Besökare

Bloggen har beökare online

Bloggen har unika besökare

Denna månaden har bloggen haft besökare

Denna veckan har bloggen haft besökare

Vi som bor här hemma!

Jag - Bloggerska här på denna sidan

Gubben - Bloggare på dalahavens.se

Hunden Skorpan - En tjock & trött livsnjutare

Katten Sally - En sur & tvär kärring

Katten Plutt - En kelen mammagris

Sweden Rock Festival

klart.se

tisdag 30 november 2010

Ikväll är garaget lånat så att det sista på 645:an kan fixas. Får se om jag orkar följa med upp. För det första har jag mensvärk och för det andra har jag ett prov i samhällskunskap imorgon. Idag är jag hemma, kände mig inte alls pigg i morse, kände att mensvärken var där, så jag stannade hemma. Imorgon måste jag ta mig till skolan, i alla fall för att göra provet, sen får vi se hur jag gör efter det.

Har precis bäddat rent i sängen, för ikväll blir det ett bad efter garaget, sen blir det hur skönt som helst att krypa ner i en nybäddad säng.

Skulle försöka hinna dammsuga, men jag får se om jag orkar med det.

Måste leta upp kameran så att jag kan ta lite fina vinterbilder. Jag ska försöka ta både här hemma och uppe i Bergslagen.

Nu har jag spelat klart spelet “Evil under the sun”

Nu skulle jag vilja ha dom andra med. :)

”Peril at the end house”

“Death on the Nile”

och “Double murder mystery pack”

fredag 26 november 2010

Idag skulle jag och Skorpan göra en snögubbe, men när jag paltat på mig termobyxor och jacka och gått ut så inser jag att jag inte har några vantar. Det blir lite väl kallt om fingrarna om man ska göra en snögubbe utan vantar. Så Skorpan och jag har lekt en halvtimme i snön istället.

Skorpan älskar snö, hon äter den, rullar sig i den och gräver i den. Så det är vad hon har gjort idag. När jag la mig på ryggen i snön så skällde hon på mig så jag fick sätta mig på knä och då ville hon bara kela. :) Hon är för söt. Man kan inte tro att hon är 8 år när hon är ute i snön och leker. Nu fick hon lite mat och jag ska sätta mig med lite läxor.

Jag ska skriva om kulturen i Japan. Jag var hemma hos Malin igår, vi skulle plugga. Men som vanligt blev det mer kaffe än plugg. Men vi delade i alla fall upp arbetet. Malins pappa kom med lussebullar till oss innan han skulle till jobbet, det var gott som bara den. Tack Malins mamma för att du bakade så goda lussebullar. ;)

Igår kväll blev det stekt fläsk och bruna bönor och vita bönor till gubben. Idag blir det lasagnette.

Bara 21 dagar kvar tills skolan slutar.
Bara ca 23 dagar tills vi åker.
Bara 28 dagar kvar till julafton.


Bilden är lånad från http://www.skarvenaset.com
Skorpan är ju gul/vit, men lika snöig har hon varit idag.

Namnlöst-2

onsdag 24 november 2010

Idag hade vi samhällskunskap. Vi gick igenom det som ska komma med på provet. Det blev inte lika mycket som det brukar bli. Tror jag ska sätta mig med det nu och göra mina egna anteckningar av det. Det blir mycket lättare så, sen lär man sig ju när man skriver, jag gör det i alla fall.
Imorgon ska jag åka till Malin, då ska vi skriva om Japan. Hon hade hittat en hel del information. Det brukar bli bra när vi gör något tillsammans. “Great minds work together” som vi brukar säga.

Nu tänkte jag roa er, med att berätta om vad som kommer med på provet. :)

  • Ordbetydelser

Demokrati
Diktatur
Global
Bruttonationalprodukt
Devalvering
Revalvering
Urbanisering
Demografi

  • Årtal

Allmän värnplikt 1901
Kvinnlig rösträtt 1921
Allmänna barnbidraget 1948
4 veckors semester 1963
40-timmars arbetsvecka 1971
Ny grundlag 1974
Berlinmuren öppnades 9 november 1989
Forna Jugoslavien blir 6 självständiga länder 1991
World Trade Center 2001

  • Valrörelsen

val vart fjärde år
valsedlarnas färger och betydelse
valkretsar i Sverige
platser i riksdagen

  • NATO
  • Warszawapakten
  • G8-klubben
  • Världsproblemet, befolkningsfrågan
  • Asien
  • Arbetsmarknadens olika organisationer

Kul va? Äh, det går nog, brukar ju få bra på hans prov. Han gör det lätt, det han har gått igenom idag kommer garanterat på provet, han går inte igenom något som inte kommer på provet. Det värsta är att komma ihåg alla årtal, det är det som jag brukar falla på, men det där med kvinnlig rösträtt, det sitter, men det beror på att min morfar föddes 1921 så därför kommer man ju ihåg det.

Satte upp adventsljusstaken i köket idag, några tomtar och lite sånt med. Vi åker ju iväg så tidigt så jag satte upp det nu så vi hinner med att titta på det lite i alla fall. Hittar dock inte timern till ljusstaken, men får leta vidare.

