Ja nog fan väljer jag jobb, men vilka jobb? Det finns ju inte jobb till alla. Har man inte heller någon utbildning finns det ju ännu mindre att välja på. Arbetsförmedlingen säger “Nu finns 11261 annonser på platsbanken.se”
Men har de räknat på hur många arbetslösa det finns då?
Om man inte har körkort är urvalet nere på 1990 träffar.
Om man inte har någon som helst utbildning (vilket många som gått från Volvo inte har) så är urvalet på 2186 träffar.
Vill man ha en tillsvidareanställning är urvalet på 8284 träffar.
Om man är ungdom, man har kanske inte körkort och inte heller någon utbildning, kan ni gissa hur många jobb arbetsförmedlingen har att erbjuda då? 544 stycken?! Och de ska då delas upp på ungefär 142000 arbetslösa ungdomar.

Under första kvartalet 2009 var 142 000 ungdomar i åldern 15-24 år arbetslösa, vilket motsvarar en relativ arbetslöshet på 24,4 procent. Av de arbetslösa ungdomarna var 73 000 män och 69 000 kvinnor. Arbetslösheten uppgick därmed till 24,9 procent bland de unga männen och 23,9 procent bland de unga kvinnorna. Både antalet och andelen arbetslösa ökade jämfört med motsvarande kvartal 2008.

Arbetslösheten var högst i åldersgruppen 15-19 år. I den åldersgruppen var 63 000 personer arbetslösa, vilket motsvarar en relativ arbetslöshet på 35,7 procent. Andelen arbetslösa ökade bland männen medan förändringen bland kvinnorna inte var statistiskt säkerställd.Källa: Statistiska Centralbyrån

Jag ska börja studera i januari, om man nu inte får använda sig av bidrag, hur ska man då finansiera en utbildning?

Det är valår nästa år! Jag ska rösta bort denna usla regering vi har nu! Så enkelt är det.

Igår var jag inne och tittade på blommor som man kan skicka via nätet, men fan vad dyrt det ska vara att köpa blommor. Hittade visserligen dessa underbara blommorna! Tror de ligger under födelsedag – till honom. Men jag gillar dem.

tisdag 22 september 2009

Idag åkte jag med gubben in till stan och hämtade en jobbarkompis till honom och sen bar det av till Norje, jag var ju tvungen att ha bilen idag eftersom jag skulle till nåt grejs som arbetsförmedlingen satt mig på. Arbetslivsresurs hette det tydligen, och jag vet inte om det kommer ge mig så mycket eftersom jag ändå ska börja plugga i januari. Men man vet ju aldrig, det kanske kan bli roligt också.

Hela Karlshamn är fylld av vägarbete. Jag irrade runt som en yr höna innan jag äntligen hittade vägar som gick att köra på.

Nu är jag hemma och dricker en kopp kaffe. Grannen har målat idag också, men nu är jag van vid alla j*vla färgfläckar så nu orkar jag inte ens bli irriterad. Jag har i alla fall en diskhandduk mindre, för den var det färg på, det var ju tur att det inte var en av de finare som vi ganska nyss köpt.

Nästa gång vi bestämmer oss för att göra nåt sånt här så gör vi det hellre själva. Han sa i alla fall till mig idag att väggarna fick vi måla själva, och det gör mig ingenting.

Om en stund ska jag åka hem till Malin och fika lite. Det är alltid roligt. De få vänner man har ska man vara rädd om :)
Jag har köpt en pytteliten present till henne! ;)

Have a nice day! 

måndag 21 september 2009

Idag kom grannen ner. Han ville börja på att måla taket. Från början var det sagt att han skulle måla taket först av allt men det vet ju ni som följer min blogg att så blev det ju inte.
Gubben och grannen pratade i helgen om att måla taket, men gubben skulle ta hem lite tjockt papper och lägga på golvet så att det inte blir färg där, men han kunde väl inte vänta på det. Så nu har jag fått täcka allt utom golvet med tidningspapper (IGEN!) och hoppas att han inte kommer för att måla taket förens imorgon när gubben har fått hem de där papprena till golvet. Eller imorgon ska ju inte jag vara hemma, så då vet jag inte om jag vill att han kommer ner.

