Besökare

Bloggen har beökare online

Bloggen har unika besökare

Denna månaden har bloggen haft besökare

Denna veckan har bloggen haft besökare

Vi som bor här hemma!

Jag - Bloggerska här på denna sidan

Gubben - Bloggare på dalahavens.se

Hunden Skorpan - En tjock & trött livsnjutare

Katten Sally - En sur & tvär kärring

Katten Plutt - En kelen mammagris

Sweden Rock Festival

klart.se

tisdag 17 november 2009
Idag fick min mamma reda på att hon ligger i riskzonen för att få svininfluensa. Hon ringde ner till vårdcentralen för att få reda på när hon kan få vaccin. Svaret hon fick var att de redan avverkat dem som ligger i riskzonen och att de nu ska börja på skolungdomarna. Så när mamma frågade när hon kunde få vaccin, så var svaret att de inte visste när.

Om man får reda på att man ligger i riskzonen borde man väl få vaccin direkt? Det är väl därför man har delat upp det så att vissa ligger i en riskzon?


"En treåring med svininfluensa som vid första sjukhuskontakten skickades hem utan vård avled i helgen"
Källa: http://www.dn.se/nyheter/sverige/pojke-med-svininfluensa-avled-1.986852

"Malmöbo dog i svininfluensa - Bob Lindborg nekades vård flera gånger om"
Källa: http://svt.se/2.33782/1.1771688/malmobo_dog_i_svininfluensa



När det väl är försent, då vidtar de åtgärder. Det är rent ut sagt för jävligt att man ska behöva låta människor dö för att inse hur man ska göra.
Visst jag kan förstå att man kanske inte vet hur man ska göra när det uppstår en pandemi. Men när männsikor själva söker vård och mår så dåligt som t.ex Bob gjorde, så borde de väl åtminstonde undersöka honom istället för att skicka hem dom.
Det är ju inte första gången det har hänt. Detta händer ju hela tiden, man läser om folk som sökt vård, skickats hem och sedan har de avlidit.

Min lillebror var inne tre gånger eftersom han hade så ont i magen att han inte kunde äta eller dricka, första gången blev han inlagd för att det kunde vara blindtarmen, men när värdena förbättrades blev han hemskickad. När han ett halvår senare kom in igen så gjorde de samma sak. När han tredje gången kom med samma symtom om inte värre, så bestämde de sig för att operera bort blindtarmen, och det var tur det. Blindtarmen såg jätteilla ut och vem vet, den hade kanske brustit om de hade skickat hem honom igen.


Jag blir så frustrerad på vården.

2 kommentar:

Nilla sa...

Tack Anette, det var bra skrivet, hoppas att många läser det här, så folk får se hur sjuk vården har blivit!!

Kram från Mamma

Carina sa...

Man blir rädd när man läser sådant här.Mikaela fick ta sin eftersom man inte vet om hon kunnat få vård.
Och att sedan Nilla måste vänta är helt sanslöst.Kanske vore dags att kontakta någon tidning.Är det Expressen som hjälper till.

Etiketter

2006 (11) 2007 (126) 2008 (103) 2009 (154) 2010 (152) 2011 (67) arbetsförmedlingen (21) Bergslagen (9) Blekinge (222) dalahavens (6) Födelsedag (20) gubben (8) hemma (225) hund (6) jul (13) julpynt (12) kaffe (20) katt (8) mamma (17) mat (12) mjällby (4) musik (7) norje (14) skola (41) Skorpan (15) Städning (21) sweden rock (10) sweden rock festival (6) sweden rock shop (9) sölvesborg (225) tvätt (22) tävling (24) valjeviken (15) vardag (230)