Besökare

Bloggen har beökare online

Bloggen har unika besökare

Denna månaden har bloggen haft besökare

Denna veckan har bloggen haft besökare

Vi som bor här hemma!

Jag - Bloggerska här på denna sidan

Gubben - Bloggare på dalahavens.se

Hunden Skorpan - En tjock & trött livsnjutare

Katten Sally - En sur & tvär kärring

Katten Plutt - En kelen mammagris

Sweden Rock Festival

klart.se

torsdag 30 september 2010

Nu sitter jag och skriver arbetet till skolan. Varför valde jag en sån svår sjukdom. Visst visste jag att den var ovanlig, men det brukar ju ändå gå att hitta information. PAH – Pulmonell Arteriell Hypertension. Kanske ska jag vara glad att jag inte valde CTEPH – Chonic ThromoEmbolic PulmonaryHypertension. Där fanns det ännu mindre information.

Sen har jag ju bestämt mig för att skriva arbetet enligt VIPS modellen, men det var lättare sagt än gjort.
Men nu kan man ju inte bara ge upp, så därför var jag så smart så jag tog hjälp av Svenska PAH Föreningen, jag mailade deras ordförande och hoppas på ett svar därifrån. :)

Namnlöst-2

söndag 19 september 2010

Jag hoppas på att Sverige får den första kvinnliga statsministern! Mona Sahlin.
Kanske jag inte gillar Mona Sahlin lika mycket som många andra i de rödgröna, men att ha Fredrik Reinfeldt i fyra år till skrämmer mig.
Jag sa idag att om det bli allians i fyra år till funderar jag starkt på att ta mitt pick och pack och flytta till Danmark. Pappa tyckte att det var en bra idé, vi tyckte i så fall att varenda arbetare skulle följa med, så kan de rika knösarna leva i sin drömvärld själva. Då kan de själva vara med när Sverige går under.

Nu har vi i alla fall varit iväg och röstat.
Jag har röstat på Vänsterpartiet!

Nu ska jag ta en snabb dusch innan vi ska hem till mamma och pappa för en kopp kaffe innan vi åker och hämtar lillebror vid flyget.

Namnlöst-2

Då har dagen äntligen kommit, som jag längtat efter i fyra år.
Vi visste redan innan dessa fyra åren att det skulle gå åt helvete, och det kan man väl lugnt säga att det har gjort…

De fattiga har blivit fattigare.
De sjuka har blivit utförsäkrade och står helt utan försörjning.
De som vill jobba men inte har ett jobb, lever på existensminimum.

Slå på den som redan ligger ner, gör det, det verkar väldigt mänskligt.

“Att arbeta ska löna sig” Jag vet inte hur många gånger jag hört det jävla uttrycket.
Så nu sänker vi a-kassan och tvingar ut folket på arbetsmarknaden (där det för övrigt inte finns några jobb).
Hade det inte varit bättre att börja i rätt ände? Att först skapa jobben?

 

Idag ska jag rösta!
För hela Sverige!

 

Jag gillar inte när man säger att rösta är en demokratisk plikt. Det är en rättighet, en rättighet som man ska vara rädd om och våga använda.
En plikt innebär att man i princip är tvungen, och det är väl inte speciellt demokratiskt?

Namnlöst-2

fredag 17 september 2010

Idag skulle jag åka med klassen till Danmark och Christiania. Efter Christiania skulle vi ut på ströget och shoppa. Jag bestämde mig för att åka med trots att jag inte var så sugen. Jag ville gärna med in på Christiania och se hur det ser ut nuförtiden, men sen hade jag tänkt gå till Hovedbanegård och åka med tåget hem till Sölvesborg. Jag var inte alls så sugen på att springa runt på ströget i ca 5 timmar.

Men idag åkte jag hem till mamma för att lämna av Skorpan. Jag hörde på vägen ett lite lustigt ljud, ett tyst ljud, jag vet att min bensinpump låter en hel del så jag tänkte att det var väl kanske den som lät. Precis innan jag skulle svänga in till mamma och pappas hus så hörde jag ett konstigt ljud, det lät inte alls friskt. Jag svängde in, parkerade och fick för mig att titta under bilen. Där var det vatten, jag trodde att kylaren hade gått sönder, men bilen hann ju inte bli varm så jag hoppades att toppen hade klarat sig. Jag ringde vår lärare och förklarade hur det låg till, att jag inte kunde ta mig till skolan, där bussen skulle plocka upp oss. Sen ringde jag pappa, för rådgivning. Men tyvärr kunde han inte lista ut vad felet var. Sen ringde jag gubben, han fick ju hämta mig, för det blåste kallt och jag ville inte gå de 3 km som det är hem. Gubben slog ett öga på bilen och vad vi kom fram till var att det troligtvis var vattenpumpen som hade gått sönder. Jag ringde pappa igen och förklarade vilken del det rann vatten ur och han höll med om att det nog var vattenpumpen. Så då började jag planera att köra till skroten och införskaffa en vattenpump, men eftersom pappa precis har köpt en gammal motor som han tagit nån del på så kollade vi på den utifall det satt någon vattenpump på den, och det gjorde det. Så ikväll eller till helgen blir det att byta vattenpump…

Jag vet en annan gång när vi hade problem med bilarna, så fick jag en massa kommentarer om att det var bättre att köpa en annan bil, som fungerar.
Då vill jag bara poängtera att, jag inte är gjord av pengar, och jag trivs med bilen jag har. Jag vill inte ha något annat än Volvo 740.

Här kommer en passande video. Tack Malin! :P

Namnlöst-2

torsdag 16 september 2010

Ja på söndag är det då val igen. Helt ofattbart att vi lyckats överleva med alliansen i fyra år. Undrar om vi ska fortsätta med synsättet att ta från dom fattiga och ge till dom rika?