Nej nu ska jag nog fixa iordning lite glögg. :) Julstämningen är här!

Idag fick vi skrapa rutorna och vi var glada att vi för en gångs skull hade lagt på vinterdäcken i tid. Jag avskyr att köra när det är hal men bara man kör försiktigt så går det ju bra. Jag är ett riktigt irritationsmoment på vägarna, det märktes idag. Bilarna bakom mig var lite smått irriterade på mina snigelfasoner. Men va fan, jag kommer hellre sent än inte alls.

På kvällspostens löpsedel sttår det "Väderdramat i Blekinge inatt". Väderdrama? Det vete katten om jag kallar det. Det ligger väl ca 2 mm snö på backen och det har slutat snöa.

Nu har jag ätit frukost på skolan, en tallrik havregrynsgröt med linfrö, äppelmos och mjölk, till det en halv fralla med leverpastej och på den andra halvan tog jag skinka med keso. Det satt precis där det skulle. Till lunsch är det ju äcklig fisk och det kan jag leva utan.

Heja Malin! Du kommer klara det! Nu ska jag upp till dig och se om du har klarat det. :)
tisdag 23 november 2010

Denna veckan har jag inte haft någon som helst lust till mina läxor. Vi fick två arbete i “människan socialt och kulturellt” ett som var en individuell uppgift, den är jag klar med. Sen fick vi en gruppuppgift, som jag och Malin ska göra tillsammans och den har vi inte ens börjat på. Sen fick vi två uppgifter i “Social omsorg” även där en individuell uppgift som jag redan har lämnat in, och en gruppuppgift som jag sitter med just nu, jag har ingen motivation överhuvudtaget. Vi ska skriva om Aspergers syndrom, i olika tider i livet, jag ska skriva om tonåren men jag hittar inte den informationen jag vill ha. Vi var från början tre i vår grupp, men blev fyra eftersom det finns vissa i klassen som aldrig är där. Lite dålig stil tycker jag det är mot alla andra.

Sen har vi en lärare som är dryg med, när vi läste ett ämne med honom så gick han igenom vad som skulle vara på provet, hälften av klassen var inte där som vanligt. Lektionen efter skulle vi göra nåt annat, men eftersom det var fler på plats då, så gick han igenom samma sak igen, med motiveringen att det var synd om dom som inte hade varit där förra lektionen. Missar man något får man ju skylla sig själv, då får man ju be någon om anteckningar eller be läraren om anteckningar på det han gått igenom.

Men det är inte bara det, det finns mycket orättvisa i vår klass. Man stör sig på sånt faktiskt. En tjej missade ett prov, efter några veckor när de inte hade lyckats få in ett datum när hon skulle göra provet så säger läraren till henne att hon behöver inte göra provet eftersom hon hade haft så bra närvaro (?), trots att det finns endel andra som aldrig missat en lektion.

I en kurs hade vi ett stort grupparbete vid kursens slut, tror att dom flesta valde att vara två och två, jag och Malin la ner en jävla massa tid på det arbetet, men det var två tjejer i klassen som valde att inte göra det arbetet, de tyckte inte att de hade tid att göra det, vi hade ju så många andra uppgifter. Alla i vår klass fick VG (utom Malin som fick MVG!) i den kursen. Även dom tjejerna som hade valt att inte göra arbetet.

Idag var det pasta carbonara i skolan och det var hur gott som helst. Imorgon funderar jag på att ha mackor eller nåt sånt med mig, för det är fisk. Det är halstrad gös, jag har ätit det innan på skolan och jag kan lova att det inte var någon höjdare.

Nu ska jag väcka gubben som ville vila en stund efter jobbet, jag var astrött när jag kom hem från skolan, men satte igång och greja här hemma så jag har kommit över tröttheten. Vi ska ta en dusch nu, sen ska jag sitta en stund med min del av grupparbetet och sen blir det Desperate Housewives för hela slanten! :) Funderar på att slänga upp en adventsljusstake i köket ikväll, det är så himla mysigt. Sen blir det nog saffransglögg! :D

torsdag 18 november 2010

Grattis på födelsedagen min älskling!

Du är underbar!

Här kommer The Beatles och sjunger för dig, i år slipper du lyssna på mig sjunga! ;)

Skorpan, Sally och Plutt hälsar också!

onsdag 10 november 2010

- Det är väl för fan bögigare att ligga med killar?
- Nej det är det väl för fan inte, jag tycker inte det. Det känns liksom mer softare, manligare framförallt. Två män, manligt.

söndag 7 november 2010

Nu börjar jag lyssna på julmusik. Förlåt gubben, jag vet att du inte fyllt år ännu, men det är en härlig känsla att lyssna på julmusik. :D

Saknar min skiva med Celine Dion. Nu har jag tydligen bara fodralet, men skivan fattas. Ska kolla i bilarna om den har lyckats hamna där.
Den har hängt med i ett antal år, men som tur är har man ju spotify så då kan man ju lyssna på den i alla fall… :)

Imorgon ska vi åka och kolla när Maries yngsta dotter spelar fotbollscup, efter det blir det Maries soffa för att se när Mjällby spelar mot Malmö. Hoppas bara att mamma och pappa kan passa Skorpan. Hon löper ju just nu, så det är ingen höjdare att ta med henne till två Jack Russel hanar. ;) Så skoj ska vi inte ha.

