Besökare

Bloggen har beökare online

Bloggen har unika besökare

Denna månaden har bloggen haft besökare

Denna veckan har bloggen haft besökare

Vi som bor här hemma!

Jag - Bloggerska här på denna sidan

Gubben - Bloggare på dalahavens.se

Hunden Skorpan - En tjock & trött livsnjutare

Katten Sally - En sur & tvär kärring

Katten Plutt - En kelen mammagris

Sweden Rock Festival

klart.se

söndag 29 november 2009



När första ljuset brinner
står julens dörr på glänt
och alla barnen glädjas
att fira få advent

Igår var det en lat dag här hemma. Vi satt mest i soffan. Lite julpynt är uppe. Behöver inte sätta upp mer eftersom vi snart ska åka iväg.

I fredags var vi hemma hos Julia i hennes nya hus. Vi drack lite och pratade och hade det mysigt. Vi ska dit nästa fredag också och då blir vi bjudna på mat.

Jag har köpt julklapp till gubben! :D Han är lite nyfiken på vad det är. Hoppas bara att han gillar det…

torsdag 26 november 2009

Inte nog med att det var tillräkligt krångligt innan. Nu har det kommit upp ännu mer som jag måste reda ut.

Pappret jag fick från CSN måste skrivas under och skickas in, men innan jag kan göra det måste jag ändå få ett intyg från min handläggare som ska skickas med det pappret.

Min handläggare hade pratat med dom på CSN, och vad jag förstod, (måste erkänna att nu är det så krångligt så jag knappt hänger med i svängarna) så hade de inte samma datum som mig på när jag ska börja studera. Jag har fått papper från valjeviken där det står att vi börjar den 11 januari. Men de på CSN säger att jag börjar den 4 januari eller den 14 januari. Tror de hade sagt att utbildningen var uppköpt av komvux.
Så nu måste jag ringa Annika Skog på komvux i Bromölla och höra med henne när utbildningen börjar.

Så nu ska bara klockan bli 13:00 så att folk inte har lunch…

Jag hatar det här med CSN, arbetsförmedling och försäkringskassa. Det blir inte rätt hur jag än gör. Undrar om Malin har samma problem som jag…

Jag fick ett papper från CSN som lydde så här:
” Vi har fått information om att du får ersättning från försäkringskassan från den 22 september 2009 till och med den 21 mars 2010. Du kan inte få studiestöd samtidigt som du får ersättning från försäkringskassan.

Om du inte tänker utnyttja den beviljade ersättningen måste du kontakta Arbetsförmedlingen. Arbetsförmedlingen skickar sedan de nya uppgifterna via försäkringskassan till oss.”

Jag ringde min hanläggare på arbetsförmedlingen som sa att hon inte kunde ändra mitt slutdatum på tiden som jag ska få ersättning från försäkringskassan utan att hon skulle skicka ett intyg till CSN där det stod att de skulle ändra slutdatumet till den 10 januari.

Jag ringde då till CSN som sa att ett sånt intyg inte räckte utan att de var tvungna att få det via datorsystem från försäkringskassan.

Jag fick då ringa min handläggare igen och hon sa att hon fick lägga in ett annat slutdatum, fast det kan de bara göra 30 dagar innan, så det kan hon senast göra den 11 december, kruxet är då att CSN vill ha detta senast den 10 december. Så då kom vi överrens om att ändra slutdatumet till den 8 december eftersom jag ändå inte får ersättning på helgen. Så då kan hon gå in och ändra det innan CSN:s tid har gått ut.

Då var det löst…
Trodde jag i alla fall…

Handläggaren ringde upp mig efter en liten stund och sa att så här kunde vi inte alls göra, eftersom när man börjar studera och är inskriven på jobb- och utvecklingsgarantin så måste man vara inskriven där i en månad efter det att man börjat studera. Såna är tydligen reglerna. Det handlade om att man ska ha rätt att bli inskriven efter studierna om man inte hittar jobb.

Så det är ännu mer krångel nu. Handläggaren fick numret till CSN, så hon skulle ringa dit och prata med dom om det.

Jag blir galen.

onsdag 25 november 2009

Ja jag önskar er alla en god och mysig jul med många fina paket men mest av allt mycket kärlek, för det är vad jag tycker att julen ska handla om.

Julen kommer att firas i Västmanland i år och med en så trevlig familj kan det inte bli annat än mysigt och kärleksfullt. Även om det kanske kan bli hektiskt när man helst skulle vilja vara på flera ställen samtidigt.

Nästa år blir det att fira julen hemma hos mamma och pappa. Lite tråkigt att de får vara ensamma i jul, men som man säger, “Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge” och de väntar ju verkligen på nåt gott, mig… ;)

 

Nu ska jag skicka julkort. Så håll tummarna för att det dimper ner ett hos dig också! Men i år blir det bara elektroniska julkort.