Grannen hade nog känt av mina negativa vibbar för han hade sagt till gubben att han inte trodde att jag ville få detta gjort men så är det ju inte. Jag vill ju bara att det ska bli ordentligt gjort. Annars kan jag ju göra det själv. Han hade även sagt att han tyckte att jag var lat, men då hade gubben blivit arg på honom och försvarat mig. Jag älskar dig min prins!

Nej nu ska jag se om jag hinner dricka en kopp kaffe!

söndag 20 september 2009

OM DIG
1. Hur mycket är klockan just nu? 11:16

2. Namn? Vendela Anette Caroline Hansen
3. Vart bor du? Sölvesborg
4. Hur många barn vill du ha? två
5. Vill du gifta dig? ja
6. Har du ätit sushi? nej, är lite skeptisk.
7. Favoritglass?  chokladglass, Ben & Jerrys’s wich
8. Hur många olika sorters flingor har du i köksskåpet? inga
9. Humör? Just nu? Lite trött efter en bamsefrukost

FYRA GREJOR
1. Har du någonsin blivit jagad av polisen?  Ja
2. Har du en hund? Ja, jag har två.
3.Sover du helst själv eller med någon? Sover helst med sambon, men ibland är det skönt ensamt.
4. Tror du på spöken? Ja

SKULLE
1. Skulle du vilja vara längre? Ja
2. Skulle du vilja väga mer?  Nej
3. Skulle du vilja ha sex nu? Ja

KAN
1. Kan du röra på öronen? Nej
2. Kan du slicka dig på näsan? Nej
3.Kan du kolla i kors med ögonen? Ja
4. Kan dina föräldrar lita på dig? Ja
5. Kan du låta bli att prata på 4 timmar? Ja
6 Kan du va på en fest utan att dricka? Ja
7. Kan dina vänner lita på dig? Ja
8. Kan du tänka att pierca dig i naveln? Nej
9. Kan du suga? Är det någon som inte kan?
10. Kan du låta bli att spendera pengar i en affär om du har pengar? Ja

HAR
1. Har du någonsin ljugit för dina föräldrar? Det har väl hänt
2. Har dina föräldrar sagt att dom älskar dig? Ja
4. Har du någonsin haft sex med någon? Ja
5. Har dina föräldrar ljugit för dig? Ja det har nog hänt
6. Har du varit full den här månaden? Nej
7. Har du redan tröttnat på dom här frågorna? Lite bara
8. Har du borstat tänderna den senaste timmen? Nej
9. Har du pussat någon som är fyra år äldre? Ja
10.Har du haft sex med någon som är tre år äldre? Ja
11.Har du haft ett förhållande med någon som är fyra år äldre? Ja
12.Har du blivit påkommen när du har haft sex? Ja, jag tror det
13.Har du haft sex med mer än tre personer? Ja, men inte samtidigt..
14.Har du ljugit på någon fråga än då? Nej, inget att dölja..

Utmanar Nilla, Christer, Malin

fredag 18 september 2009

Jag har lekt lite på FaceInHole.com


Create your own FACEinHOLE

Nu sitter jag här utanför af. Varför i hela friden ska de ha lunchstängt? Det är det dummaste påfundet som finns tror jag. Som nu i sommras till exempel. Jag var inskriven i aktivitetsgarantin och hade ju sommarjobb som bara var på 75% så därför skulle jag ju få pengar av f-kassan samtidigt. Men när skulle jag hinna in till arbetsförmedlingen och få pappret till f-kassan påskrivet? Nu var jag ju i Olofström och jobbade, men om jag hade varit i Sölvesborg så hade det ju varit på lunchen som man hade hunnit springa iväg, men då har de lunchstängt.... *kliar mig i huvudet* Varför ska de göra det så krångligt att vara arbetslös? Det är ju jobbigt nog som det är att inte ha ett jobb....
torsdag 17 september 2009