Jag hoppas så innerligt på att de rödgröna vinner valet på söndag.
Jag hoppas att alla som vill ha förändring går och röstar på söndag.
Jag hoppas på ett Sverige där alla har råd att leva.
Jag hoppas på ett Sverige där alla kan få vård.
Jag hoppas på ett Sverige där gamla har rätt att leva ett värdigt liv tills den dag de dör.
Jag hoppas så innerligt på en rödgrön regering.NYHETER-28s08-teckn_203582w

söndag 12 september 2010

Idag ska jag, gubben och lillebror köra en runda till ÖB och Biltema i Kristianstad. Lillebror behöver ha växellådsolja till 760:n och på ÖB hade de en microvågsugn för 395 kr. Lillebror som precis flyttat har ju inte så mycket såna grejer. På ÖB fanns även vattenkokare, brödrost och kaffebryggare för 99 kr styck.

Jag skulle vilja inom en runda till Rusta med, gubben behöver lite nytt duschtvål och där brukar det finnas massor av sånt. Jag behöver en ny vinterjacka och det kanske man kan hitta på nåt ställe med.

Nu ska jag i alla fall dricka mitt kaffe i lugn och ro innan vi hör av oss till bror.
Vi har precis ätit världens nyttigaste frukost (eller inte), pizzarester! :)

lördag 11 september 2010

Idag ska vi på kalas hos Malin i Rosa huset. Jag har slagit in presenterna, så det är färdigt och fixat.

Jag städade igår, trots mensvärk som senare byttes ut mot migrän. Nu ska bara golven dammsugas och torkas, sen är det klart. Det tror jag att jag hinner göra innan vi åker iväg.
Sen har jag hårfärg som jag köpte innan bröllopet som jag ännu inte haft tid att sätta i håret, så det får nog bli dagens eller morgondagens projekt.

Nu ska jag i alla fall dricka kaffe och kanske äta lite frukost.

torsdag 9 september 2010

Ja, då har vi varit på röntgenavdelningen på CSK idag. Det var intressant, kanske något jag skulle kunna tänka mig att arbeta med. Vi fick dock inte se några maskiner, men det berodde på att det var så mycket patienter överallt så det hade liksom inte gett oss så mycket ändå. Vi får ju ändå inte vara med när någon ska röntgas.

När jag ändå körde hem från Kristianstad passade jag på att köra inom Ekohallen, där hittade jag finfina presenter till Malin. Kan ju inte lägga upp det här, för Miss Sherlock skulle ju såklart hitta det då… :P

Fikade hemma hos mamma när jag ändå hämtade Skorpan. Sen åkte jag hem och fyllde i min nyinköpta almanacka. Har varit och hämtat gubben på jobbet och han tar sig en lur nu, ska väcka honom om en halvtimme sisådär.

Sen blir det väl att spela lite minecraft ikväll med gubben, Fjutt och bror

Imorgon är det en ledig dag till, då ska jag passa på att städa. Jag tänkte gå upp tidigt och göra det så att jag kan ta det lugnt på eftermiddagen.

Nu ska jag dricka kaffe och spela Yatzy på Facebook!

onsdag 8 september 2010

Ja nu var det ett tag sen jag skrev sist. Detta har hänt sedan sist.

* Jag har börjat sticka
* Vi har besökt släkten uppåt landet
* Gubbens bror gifte sig den 21 augusti
* Jag har börjat spela Minecraft
* Skolan har börjat igen
* Jag har fått VG i Vård och omsorg
* Jag har stuckit Madde i magen med en spruta.


* Lillebror har flyttat till lägenhet
* Jag och Malin har täljt i tallbark
* Jag och Malin har fikat ett par gånger.

 

Malin fyller år imorgon så jag ska se om jag kan hitta en fin liten present till henne. Kanske ska man passa på när man är i Kristianstad. På lördag ska vi på födelsekalas i Rosa huset! :) Mamma och pappa har lovat att passa Skorpan då.

Idag har vi varit lediga från skolan, eller egentligen har vi självstudier, men om man redan är klar med det så kan man ju bara ta det lugnt. Imorgon ska vi på studiebesök på röntgenavdelningen på CSK. Sen efter det är vi lediga. På fredag har vi också självstudier, som jag också är färdig med, så då blir det en till ledig dag. På måndag har vi självstudier från klockan 12.

Idag skulle jag städat, men jag hade verkligen ingen lust med det, har känt mig så seg idag. Jag dammade och diskade i alla fall, så imorgon får jag dammsuga och torka golv. Ska se om tvättstugan är ledig med så jag kan bädda rent i sängen och tvätta sängkläderna. Det blev inte tid till det när jag tvättade sist.

Nu letar jag stickmönster till en tröja som jag såg på tradera. Någon som har ett sådant mönster eller som kanske kan hjälpa mig med att göra ett eget mönster på en liknande tröja? Bara skriv en kommentar i så fall.

107781120_1

Bilden är lånad från en tradera-auktion.

Etiketter

2006 (11) 2007 (126) 2008 (103) 2009 (154) 2010 (152) 2011 (67) arbetsförmedlingen (21) Bergslagen (9) Blekinge (222) dalahavens (6) Födelsedag (20) gubben (8) hemma (225) hund (6) jul (13) julpynt (12) kaffe (20) katt (8) mamma (17) mat (12) mjällby (4) musik (7) norje (14) skola (41) Skorpan (15) Städning (21) sweden rock (10) sweden rock festival (6) sweden rock shop (9) sölvesborg (225) tvätt (22) tävling (24) valjeviken (15) vardag (230)