Besökare

Bloggen har beökare online

Bloggen har unika besökare

Denna månaden har bloggen haft besökare

Denna veckan har bloggen haft besökare

Vi som bor här hemma!

Jag - Bloggerska här på denna sidan

Gubben - Bloggare på dalahavens.se

Hunden Skorpan - En tjock & trött livsnjutare

Katten Sally - En sur & tvär kärring

Katten Plutt - En kelen mammagris

Sweden Rock Festival

klart.se

söndag 10 juli 2011

Igår var vi och tittade på två hus.. Både jag och gubben fastnade för det första huset vi var och tittade på även om det egentligen var det andra huset vi var mest intresserade av innan vi tittade. Men det andra huset, som visserligen låg bättre till, väldigt stor tomt och gott om plats för Skorpan att springa på, men planlösningen av huset var inte alls bra enligt oss. Köket var inte så stort och mitt i köket gick trappen upp till andra plan, köket satt ihop med vardagsrummet som i sin tur satt ihop med finrummet, alltså var hela nedervåningen ett enda stort rum, inga dörrar eller nånting. Visst tycker jag om en öppen planlösning, men där stämde det inte, det passade inte. Sen när man gick upp på övervåningen så visste jag att det skulle vara två sovrum, men jag trodde ju inte att dom också skulle sitta ihop, det var bara en dörr emellan, så om man skulle in i det bortre rummet så var man tvungen att springa igenom det andra sovrummet. Nej, det var inget för oss.

Men som sagt, det första vi var och tittade på stämde så bra med vad vi ville ha. Han som säljer huset sitter tydligen i nån knipa så vi kanske till och med kan få ner priset, utgångspriset var 495000 kr.

Köket var rymligt och hade gott om avställningsytor. Intill köket var en matplats, jag tycker inte om det i vanliga fall, för jag vill ha matsal i köket. Men det var bara en halvvägg emellan, så det kändes ändå som att det satt ihop. Intill köket var även utgång till en stor altan. Sen var det ett mindre sovrum och ett vardagsrum på nedre plan. Sen gick man upp på ovanvåningen och där var en stor hall/allrum, sen var det ett stort sovrum där uppe, som behövdes göras i ordning lite eftersom de nog hade slagit ut en vägg för att få sovrummet större, men då hade de inte gjort i ordning golvet där väggen hade stått. I källaren var det två förrådsrum, ett pannrum och en tvättstuga. Det kändes helt rätt. Tomten är inte så stor, och sen ligger E22:an intill, så Skorpan får inte springa runt, men då får jag helt enkelt gå långa rundor med henne istället, vägen som huset ligger på är ju (enligt i-Form:s mät din runda) ca 1,2 km om man går fram och tillbaka, det är ju tillräckligt för den gamla damen, i vanliga fall, sen kan man ju, om man vågar gå på E22, gå en längre runda på ca 3,6 km.

Så gubben ska maila tanten som vi har på banken, så att vi kan få ett möte och diskutera hur det skulle se ut om vi lägger bud på huset. Vi behöver lägga till ca 50000 kr på budet eftersom avloppet måste göras om innan 2014. Visst det är tre år tills dess, men det känns som om det är bättre att göra det med en gång, sen har taket läckt in vatten på ett ställe som också måste göras i ordning, men det var tydligen inte svårt att fixa. Annars är det inget som man måste göra med en gång, utan lite småfix som man kan göra efterhand, typ måla, tapetsera, kanske byta värmesystem till pellets eller kanske sätta in luftvärme. Ska kanske lägg ut lite bilder härifrån med.

 

hus
Huset.

altan
Altanen

kök1
Här har vi själva köket.

kök2
Här är skiljeväggen mellan köket och matplatsen

kök3
Här är matplatsen med ingång till vardagsrum och sovrum

hallvrum
Vardagsrummet mot hallen

vrum
Vardagsrummet

sovrum
Sovrummet

allrum

Trappen upp till allrummet

sovrum2
Sovrummet på ovanvåningen

 

Håll tummarna nu för att det går bra på banken… :D

0 kommentar:

Etiketter

2006 (11) 2007 (126) 2008 (103) 2009 (154) 2010 (152) 2011 (67) arbetsförmedlingen (21) Bergslagen (9) Blekinge (222) dalahavens (6) Födelsedag (20) gubben (8) hemma (225) hund (6) jul (13) julpynt (12) kaffe (20) katt (8) mamma (17) mat (12) mjällby (4) musik (7) norje (14) skola (41) Skorpan (15) Städning (21) sweden rock (10) sweden rock festival (6) sweden rock shop (9) sölvesborg (225) tvätt (22) tävling (24) valjeviken (15) vardag (230)