Ibland undrar jag vad det är för folk som sitter på försäkringskassan. Jag ringde dem för ett par dagar sedan eftersom deras internettjänst inte fungerade som den skulle. De skulle då istället skicka papper till mig som jag egentligen skulle skrivit ut. Idag fick jag papprena, de hade skickat det som B-post. Visst visste jag att de sölar när de ska betala ut pengar men måste de söla med allting? Sen kunde de inte ens skicka med ett kuvert som de annars brukar göra. Herregud.

onsdag 16 september 2009

Nu har grannen varit nere och målat. Jag klädde ju in allt i tidningspapper som tur var, men nu får jag ut och tvätta köksstolen eftersom det har kommit färg på den. Att man spiller lite och nånstans är väl helt okej. Men jag vet att han inte är så rädd om saker eftersom hans livsstil är så, saker behöver man inte ha, så länge man bara har det man behöver för att leva. Han kan lätt ha en kaffebryggare med stora färgklickar på, och visst den fungerar ju fortfarande men det ser ju inte speciellt snyggt ut. Jag menar, varför ska man ens måla om köket om man inte bryr sig om det ser ut?! Jag vill ha det snyggt runtomkring mig.

Hittade till en blogg idag. Det är en tjej som bodde granne med mina föräldrar när jag var liten. Jag var hemma hos henne och lekte ibland. Jag tycker ni ska kika in hos henne Neah.

Hon hade ett inlägg om hur man får större bilder i blogspot och jag kommenterade det inlägget. Själv så använder jag ju Windows Live Writer vilket jag tycker att alla borde använda. Det är hur enkelt som helst.

Jag ska ta och lägga in någon bild på hur man gör. Men glöm inte att ladda ner programmet.

bild1livewriter

bild2livewriter

Klicka på bilderna för att se dem i större format. Hoppas du tycker att Windows Live Writer är lika bra som jag.

Igår plockade jag bort allt från köket så det blev tomma ytor, idag har jag placerat ut tidningspapper i köket där grannen ska måla. Har placerat min älskade kaffekokare på köksbordet tillsammans med kaffefilter och kaffebönor. Jag måste ju ha kaffe, det fattar ni väl.

Idag kommer förhoppningsvis papprena från f-kassan. Det blir sena pengar denna månaden. Men jag får väl förhoppningsvis lite från sommarjobbet också. Sen så får gubbens lön räcka under tiden. Fan jag hatar f-kassan. Kan de inte bara skynda sig lite någon gång. Jo nu var det visserligen mitt fel denna gången eftersom jag är sen med att skicka in papprena, men ändå.

tisdag 15 september 2009

Vår granne har lovat att hjälpa oss att måla om vårt kök, och det behövs verkligen. Men just nu känns det som om jag inte vill ha det gjort. Idag kom grannen ner och slipade lite områden som ska målas vita. Men eftersom jag städade igår så kändes det inte speciellt roligt att allting nu är täckt i ett vitt damm. Han hade dessutom börjat på att måla lite av dom områdena och när jag kom ut i köket så hade han spillt färg på stekpannan, på vasken och på några nydiskade tallrikar. Jag är bara inte på humör som sagt.

onsdag 9 september 2009

Ja nu är jag hemma igen efter att ha varit hos frisören. Jag har varit hos gubben på jobbet och hälsat på också.
Jag lovade före och efterbilder i bloggen och här kommer dom.

Håret är plattat, uttunnat och uppklippt.

Före
Före
Efter
netnyfix4

Jag var inte riktigt nöjd när jag satt i stolen, det kändes som om det inte hade hänt något med håret. Men när jag kom ut så speglade jag mig lite och då kändes det helt okej. Glömde ju ta en bild innan idag så den bilden är från nån annan dag. Skulle ju tagit en bild i samma vinkel men det är ju ganska svårt, man kommer ju inte ihåg riktigt hur man satt.