Namnlöst-2

lördag 6 november 2010

Ja snart är jag färdig med städandet! Bara sovrummet kvar, där ska jag torka golven, sen är det färdigt för denna gången.
Känns skönt att städa denna helgen, för nästa helg kommer gubbens pappa och bror på besök. Det ska bli så roligt. Vi brukar träffas vid jul eller nyår, men i somras var det ju bröllop i Kumla så då sågs vi ju med.
Dom kommer på lördagen och gubbens pappa åker hem på söndagen men hans lillebror stannar nog kvar ett tag efter det. Kanske han stannar tills vi åker upp runt den 18-19 december, det får vi se.

Idag har jag haft mensvärk igen. Jag börjar tröttna på det, häromnatten fick jag så ont att jag kräktes. Jag brukar ha så ont så jag mår illa, men det kommer liksom inget, men denna gången kom det. Att kräkas är något av det jävligaste jag vet. Jag håller liksom tillbaka och får panik. Men denna gången hann jag inte ens reagera, det bara kom. Usch och tvi. Kanske inget roligt att läsa om, men men, det är ju min blogg.

Vi ska hälsa på underbara Marie med nån dag. Ska prova henne furminator. Sen ska vi kolla på Paranormal Activity. Marie hade kollat på den innan (fuskis), men hon sa att den var fruktansvärt läskig. Men jag vill se den ändå, fastän att jag redan är mörkrädd och livrädd för att någon ska komma och hoppa på mig när jag är i tvättstugan. Men jag ska göra en deal med Marie. När det är som allra värst ska hon säga till, så att jag vet när jag kan blunda… :P

Jag är klar med arbetet som vi fick nu under lovet, om cancer. Jag skrev om prostatacancer. Men jag vet inte hur jag ska redovisa det. Tror det blir powerpoint, för då tittar klassen inte på mig när jag redovisar, utan på powerpointen. :) Men jag vill helst inte redovisa. Blir nervös bara jag tänker på det. Men men, det får bli som det blir.

Skulle hälsat på min söta Malin med nu när vi hade lov. Men så blev det inte. Vi får ta igen det sen. På måndag ses vi ju igen i skolan.
Jag ska försöka hitta en fin liten julklapp till henne med. Vi måste ju ge varandra, för risken finns ju att tomten faktiskt har fått reda på våra spydiga kommentarer och då får vi ju inga julklappar. Men jag har inte sett några nissar, så jag borde klara mig. :P Ha ha.

Nu skulle jag egentligen behöva åka och handla. Men insåg ju att det är röd dag idag så det är ju inte säkert att det är öppet. Men får väl åka in och kolla. Någonstans borde det ju vara öppet.

Namnlöst-2

måndag 1 november 2010

Idag firar jag och gubben 6 år tillsammans. Rött hjärta
Tänka sig att det är (lite mer än) 6 år sedan jag stod och väntade på dig på tågstationen i Kristianstad. Nervös, men med fjärilar i magen. När du sen kom så sa det inte bara klick utan snarare kaboom. ;)
Sen åkte vi på fest, en fest som spårade ur på alla tänkbara sätt. Men vi hade ju nyss funnit varandra, så vi var ju lyckliga ändå.
Jag har aldrig mött en människa som jag trivs så bra tillsammans med och som står ut med mig som du gör… Det är inte lätt, att stå ut med mig menar jag, jag har haft många knasiga idéer för mig, men du har alltid stått vid min sida oavsett vad jag hittar på…

Du är den enda som sett mig spy på fyllan, men det gjorde ingenting för du brydde dig inte, du var bara fascinerad över hur mycket alkohol jag faktiskt lyckades få i mig…

Du lyckades till och med bli pappa på köpet, till den underbara Skorpan. Jag är lycklig att du älskar henne lika mycket som jag gör.
Jag är lycklig över vår egen lilla familj, du, jag, Skorpan, Sally och Plutt. Rött hjärta

Men som pappa sa, vi har 24 år kvar på det 30-åriga kriget… ;)

••• Vi •••-2

Första gången du var nere på besök.
Innan den hemska festen vi åkte till!

Namnlöst-2

Etiketter

2006 (11) 2007 (126) 2008 (103) 2009 (154) 2010 (152) 2011 (67) arbetsförmedlingen (21) Bergslagen (9) Blekinge (222) dalahavens (6) Födelsedag (20) gubben (8) hemma (225) hund (6) jul (13) julpynt (12) kaffe (20) katt (8) mamma (17) mat (12) mjällby (4) musik (7) norje (14) skola (41) Skorpan (15) Städning (21) sweden rock (10) sweden rock festival (6) sweden rock shop (9) sölvesborg (225) tvätt (22) tävling (24) valjeviken (15) vardag (230)