Så än en gång

God jul

och

Gott nytt år

från oss på

Dalahavens väg

måndag 23 november 2009

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/dokusapa/dansbandskampen/article6166882.ab

Kritik är väl en sak, det är något man kan ta åt sig och jobba med så man kan uppnå en förbättring. Men att säga “Ni suger”, vad är det? Det är ju bara att vara elak…
Thomas, visst är han en lite surgubbe, men han brukar inte gå ut så hårt som han gjorde mot Sppotlajtz. Så dåliga var dom inte, jag ringde och röstade på dom. Jag tyckte att de gjorde sin grej och det är väl lite vad det går ut på. Varför ska allt låta likadant?
Här hittade jag spootlajtz blogg.

torsdag 19 november 2009
ja det är den stora frågan just nu. Idag fick gubben ett brev från vårdcentralen att han fick komma in på vaccinering nästa vecka. Men vi vet inte om vi ska vaccinera oss. Fast jag är nog ganska inne på att vaccinera mig eftersom jag är så hyprokondrisk, då blir man ju lite lugnare.


Julkalendern som kommer i år verkar vara sådär. Var inte julkalendern bättre förr, eller handlar det bara om att man blir äldre?
Jag vill tro att det faktiskt är så att de är sämre nu, för jag är visserligen "vuxen" men jag är lika mycket barn fortfarande. Jag älskar när man vågar ha sitt barnasinne kvar.
tisdag 17 november 2009
Idag fick min mamma reda på att hon ligger i riskzonen för att få svininfluensa. Hon ringde ner till vårdcentralen för att få reda på när hon kan få vaccin. Svaret hon fick var att de redan avverkat dem som ligger i riskzonen och att de nu ska börja på skolungdomarna. Så när mamma frågade när hon kunde få vaccin, så var svaret att de inte visste när.

Om man får reda på att man ligger i riskzonen borde man väl få vaccin direkt? Det är väl därför man har delat upp det så att vissa ligger i en riskzon?


"En treåring med svininfluensa som vid första sjukhuskontakten skickades hem utan vård avled i helgen"
Källa: http://www.dn.se/nyheter/sverige/pojke-med-svininfluensa-avled-1.986852

"Malmöbo dog i svininfluensa - Bob Lindborg nekades vård flera gånger om"
Källa: http://svt.se/2.33782/1.1771688/malmobo_dog_i_svininfluensa



När det väl är försent, då vidtar de åtgärder. Det är rent ut sagt för jävligt att man ska behöva låta människor dö för att inse hur man ska göra.
Visst jag kan förstå att man kanske inte vet hur man ska göra när det uppstår en pandemi. Men när männsikor själva söker vård och mår så dåligt som t.ex Bob gjorde, så borde de väl åtminstonde undersöka honom istället för att skicka hem dom.
Det är ju inte första gången det har hänt. Detta händer ju hela tiden, man läser om folk som sökt vård, skickats hem och sedan har de avlidit.

Min lillebror var inne tre gånger eftersom han hade så ont i magen att han inte kunde äta eller dricka, första gången blev han inlagd för att det kunde vara blindtarmen, men när värdena förbättrades blev han hemskickad. När han ett halvår senare kom in igen så gjorde de samma sak. När han tredje gången kom med samma symtom om inte värre, så bestämde de sig för att operera bort blindtarmen, och det var tur det. Blindtarmen såg jätteilla ut och vem vet, den hade kanske brustit om de hade skickat hem honom igen.


Jag blir så frustrerad på vården.
fredag 13 november 2009
Nu ska jag faktiskt göra en sak som man kanske inte borde göra. Jag ska ändra mitt förra inlägg eftersom jag vet att det finns folk som letar efter mig på nätet och som kanske inte ska läsa en viss sak där.

Idag har jag städat klart det sista. Så skönt när det är gjort. Ibland blir jag trött på att alla djuren hårar ner överallt, men vad skulle man göra utan dom? Hur tråkigt skulle det inte vara utan djuren?

Snart komme gubben hem och då blir det att åka in till stan och handla, och hämta ut ett paket på posten.
onsdag 4 november 2009
Ja nu kom jag på vad jag måste installera på datorn nu efter ominstallationen. Windows Live Writer, det bli så himla mycket roligare att blogga med hjälp av det.

Nu har det hänt lite här på dalahavens, men inget jag vill ta upp här. Jag kan väl bara säga som så, att det kanske inte blir så lugnt framöver.

Kattungarna är nu lite över tre veckor gamla och försöker sig på att klättra ur lådan, så snart är det fullt ös här hemma. Vi har lite planer på att behålla en av dom men vi är inte säkra på vilken ännu. Vi har pratat om att behålla en kille och då blir inte så svårt för det är bara en kille och två flickor. Jag hade pojken uppe igår och han spann och kelade med min näsa. Så härlig är han.
måndag 2 november 2009
Igår firade jag och gubben 5 år tillsammans. Det gjorde vi hemma hos mamma och pappa med köttfärssås och spagetti, samt ett spel som vi köpte på markislagret innan dess. Det hette Svensk Pop och Rock, och är ett frågespel om svensk musik. Vi hade jätteroligt!




Vi köpte även lampolja till våra nya juliga ljusstakar.

Etiketter

2006 (11) 2007 (126) 2008 (103) 2009 (154) 2010 (152) 2011 (67) arbetsförmedlingen (21) Bergslagen (9) Blekinge (222) dalahavens (6) Födelsedag (20) gubben (8) hemma (225) hund (6) jul (13) julpynt (12) kaffe (20) katt (8) mamma (17) mat (12) mjällby (4) musik (7) norje (14) skola (41) Skorpan (15) Städning (21) sweden rock (10) sweden rock festival (6) sweden rock shop (9) sölvesborg (225) tvätt (22) tävling (24) valjeviken (15) vardag (230)