Pratade med frisören om att jag har hört talas om att man kan locka håret med plattång och att jag försökte med det härom kvällen, men att det inte gick något vidare. Så hon visade hur man gör och jag var ju tvungen att prova det när jag kom hem, och det funkade :)

Ikväll ska vi steka potatis, ägg och bacon! Det blir riktigt mumsigt!

tisdag 8 september 2009


Nu har jag precis bokat tid hos frissan imorgon. Så imorgon kommer det en före och efterbild så ni får se hur det blir.

Jag har fått mejl ifrån min handledare på arbetsförmedlingen, hon ska boka in mig i nån grej så jag ska nog resa till Karlshamn var och varannan dag. Inte det roligaste men kan vara skönt att komma hemifrån lite, men jag hoppas att jag kan få ett busskort annars blir det svårt att åka dit om man nu ska åka ofta.

Jag har inte tagit in posten idag så jag vet inte om det kommit något från Valjeviken. Jag vill verkligen höra något från dom snart. Så man vet vad man behöver göra innan skolstarten. Det roligaste med att börja skolan är att Malin och jag ska läsa samtidigt. Känns skönt att man kommer känna någon.

Då kan jag plocka bort plattång från önskelistan då jag och gubben var på Claes Ohlssons igår och köpte en plattång.

Vi skulle kollat på bio igår med men de började inte förens vid 21:00 och då hade det blivit lite sent. Men vi stannade på max och åt i alla fall.

söndag 6 september 2009

Idag blir det en lugn dag. Jag har precis gjort mig lite kaffe och sitter vid datorn. Ska snart göra lite frukost och sen ta disken. Ska dammsuga av golven lite snabbt idag, bara för alla hundhår.

Sen blir det ett varmt bad så att man kanske kan bli av med den värsta värken.

Untitled

torsdag 3 september 2009

Då är det väl dags att göra en önskelista igen, det är bara att hoppas tomten läser bloggar.

1. Plattång (exempel  Rowenta Elite CF7212EO pris 299 kr på netonnet.se)


2.Dammsugare (exempel Waves VCC-160011 pris 399 kr på netonnet.se)

3. Epilator (exempel Philips HP6515/01 Satinelle Ice Premium pris 899 kr på netonnet.se )

Vi kommer väl över en sväng och dricker kaffe när gubben kommer hem från jobbet.

Hoppas du får en trevlig dag!

tisdag 1 september 2009

Igår var jag och Julia i Malmö på The Studio. Vi hade en heldag med sminkning och fotografering. Vi hade så kul! Tänkte lägga upp lite bilder här. Tyvärr hade vi inte råd att köpa bilder när vi var på The studio för de kostade 385 kr för en bild, men det var ju stört omöjligt att välja ut bara en bild. Julia tittade på sina bilder och hittade ungefär 20 bilder som hon hade varit intresserad av och då hade det gått på över 2000 kronor och ingen av oss är ju rik precis. Men vi tog våra egna bilder med fina bakrunder som jag har photoshopat lite.

net2 net2_1net3 net3_1 net3_2net3_3
 
net4 net4_1 två
 två1

Etiketter

2006 (11) 2007 (126) 2008 (103) 2009 (154) 2010 (152) 2011 (67) arbetsförmedlingen (21) Bergslagen (9) Blekinge (222) dalahavens (6) Födelsedag (20) gubben (8) hemma (225) hund (6) jul (13) julpynt (12) kaffe (20) katt (8) mamma (17) mat (12) mjällby (4) musik (7) norje (14) skola (41) Skorpan (15) Städning (21) sweden rock (10) sweden rock festival (6) sweden rock shop (9) sölvesborg (225) tvätt (22) tävling (24) valjeviken (15) vardag (230)